cemkaraca

Üstün
Daha önce hiç iPhone kullanmadım ve hayata bir kere geliyoruz diyerek denemek istiyorum. İkinci el alacağım. iPhone SE 2 veya iPhone XS Max nasıl sizce? 2025 yılında alınır mı? iPhone SE 2'nin pil ömrü kısaymış sanırım. Günde 4-5 saati çıkarsa yeter benim için. Piyasayı bilmediğim için belirli bir bütçem yok ama dediğim modellerin 2. el piyasasına göre aklımda bütçe var diyebilirim (ortalama 6-7K).

Bir de YD ve TR cihaz arasındaki fark nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
2.el SE 2'nin bırak 6 saati 2 3 saati zor görür (tek şarjda)
XS Max alın. 4 seneye kadar neredeyse bütün uygulamaları kullanırsınız tahmini.
Yurt dışı cihaz demek, cihazlar aynı ama SIM kartı iphonelarda 4+4 ay kullanabiliyorsun. Androidlerde belirli modellerde server kayıt ile sınırsız kullanılıyor.

Ayrıca yurt dışı cihazlar daha ucuz oluyor.

2.el SE 2'nin bırak 6 saati 2 3 saati zor görür (tek şarjda)
XS Max alın. 4 seneye kadar neredeyse bütün uygulamaları kullanırsınız tahmini.
Yurt dışı cihaz demek, cihazlar aynı ama SIM kartı iphonelarda 4+4 ay kullanabiliyorsun. Androidlerde belirli modellerde server kayıt ile sınırsız kullanılıyor.

Ayrıca yurt dışı cihazlar daha ucuz oluyor.
Peki sizce ne almalıyım TR ve YD? TR daha iyi geldi bana, öyle çok uğraşmam. Ayrıca kayıt parası da var sanırım. Aklıma XR ve XS Max yattı.

Evet. Yetkili servisler bir sorun oldugunda yurt disiyla ilgilenmiyorlar. Genelde yurt disi olarak Xiaomi falan kullaniliyor ve onlarada kacak diyorlar.

Peki telefoncudan mı almak mantıklı yoksa direkt sahibinden mi?
Eger telefoncu 9 bin TL'den fazla istemezse ben telefoncudan alirdim. Ilk telefoncularla konusman daha iyi olur.

Evet. Yetkili servisler bir sorun oldugunda yurt disiyla ilgilenmiyorlar. Genelde yurt disi olarak Xiaomi falan kullaniliyor ve onlarada kacak diyorlar.
O zaman sıkıntı. TR almak daha iyi.

Eger telefoncu 9 bin TL'den fazla istemezse ben telefoncudan alirdim. Ilk telefoncularla konusman daha iyi olur.
XS Max'ın sahibinden sitesinden fiyatına baktığımda TR cihazı 7-8 bin TL civarı. Telefoncularda temiz var mıdır sizce?