Bütçe
5.500-7.000 TL

Yk1967

Uzman
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba, ben ASUS Prime B450M-K anakartım için PCI Express 3.0 bir 512 GB M.2 SSD bakıyorum. DRAM'i olup hızı anakartın destekleyeceği en üst seviyede uzun ömürlü F/P SSD ne önerirsiniz? Bütçem 5.500-7.000 TL arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla DRAM'lı olsun diyorsanız Kingston KC3000 alın geçin, üst seviye bir SSD'dir.
Ancak ben olsam minimum 1 TB alırım. Bütçe yükseltebilirseniz DRAM'lı bir Corsair MP600 Pro da alabilirsiniz.

Bütçeniz 2K artarsa bunu alabilirsiniz en uygun fiyatlı.

Bütçeniz artmıyorsa da illa DRAM'li almanıza gerek yok. Buna bakabiliriniz.

Bütçeniz 2K artarsa bunu alabilirsiniz en uygun fiyatlı.

Bütçeniz artmıyorsa da illa DRAM'li almanıza gerek yok. Buna bakabiliriniz.

DRAM veya DRAM"siz farkı ne olur? Godram için forumda saatli bomba diyorlar kötü bir ssd de almak istemiyorum.

Arkadaşlar merhaba, ben ASUS Prime B450M-K anakartım için PCI Express 3.0 bir 512 GB M.2 SSD bakıyorum. DRAM'i olup hızı anakartın destekleyeceği en üst seviyede uzun ömürlü F/P SSD ne önerirsiniz? Bütçem 5.500-7.000 TL arası.
@RPM, önerdiği SN5100 olur. @Caner Uncu database'de Mid range plus denilmiş. Diğerleri mid range.

Depolama alanı dolduğunda işletim sistemin daha seri çalışıyor, yüksek boyutlu ve sık dosya aktarımlarında yaşanan "bir süre sonra hızlar kapaklandı" konusu daha geç oluyor.
Prodüksiyon işleri ile uğraşmıyorsan aman aman önemli bir konu değil.

@RPM, önerdiği SN5100 olur. @Caner Uncu database'de Mid range plus denilmiş. Diğerleri mid range.

Depolama alanı dolduğunda işletim sistemin daha seri çalışıyor, yüksek boyutlu ve sık dosya aktarımlarında yaşanan "bir süre sonra hızlar kapaklandı" konusu daha geç oluyor.
Prodüksiyon işleri ile uğraşmıyorsan aman aman önemli bir konu değil.
Mesela 150 GB bir oyun indiriyorum, 1 Gbps internet var, bunda fark eder mi DRAM olup olmaması?