Bütçe
7000

Max Caulfield 40

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta Corsair 275R Airflow kasamı değiştirmek istediğim için 4.000 TL geniş kasa önerisi isimli bir konu açtım:

Bahsettiğim Lian Li Lancool 216 kasaya geçen hafta Perşembe günü geçiş yaptım ve çok memnunum.

Şimdi de abim benden kendi sistemi için kasa ve anakart önerisi istedi. Abimin sistemi şu şekilde:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Anakart: Gigabyte B650M S2H
  • Bellek: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x 16 GB) DDR5 6000 MHz CL36
  • Ekran kartı: Gainward Ghost RTX 3060 Ti
  • İşlemci soğutucu: Deep Cool LS520 SE
  • SSD: Kioxia Exceria G2 1 TB
  • Kasa: MSI MAG Forge 100M
  • Güç kaynağı: Cooler Master MWE Bronze V2 750W
Abimin kasası gerçekten epey giriş seviyesi bir kasa ve büyük ekran kartları kasaya sığmıyor. Bu nedenle abim gerçekten büyük ve kaliteli bir kasa almak istiyor. Kasa için kriterlerimiz şu şekilde:
  1. Mümkünse Amazon üzerinden olması. Bunun nedeni Amazon'un Garanti BBVA Bonus karta vade farksız taksit yapması.
  2. Amazon üzerinden olmayacaksa da önereceğiniz sitenin Garanti BBVA Bonus karta vade farksız taksit yapıyor olması şart.
  3. İllaki vade farkı olacaksa da toplam bütçe (varsa) vade farkı dahil 7000 TL'yi geçmemeli.
  4. Kasa geniş olmalı ve sıvı soğutma rahatlıkla üste takılabilmeli. Bunu yaparken sıvı soğutma RAM'lere takılmamalı.
  5. Abim ek olarak alınacak kasa dikey ekran kartı desteği de sunarsa iyi olur dedi. Bu da aklınızda bulunsun.
Bu kriterlere uygun hangi kasayı önerirsiniz?

Bu zaten Gaming.Gen.TR (Beta Plus) tarafından satılıyor. Direkt Gaming.Gen.TR üzerinden aynı ürüne bakınca 3 taksitle bile Amazon'daki peşin fiyatın altında bir fiyat çıkıyor. Amazon'da da bu ürün için 3'ten fazla taksit yok, şaka gibi.

Ayrıca abimin bunu da alabilecek parası var fakat daha sonra ekran kartı da alacağı için yüklü miktarda paraya ihtiyacı olacak. Bu nedenle 7000 TL'yi geçmek istemiyor.

Cooler Master td500 v2 bende bu kasadan almıştım. Memnun kaldım. Tabi sizin tüm kriterleri karşılar mı tam emin değilim. Bütçenizin de ortalama 1000 TL altında kalıyor hatta.

Dosya Ekleri

• HGH-1.webp
    HGH-1.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 57
Şimdi güncelleme yapıyorum, ilk belirlediği 7000 TL bütçesine rağmen sizin önerdiğiniz kasayı almayı kabul etti :) Üç farklı link sundum ona:

Üçü de aynı satıcı bu arada, Beta Plus (Gaming.Gen.TR) satıyor. Abim bu kasayı inşallah sipariş verecek. İyice iyi bir kasa almak varken ucuza kaçmaya gerek yok :)
Bu kasa iyi hocam o bütçede. Hayırlısı olsun.