Bütçe
8.000 TL
O halde topraklama kaynaklı olduğu kesinleşmiş oldu hocam. Farklı bir prizde bu sorunu yaşamamıştınız yanlışım yoksa.

Başka bir prizde deneme şansım olmadı çünkü kasa 50 kilo civarı taşıması zor. Bu arada tam tersi topraklama çalışıyor da bendeki statik elektrik sıkıntı oluşturuyor diye düşünüyorum. Çünkü kasaya dokunduğumda elektriğimi topraklama çekiyor olmalı kolumu mousepade sürttüğümde de dip ses artıyor.

Başka bir prizde deneme şansım olmadı çünkü kasa 50 kilo civarı taşıması zor. Bu arada tam tersi topraklama çalışıyor da bendeki statik elektrik sıkıntı oluşturuyor diye düşünüyorum. Çünkü kasaya dokunduğumda elektriğimi topraklama çekiyor olmalı kolumu mousepade sürttüğümde de dip ses artıyor.
Anladım hocam; bahsettiğiniz durum da mümkün gözüküyor. Farklı bir USB portu ile denemiş miydiniz hocam?

Evet denedim. Bu arada bu durum Simgot EM6L ile olmuyordu. Biraz araştırdığımda planarların bu konuda daha narin olduğunu öğrendim.
Anladım hocam. Daha ziyadesiyle, S12 Ultra düşük dirençli bir cihaz ve crossover devresi yok. Ve belli ki elektrik ile alakalı bir sorunumuz var; ses kartı ile alakalı değil. Bahsettiğim gibi, önce uzatmaları sonra prizi kontrol ettirebilirsiniz hocam. Daha da olmazsa başka bir çaresi bulunur inşallah.

@Simon @StRaBoN sorun priz topraklamasıymış. Bizim akıllı (!) elektrikçi evin hiç bir prizinin topraklamasını bağlamamış. Topraklamaların hepsini bağladım sorun çözüldü.
Çok iyi hocam, sorunun böyle olduğu açıktı. Allahtan gidip de sağlam bir ses kartı ve dongle dururken yeni bir DAC daha almadınız. Güzel günlerde kullanın.

İkisi denk IEM'ler. Su an S12 Ultra daha populer. Teknik detay olarak birbirine benziyorlar. İleri derecede odyofil birisi farki soyleyebilir ancak. Ayrica S12 Ultra'nin icinden Type-C ses karti cikiyor. Bu sayede telefonda da rahatlikla kullanirsin. ET142 ise daha premium bir cantaya ve aksesuarlara sahip. Malzeme kalitesi de daha iyi. Ses kalitesi olarak ben esir goruyorum. Bu da ikisinin grafigi.

Sub-bass - S12 Ultra da daha yuksek.
Mid-bass - S12 Ultra da daha yuksek.
Midler - S12 Ultra'da daha purussuz gozukuyor. Fark ettiysen ET142'de biraz sallanmis grafik.
Ust midler/Tiz - ust midlerde Simgot daha yuksek konumda. Tiz'de ise S12 Ultra ET142'nin altinda. S12 Ultra ile Et142'yi tiz hassasiyeti olarak kiyaslarsak ET142'de daha net tizler bulunuyor. S12 Ultra'da biraz calkantili duruyor grafikte.

Her iki IEM'inde birbirine ustunluk kurdugu kategoriler var fakat neticeye bakarsak S12 Ultra tercih edilebilir. Buyuk kayip yasamazsin.
Eki Görüntüle 229613
Bu mesajı yeni görüyorum, arada kaynamış.

Bir hususu belirtmek kafi:

Grafik'ten teknik detay, tını anlaşılmaz. Grafik tonalite hakkında fikir verir. Soundstage, çözünürlük, enstrüman ayrımı gibi "tekniği" oluşturan hususlar grafikten anlaşılamaz; çok önemli bir husus olan " sürücü tuningi"' de buradan anlaşılamaz. Hani S12 gibi iyi tuning edilen, bir sürücülü iemler örneğin.

Haliyle grafiğine bakıp "Aaa, bu ikisi teknik detay olarak benziyor" demek imkansızdır. Daha da bu kişiden tavsiye alacak olan varsa başarılar diliyorum.

Ayrıca, "teknik detay" nasıl bir kullanım?

Teknik, teknik başarım zaten bir üst başlıktır. İçinde detaylı çalmayı (çözünürlük), soundstage'i, ayrım gibi hususları barındırır. IEM "çok teknik" değilse "Not the most technicial IEM" denir örneğin.

Son düzenleme: