Bütçe
7.000 TL
ROG STRIX B650-A GAMING WIFI | Anakartlar | ROG Türkiye

kendi sitesinden uyumlu olan ram'ler incelenebilir. Beyaz renk ve uyumlu olan renk bulabilir misiniz bilemiyorum ama bakmak gerek.

Birde kaç gb alacaksınız sadece oyun amaçlı mı kullanılıyor ? Onuda belirtir misiniz :) edit: 7000 TL bütçeyi şimdi gördüm 2x16gb rgb siz modeller düşünülebilirgibi gözüküyor

Gkill de 6400 mhz destekliyor ama siyah gskill de desteği az, XPG ramlerde destek çok fazla.

6000 mhz cl30 değerli bir ram iş görür bence

mesela şans eseri bu beyaz ram'i buldum;

AX5U6400C3216G-DTLABWH XPG ram (ülkemizde satılıyor olabilir)

dediğim gibi asus kendi sitesinden parça no alanına göre uyumluluğu kontrol ederek terch yapın. :)

tekrar baktım bu ram uygun gözüküyor indirimde var 5122 TL

AX5U6000C3016G-DCLARWH

Son düzenleme:
ROG STRIX B650-A GAMING WIFI | Anakartlar | ROG Türkiye

kendi sitesinden uyumlu olan ram'ler incelenebilir. Beyaz renk ve uyumlu olan renk bulabilir misiniz bilemiyorum ama bakmak gerek.

Birde kaç gb alacaksınız sadece oyun amaçlı mı kullanılıyor ? Onuda belirtir misiniz :) edit: 7000 TL bütçeyi şimdi gördüm 2x16gb rgb siz modeller düşünülebilirgibi gözüküyor

Gkill de 6400 mhz destekliyor ama siyah gskill de desteği az, XPG ramlerde destek çok fazla.

6000 mhz cl30 değerli bir ram iş görür bence

mesela şans eseri bu beyaz ram'i buldum;

AX5U6400C3216G-DTLABWH XPG ram (ülkemizde satılıyor olabilir)

dediğim gibi asus kendi sitesinden parça no alanına göre uyumluluğu kontrol ederek terch yapın. :)

tekrar baktım bu ram uygun gözüküyor indirimde var 5122 TL

AX5U6000C3016G-DCLARWH

Merhaba, evet oyun odaklı kullanacağım. Anakartın sitesindeki çoğu bildiğim markayı inceledim ancak Türkiye'de satılan bulamadım, anakart sayfasında XPG'yi göremedim. 2x16 düşünüyordum.

Merhaba, evet oyun odaklı kullanacağım. Anakartın sitesindeki çoğu bildiğim markayı inceledim ancak Türkiye'de satılan bulamadım, anakart sayfasında XPG'yi göremedim. 2x16 düşünüyordum.

XPG'yi de A-Data üretiyor diye biliyorum, ASUS sitesindeki RAM markasından A-Data'yı seçin ve Search kısmına bu kodu yazın, parça no bu şekilde; AX5U6000C3016G-DCLARWH Bizde XPG olarak gözüküyor fakat orada Adata.

EXPO ve XMP destekli. Fiyatta uygun kaçırma :)

Geldikten sonra AIDA64, OCCT, TestMem5 ve Memtest86 ile testlerini gerçekleştir. Sorun yoksa hayırlı olsun :)

Ziraat kredi kartı varsa 15 bin üstüne 1000 TL puan + 1500 TL indirim geliyor başka alacağınız varsa tabii diğer siteler ile fiyat kıyas yaparak alınabilir / bakılabilir

Son düzenleyen: Moderatör:
Xpg yide a data üretiyor diye biliyorum , asus sitesindeki ram markasından a datayı seçin ve search kısmına bu kodu yazın, parça no bu şekilde ; AX5U6000C3016G-DCLARWH Bizde XPG olarak gözüküyor fakat orda Adata.

Expo ve Xmp destekli. Fiyatta uygun kaçırma :)

geldikten sonra aida64, occt, testmem5 ve memtest86 ile testlerini gerçekleştir. Sorun yoksa hayırlı olsun :)

Ziraat kredi kartı varsa 15 bin üstüne 1000 TL puan + 1500 TL indirim geliyor başka alacağınız varsa tabi diğer siteler ile fiyat kıyas yaparak alınabilir / bakılabilir

XPG nasıl bir marka pek bilmiyorum, ileride sorun çıkarır mı. Corsair tarafında ne önerebilirsiniz?

Son düzenleme:
ben genelde gskill corsair filan kullandım fakat bir dahaki sefere sanırım xpg ile ilerleyeceğim fiyatlarıda uygun , kullanıcılardan olumsuz yorumda duymadım , sizde seçeneklerde kısıtlı , aldıktan sonra test yaparsanız kolay kolay sorun yaşamazsınız bence :)

crucial, kingston, gskill ve xpg alınabilecek markalar bana göre :)

ben genelde gskill corsair filan kullandım fakat bir dahaki sefere sanırım xpg ile ilerleyeceğim fiyatlarıda uygun , kullanıcılardan olumsuz yorumda duymadım , sizde seçeneklerde kısıtlı , aldıktan sonra test yaparsanız kolay kolay sorun yaşamazsınız bence :)

crucial, kingston, gskill ve xpg alınabilecek markalar bana göre :)
Anakartın uyumlu olduğu Corsair RAM'ler ülkemizde satılmıyormuş, o yüzden XPG aldım, anakart ve işlemci gelsin dediğiniz testleri yapacağım.

Hocam merhaba ben de bu anakarta sahibim önümüzdeki günlerde sistemi kuracağım fakat aklıma takılan birkaç soru var. BIOS update yapmadan sistemi açabildiniz mi ve ethernet portu driver update yapmadan kullanılabilir hale geldi mi? Ayrıca anakart ile ilgili genel izlenim ve deneyimlerinizi duymayı çok isterim.