Redmi'de 2 GB fazla RAM olduğu doğrudur ama işletim sistemi ne kadar optimize? 2 GB fazla RAM olması daha iyi deneyime dönüşmedikten sonra sadece kağıt üstünde. Samsung işletim sistemi güncelleme desteği bittikten sonra redmininkinden daha iyi çalışacaktır büyük bir kullanıcı kitlesi olduğu için geliştiriciler Samsung'un eski sürümlerle desteğine redminikinden daha çok önem verecektir.

Yakınım bayağıdır kullanıyor 4 GB RAM One UI Core da temel kullanımlarda yetiyor. One UI 6'dan 7'ye güncelledik yine bir şikayeti olmadı (kasma donma vs) ama her iki telefon 6 seneyi görmez konu sahibine buradan söyleyelim.
Xiaomi ise böyle telefonlara Samsung gibi HyperOS Lite vs gibi çok daha hafif yazılım uygulaması lazım.

Redmide 2 gb fazla ram olduğu doğrudur ama işletim sistemi ne kadar optimize? 2 gb fazla ram olması daha iyi deneyime dönüşmedikten sonra sadece kağıt üstünde. Samsung işletim sistemi güncelleme desteği bittikten sonra redmininkinden daha iyi çalışacaktır büyük bir kullanıcı kitlesi olduğu için geliştiriciler samsungun eski sürümlerle desteğine redminikinden daha çok önem verecektir.
60Hz hesap makinesi kalitesinde PLS ekranıyla aynen çok güzel çalışır.

İki modelinde çok farklı bir şeyi yok, 6 yıl kullanmak kağıt üzerinde mümkün belki ancak gerçekçi olalım kullanılmaz performanstan dolayı yetersiz kalacaktır. Kişisel öneri olarak ikinci el veya yenilenmiş cihazlara bakın bu bütçede çok daha tatminkar olacaktır.

A16 alırsanız 2030'a kadar 2 kere batarya değişimiyle kullanırsınız.
A06 alırsanız 2028'e kadar kullanırsınız.

A16 6 sene güncelleme alıyor.