Cosplay ile Japon kültürü ne alaka?Japon kültürüne gram ilgi alakam yok ama gelinen son nokta bu sanırım.
Detaylar
Kim cevapladı?Anime-Cosplay doğrudan Japon kültürüdür. Araştır, sor direkt Ai ye.
İmkansız birşey, sürekli ürüyorlar.20-30 yıla bunların soyu tükenecek. İhtiyarlaşacakları için millet bunlardan kurtulacak.
Tamam, öyle ama cosplay içerisinde sadece Japonya ile alakalı tarzlar yok ki. Mesela gidip Jack Sparrow cosplayi yapmak Japon kültürü mü oluyor?Anime-Cosplay doğrudan Japon kültürüdür. Araştır, sor direkt Ai ye.
Tamam, öyle ama cosplay içerisinde sadece Japonya ile alakalı tarzlar yok ki. Mesela gidip Jack Sparrow cosplayi yapmak Japon kültürü mü oluyor?
Bu cosplay sanırım anime odaklı bir etkinlikti ondan olabilir. Yazılar falan da anime istemiyoruz şeklinde.
dewberry
Üstün
Bunların proje oldugunu dusunuyorum artık. Hiç kimse, bir baba ile yanında 10 yaşındaki küçük çocuğuna saldıracak kadar taşlaşmış olamaz. Hele ki halktan rastgele insanların bunu yapacağını hiç zannetmiyorum. Cidden bence bu olayların neredeyse tamamı planlı.
Bende benzer bir dusuncedeyim sizinle. ABD/israil/rusya hatta Nijerya diyorsak diyelim ama biri tarafından halkı bolme amaclı planlandıkları kesin. Etkinliğin tam yerini bilmiyorum İstanbul'da yasamadıgım için ancak pek bir etkinlik alanı gibi durmuyor, boyle etkinliklerin buyuk parklarda, kurumlarda olmasını bekliyorum. Eğer goruntudeki yer etkinliğin yeri ise oldukça sıradan bir yol kenarı, ki bence mantıklı bir etkinlik mekanı değil. Ayrıca silah dogrultan sucluya bile vur emri olmayan, belki 50 kisinin hayatını kurtarmasına ragmen davalar ile surundurulmeye acık (muhtemelen vardır boyle olaylar zaten) bir mesleği olan kisilerin boyle bir guc uygulayacagını dusunmuyorum proje olmadıgı surece. Muhtemelen bu güç kısmının buyuk kısmı provokasyon, eger gerçek ve proje değilse (ki gerçekse bile genelde guc kısmı her zaman provokatif olur) olay.
Boyle olayların halkı bolmek amacı ile yapıldığı kesin, sosyal ve yayınsal medya uzerinde aynı sekilde proje oldugu belli olan yuzler, hesaplar, yorum akınları var. Bir kısım eğlenceye bile karsı bu yobazlar derken bir kısım bunlar hain bunlar satanist diye ayrıstırılıyor. Şahsen direkt satanizm vs. olacagını sanmıyorum bu etkinlikte, genel olarak normal bir cosplay olarak gozukuyor. Cosplay vb. etkinlikler bana ne kadar bos gelsede sembolizm vs. Benim dinime ve milli degerlerime veya baska bir dine karsı olmadıgı surece sorun değil.
Dış guçlerin planı bu iste, bizi kendi içimizde kardes kavgasına dusurup ele gecirmek. Örneğin 1. gokturk kaganlığı ve Asya (buyuk) hun imparatorluğu Çin'in böl parçala hukmet politikası ile yıkıldılar. Gokturk kağanlığının yanlışım yoksa batı kanadını yoneten Tardu'yu Çinli casus ve elciler kıskırtarak asıl yonetici olan i. Kağanı tanımadığını açıklayacak duruma getirip bölmuş, ardından zayıflayan iki devletide kolayca yemiştir. Yani kardeş kavgasına dusurmustur. Tarih kesinlikle tekerrurden ibarettir unutmayalım.
Şu an belki Çin belki İsrail belki Nijerya kim oldugu onemli değil, onemli olan birinin bunu yapması ve ne yazık ki başarması. Ey Türk milleti, uyan! Kürt olabilirsin, gürcü olabilirsin ama Türkiye Cumhuriyeti vatandasıysan ve kendini Türkiye vatandaşı hissediyorsan Türk milletindensin. Bil ki kimse T.C. yıkıldığında kendi vatandaslıgına almayacak, seni korumayacak.
Son düzenleme:
Ben tam bilmiyorum ne odaklı olduğunu ama genel olarak cosplay, bugünkü tanımı ile sadece anime, manga dışına çıkmış bir şekilde bir karakterin taklidi diyebiliriz bence.Bu cosplay sanırım anime odaklı bir etkinlikti ondan olabilir. Yazılar falan da anime istemiyoruz şeklinde.
Cosplay dediğin gibi sadece animeyi kapsamıyor ama bu festivale baktım, anime manga odaklıymış. Sadece o yüzden arkadaş haklı, Japon kültürü.Ben tam bilmiyorum ne odaklı olduğunu ama genel olarak cosplay, bugünkü tanımı ile sadece anime, manga dışına çıkmış bir şekilde bir karakterin taklidi diyebiliriz bence.
Yeni konular
-
Lian Li Galahad II Lite Performance 360'ın çalışmayan fanı değiştirilebilir mi?
- muhammetaktas122
-
-
-
-
-
-