Bunu o donem cikmis telefonlardan direkt onerdigim S20 FE bile yapiyor aslinda, onu da dusuk guce alirsan 60Hz'de kullanirsan 7.30 saati bile goruyor. Ayni kapasitede cikan bir Android olsaydi evet o kadar veremezdi ama kimse zaten telefonlarina 1800 mAH koymuyor Apple disinda 2010'dan beri.Kaliteli bir replika batarya ile 3 saat civari alirsin. Dedigim gibi tanidigim SE 2 kullaniyor ve 4 bucuk saat civari bir SoC degeri aliyor. Dusuk guc modu acik tabii. Bana gore S20 FE bayagi kotu cekmis. iPhone 15 serisinde de on kamera cilt renklerini koyulastiriyordu. Benim S23'um bile zorlasan 6, bilemedin yarim saat daha fazla ekran suresi veriyor. 1.800 civari mAh'a harika bir deger bence 4 saat. Bunu o donem de cikmis farkli bir android ayni batarya haznesiyle yapamaz. Panel isinde haklisin fakat S20 FE'nin de bataryasi maksimum 4 bucuk saat gidiyordur. Cunku su anda kullandigim S23 6 saat civari veriyor. Evet, bana S20'nin kamerasinin daha iyi oldugunu soylemedin. Fakat yakin olduklarini soyledin. Bana oyle gozukmuyor pek. Yani donup dolasip ayni yere geliyoruz. Panel-batarya. Bence konu sahibinin gram umurunda degil ve ona hicbir katkimiz yok. Bu yazdiklarimizin da bir degeri bulunmuyor. A06 alacak gibi duruyor. Ki mantikli bir secenek. Sifir her zaman sifirdir. Bu yuzden A06, SE 2'den de S20 FE'den de iyi bir secim olacaktir. Cunku hem pil omru hem de bataryasi basarili fiyatina gore. F/p diyebiliriz. Konu sahibi basta A06 onermeyin demeseydi boyle olmayacakti. Bu arada 14C'yi onerme sebebim bir arkadasim da olmasi ve memnun oldugundan kaynakli. Normalde Redmi oneren biri degilim ama A06'yi istemedigi icin en azindan kullanici deneyimine sahip oldugum bir modeli onereyim dedim.
Benim dedigim tek ana konu aslinda A06'ya gore karsilastirmaydi dedigim gibi:
A06 yerine iPhone SE 2 alsaydi:
Pil -
Kamera +
Panel -
Depolama (64GB alabilecek muhtemelen) -
S20 FE alsaydi:
Pil +
Kamera yine + (A06'ya gore)
Panel +
Depolama =
(SoC ikisinde de + ve gundelik kullanimda her turlu okey diye yazmadim.)
Ama yine de dedigin gibi A06 almasi mantikli zaten, bu tartismanin uzamazsinin da hicbir manasi yok. Hakli oldugun yerler var zaten, ben sadece zamaninda iPhone SE'yi kendim kullandigim ve delirttigi icin disarida beni pek mantikli bulamiyorum. Guzel tartisma icin tesekkurler.