Yer
Trabzon
Merhaba arkadaşlar, sistemim aşağıdaki gibidir. Kasada dizayna çok önem veren birisiyim kasamın dolu dolu olmasını çok seviyorum ve akvaryum tipi kasa almayı düşünüyorum. Kasa örnek veriyorum toplamda 10 fan mı destekliyor hepsinin dolu ve desteklediği ebatta olması lazım ( 140mm yerine 120 takmam ). Ayrıca kasanın markasının fanlarını takmayı tercih ederim ya da fanların hepsi aynı marka ve tip olmalı. Kusura bakmayın böyle saçma takıntılarım var :). Örnek olması adına şu anki kasam Lian Li lancool 2 mesh kasanın satışında önde sadece 3 fan var ve kasa üzerindeki fanların ayrıca satışı yoktu. Kasanın egzoz 1 ekran kartı altına 2 fan desteği vardı. Kasa çok hoşuma gittiği için kasadan 2 adet alıp 1inin üstündeki fanları söküp şu anki kasama taktım daha sonra boş kasayı sattım :). Şuan aklımda 2 kasa var. Phanteks G400A + 3 fanı + kontrolcü + sıvı soğutması ve APNX V1 + 7 fanı. Fanları dahil 10 bine kadar bütçemi çıkarabilirim.

• Anakart: ASRock riptide B850 ya da B850 Tomahawk ( kararsızım ancak büyük ihtimal ASRock )
  • İşlemci: 7800X3D. ( alındı )
  • RAM: G.Skill Trident Z Neo 2x16 GB 6000 MHz CL30. ( alındı )
  • Ekran kartı: ASRock taichi 9070 XT. ( alındı )
  • Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ( yeni çıkmış ) ya da kasa markasının sıvı soğutması varsa uyumlu olsun diye o marka alınabilir.
  • PSU: BitFenix bfg Gold 1000W. ( alındı )

Son düzenleme:
Anakart ASRock sakın alma, çok fazla sorun var. MSI al.
Kasa olarak da akvaryumda NV5/NV7, ızgarada G500a öneririm.

NV5 olabilir. 5 fan + sıvı soğutmasıyla beraber. Bu arada anakart için evet 7xxx serisinde en sorunlu kart ASRock diye okudum ama arkadaşın dediği gibi giriş seviyesindeki kartlarında okudum bu sorunları.

Iianli lancool III'e baktınız mı 420mm desteği vardı ve 140mm 6-7 kadar da fan takabiliyordun.

Hocam şu an lancool 2 kullanıyorum. Kasa serin mi serin Lancool III'te en iyi soğutmaya sahip kasa diyebiliriz ama artık görüntüsünden sıkıldım, kasanın kablolaması felaket derecede kötü ve çok büyük :D.

NV5 olabilir. 5 fan + sıvı soğutmasıyla beraber. Bu arada anakart için evet 7xxx serisinde en sorunlu kart ASRock diye okudum ama arkadaşın dediği gibi giriş seviyesindeki kartlarında okudum bu sorunları.
NV5 indirimde şu anda, fiyatı çok iyi.
Iianli Lancool III'e baktınız mı 420mm desteği vardı ve 140mm 6-7 kadar da fan takabiliyordun.
G400A ve G500A güncel fiyatlarındayken Lancool III'e bakılmamalı.
ASRock'un giriş seviyesi sorunlu sadece üst modellerde sorun yok.
Hayır.

Şu anda tedbir amaçlı bile olsa Asrock alınmamalı. B850 Tomahawk Max gibi bir anakart alternatifiyken zaten çok düşünmeye de gerek yok.

Ek: Son 2 haber çok el altı bir olay olmadığını göstermek için. X3D'ler geldiğinden beri sürekli haberler düşüp duruyor önüme. Orada çözemedikleri bir durum var ve anakart modeline bakmıyor bu, zaten X3D alan adam gidip B450M-HDV R4.0 gibi bir anakarta da takmıyor :D

NV5 indirimde şu anda, fiyatı çok iyi.

Evet fiyatı çok güzel kaçırmadan 1 tane alacağım şimdi.

Şu anda tedbir amaçlı bile olsa ASRock alınmamalı.

Testlerin çoğunda sorunlar 9xxx serisi işlemcilerle olmuş tabii bu 7xxx serisinde olmayacağı anlamına gelmiyor. Sizce bu sorun göz ardı edilebilecek türden mi ( derken yani binde 1'lik bir olay mı yoksa genel olarak sorunlu mu? ) yoksa uzak mı durmalıyım. Tomahawk'ın tipini beğenmediğim için sıcak bakmıyordum açıkçası B650 vs 550 serisi gibi yapmamışlar.

Testlerin çoğunda sorunlar 9xxx serisi işlemcilerle olmuş tabii bu 7xxx serisinde olmayacağı anlamına gelmiyor. Sizce bu sorun göz ardı edilebilecek türden mi ( derken yani binde 1'lik bir olay mı yoksa genel olarak sorunlu mu? ) yoksa uzak mı durmalıyım. Tomahawk'ın tipini beğenmediğim için sıcak bakmıyordum açıkçası B650 vs 550 serisi gibi yapmamışlar.
Valla ben bu tarz şeylerde biraz daha garantici giden biriyim, genel sistem topladığım yıllar boyunca da açıkçası MSI anakartlar ile hep daha rahat hareket ettim. O yüzden MSI alır geçerdim. Ha onun haricinde de riskine girmezdim, binde bir bile olsa o bir sen olursun, boş yere canın sıkılır bir ton. Artık ucuz şeyler de değiller ki, 15000 lira sırf anakarta ödüyoruz.

Vallahi ben bu tarz şeylerde biraz daha garantici giden biriyim, genel sistem topladığım yıllar boyunca da açıkçası MSI anakartlar ile hep daha rahat hareket ettim. O yüzden MSI alır geçerdim. Ha onun haricinde de riskine girmezdim, binde bir bile olsa o bir sen olursun, boş yere canın sıkılır bir ton. Artık ucuz şeyler de değiller ki, 15000 lira sırf anakarta ödüyoruz.

Doğru diyorsun hocam. İnventus üzerinden NV5'i sipariş verdim vallahi 4200 TL idi fiyatı bence çok makuldu. Kendi lancool 2 Mesh'imi 6 fanlı olarak olarak 4 4.5 civarına veririm diye düşünüyorum. Kasa kafa kafaya geldi fanları da cebimden almış olacağım artık. Fan ve sıvı soğutma ile tam olarak kasa böyle görünecek sadece ekran kartım farklı olacak o kadar. Sizce nasıl?

Dosya Ekleri

• 1744196754032.webp
    1744196754032.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 52