Bu soruya cevap vereyim. Hiçbir şey olmaz. Apple, eski telefonlara getirdigi her yeni guncellemede batarya omrunu azaltiyor cihazlarin. 26, isim degisikligi ve cam efekti disinda buyuk ozellikler sunmuyor.

Cidden öyle. 26 da tasarım hariç her zaman Android'in M.Ö ki sürümlerinde bulunan özelliklerini almışlar o kadar.

Tabletten deneyimlerim öyle. Tablette biraz daha iyi ama telefonda yazdıklarım geçerli.

@Silinen üye, en iyisi yarın telefoncuları gezin. Oralardan fiyat alın ve telefonları inceleyin. Aceleniz yok sanırım.

Bu konu hakkında dolandırılmamak için ne yapabilirim?

O konuda arkadaş sıfırlayınca iCloud kilidinin geleceğini söylemiş. Mantıken orada telefonu sıfırlayabilirsin. Eğer kendisi karşı çıkarsa oradan alma.

Son düzenleme:
Bu konu hakkında dolandırılmamak için ne yapabilirim?
Telefonu aldığın adamın gözü önünde sıfırlama yap eğer şifre istemezse ve Apple Hesabı oluştur veya gir menüsü geliyorsa ne ala. 2. Elin en büyük sorununu çözdük. Sonra telefonun içine girip true tone portre taptic engine(titreşim) ve parmak izi gibi özelliklerini deniyoruz sorun yoksa pil sağlığı ve pil uyarılarına bakıyoruz. Eğer pil sağlığı 100 gözüküyorsa pil değişmiştir bunu bil ama orjinal olmayan parça uyarısı vermiyorsa kaliteli yan sanayi ile değişmiştir bu iyi bir şey benim gözümde. Bluetooth ve wifii dene. Şarj girişini dene. Bundan sonra her telefonda denenmesi gereken şebekeyi denemen lazım. Genelde şebeke iPhonelerde sorun olmaz daha çok samsungda yaşıyordum ama elbette denemekten zarar gelmez. Şebeke çekiyorsa birini ara. Karşıya sesin sorunsuz gidiyorsa ve hoparlörün ve avizenin sesi iyiyse o iPhone alınabilir. Umarım yardımım dokunabilmiştir.

Evet aciliyetim yok. Yarın bir telefonculara bakacağım.

@sobyuysa, verdiği tavsiyeler güzel. Ekstra olarak XS bakarsan Face ID dene. Kameraların her menüsüne bak ve kameraların çalışıp çalışmadığını parmağın ile kapatarak bak. Flash vs çalışıyor mu diye ekstra olarak bakabilirsin. Ama bakmadan önce telefoncuya eksiği sorunu var mı diye sor ona göre incelemeye başla. Adamın sana yalan söyleme ihtimali var. Yalan söylediyse oradan alma. Bir de izmirdeyseniz Çankaya'ya bakın. Orası telefoncu kaynıyor.

Telefonu aldığın adamın gözü önünde sıfırlama yap eğer şifre istemezse ve Apple Hesabı oluştur veya gir menüsü geliyorsa ne ala
Teşekkür ederim. Peki şifre isterse ne yapacağım? Adam beni dolandırmaya çalışıyor gözüme bakarak.

@sobyuysa, verdiği tavsiyeler güzel. Ekstra olarak XS bakarsan Face ID dene. Kameraların her menüsüne bak ve kameraların çalışıp çalışmadığını parmağın ile kapatarak bak. Flash vs çalışıyor mu diye ekstra olarak bakabilirsin. Ama bakmadan önce telefoncuya eksiği sorunu var mı diye sor ona göre incelemeye başla. Adamın sana yalan söyleme ihtimali var. Yalan söylediyse oradan alma. Bir de izmirdeyseniz Çankaya'ya bakın. Orası telefoncu kaynıyor.
Teşekkür ederim size de. İstanbul'dayım.