Bütçe
7.000 TL

Serkan1562

Uzman
Arkadaşlar bütçem maksimum 7k. Hem hikayeli, hem de CS2 oynuyorum. 320 Hz olması beni cezbetti ama şimdiki monitörüm Lenovo R25i30'a (parlaklık 400CD) göre parlaklık değeri (300) düşük görünüyor. Şu anki monitörümden bayağı memnunum ama OC olmadan 165Hz veriyor o yüzden değiştireceğim. Max 7 bin bütçede en iyi seçenek bu mudur? Önerdiğiniz başka monitörler var mı? IPS olmasını istiyorum.
@BerkayZ87 hocam sizde bakabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Serkan1562, 25G3ZM gayet iyi bir model. Önceden yaşadığın VA travmalarını bu modelde yaşamazsın ama 25-10 gayet alınabilir bir model. Amaç ağırlıklı oyun ise al geç.
Hocam 25-10 normalde çok kafama yatmıştı hatta tam sipariş veriyordum yorumlarına baktım. Şöyle bir görsel yorum var. Kalitesi çok kötü görünüyor. Renk ayarlarıyla düzelir mi bu?

"Soldaki 165 Hz Samsung G3 monitörüm, sağdaki yeni aldığım monitör. Aradaki farkı siz görün."

Screenshot_20251108_224249_Hepsiburada.webp

@Serkan1562, öncelikle ışık alan bir odada kıyaslama yapılamaz çünkü iki monitöre vuran ışıklar farklı açıda olduğundan kontrasta ve yansıma performansına etkisi büyük. Bir diğer konu da birisi IPS iken birisi VA. VA tabii ki IPS'ten daha iyi kontrasta sahip olduğu için daha iyi siyah performansı sunuyor, bu su götürmez bir gerçek ama oyun amaçlı kullanacaksan siyahı gri görmende bir sakınca yok.

@Serkan1562, öncelikle ışık alan bir odada kıyaslama yapılamaz çünkü iki monitöre vuran ışıklar farklı açıda olduğundan kontrasta ve yansıma performansına etkisi büyük. Bir diğer konu da birisi IPS iken birisi VA. VA tabii ki IPS'ten daha iyi kontrasta sahip olduğu için daha iyi siyah performansı sunuyor, bu su götürmez bir gerçek ama oyun amaçlı kullanacaksan siyahı gri görmende bir sakınca yok.
Anladım hocam yani bu aradaki fark diğerinin VA olmasndan kaynaklı

Peki bu monitörü biliyor musunuz? Önerir misiniz?

@Serkan1562, Fazeon monitörlere yönelik inceleme kısıtlı, bu yüzden önermem.
Hocam seni tekrar rahatsız ediyorum ama sistemi yükselttim 2k almaya karar verdım. Şuan sizin de tavsiye ettiğiniz 6.500tlye KTC marka monitor var, bir de 2.el de bulduğum 1 aylık asus VG27AQ5A 210hz var. 6500 istiyorlar sizce aynı fiyatta hangisi mantıklı olur?
Hocam siz de bilginiz varsa modeller hakkında bakar mısınız? Forumda berkay hocayla birlikte en cok guvendigim üyelerdensiniz 🙏🏻 @LH44

Son düzenleme: