Bütçe
7.500 TL

Ahmt

Çalışkan
Monitör konusunda kararsız kaldım, fikrinizi almak istiyorum.

İki monitör arasında kaldım. hangisini seçmem daha mantıklı olur, emin olamadım.

Seçenekler:

Fiyatları birbirine çok yakın.

Genelde CS2 ve Valorant oynuyorum. Bilgisayarım bu oyunlarda 280–300 FPS civarlarını görebiliyor. Şu an 144 Hz TN panel kullanıyorum, IPS panele geçeceğim.

Merak ettiğim şey şu:
  • 144 Hz’den 320 Hz’ye geçiş gerçekten çok fark ettiriyor mu?
  • 60 → 144 Hz kadar büyük bir fark mı, yoksa daha az hissedilen bir fark mı?
Son zamanlarda V Rising, DayZ gibi oyunlar da oynamaya başladım. Bu tarz oyunlarda 2K çözünürlük görüntü açısından ne kadar fark eder, onu da merak ediyorum.

Bir de FPS oyunlarında bazen çözünürlüğü düşürüp streç oynuyorum.
2K monitörde 1080p veya farklı çözünürlüklerde oynadığımda görüntüde bozulma, bulanıklık vs. olur mu? Bu durum rahatsız edici seviyede mi?

Kısaca:
  • 320 Hz gerçekten gerekli mi?
  • 200 Hz FPS oyunları için yeterli olur mu?
  • 27 inç 2K mı, 24.5 inç 1080p mi daha mantıklı?
  • 2K monitörde çözünürlük düşürünce görüntü bozulur mu?
Kullanan veya tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen kullanılan GPU'ya bağlı. Ben çözünürlük tarafında olan biriyim. 2K çözünürlükte 200Hz mis gibi bir yenileme hızı eğer GPU da o FPS'i verecekse. Ana çözünürlükten daha düşük çözünürlük yapılırsa elbette görüntü baya bozulur ama daha üstü yapılırsa çokta bir sorun olmaz.

Vuruşlarımda iyileşme oldu ama gözümle görebileceğim bir akıcılık hissetmedim çok fazla.

Ben de 144Hz IPS panelden bahsi geçen Lenovo monitöre geçtim yaklaşık 10 gün önce. Malzeme kalitesi fotoğraflarda gözükenden daha iyi, o konuda çok beğendim. Rocket league gibi hızlı bir oyunda ve CS2'de 320Hz test ettim, diğer oyunlarda akıcı olacak şekilde FPS sabitliyorum. Denediğim iki oyunda da görsel bir akıcılık beklentim vardı, 60fps video ya da yayın izliyormuşum gibi hissedeceğimi düşündüm. Ama görüntü daha ağır, akıcı olmasını beklerken bir tık daha hızlı hissettirdi, hızlı ama daha kontrolüm altında hissettim.

CS2 oynadığınız için direkt oyun içinden örnek vereyim; Dust 2'de A side içinde beklerken adamın short'tan "koşarak" geldiği düşünün, adam koşarken 144Hz'de vurmak daha zordu, artık koşan adamları ve cross koyduğum yere çıkan adamları vurmam daha kolaylaştı.

Ben 2000 elo, Faceit 10 level oyuncusuyum. Bu monitörü almadan önce 144Hz monitörümü sattığım için iade etmem durumunda yine bir monitör almak zorundaydım, o yüzden uğraşmak istemedim. En fazla 1-2k cebime kalırdı ve eski monitörümden çok farkı olmazdı alacağım ürünün. Yüksek elo oynamıyorsanız sırf FPS oyunu oynadığınız için 320-360Hz monitör almaya gerek yok bence. Sisteminiz kaldırırsa 2K çözünürlük, kaldırmazsa 180-240Hz civarı bir fiyat performans monitör sizi tatmin edecektir.

144 Hz’den 320 Hz’ye geçiş gerçekten çok fark ettiriyor mu?
Uçurum fark yok.
60 → 144 Hz kadar büyük bir fark mı, yoksa daha az hissedilen bir fark mı?
Çok daha az hissedilir bir fark var.
2K monitörde 1080p veya farklı çözünürlüklerde oynadığımda görüntüde bozulma, bulanıklık vs. olur mu? Bu durum rahatsız edici seviyede mi?
Bundan önce 2K 27" monitör de denedim, 1280x960 çözünürlükte 3-5 gün CS oynadım pek rahatsız etmedi.

Vuruşlarımda iyileşme oldu ama gözümle görebileceğim bir akıcılık hissetmedim çok fazla.

Ben de 144Hz IPS panelden bahsi geçen Lenovo monitöre geçtim yaklaşık 10 gün önce. Malzeme kalitesi fotoğraflarda gözükenden daha iyi, o konuda çok beğendim. Rocket League gibi hızlı bir oyunda ve CS2'de 320Hz test ettim, diğer oyunlarda akıcı olacak şekilde FPS sabitliyorum. Denediğim iki oyunda da görsel bir akıcılık beklentim vardı, 60FPS video ya da yayın izliyormuşum gibi hissedeceğimi düşündüm. Ama görüntü daha ağır, akıcı olmasını beklerken bir tık daha hızlı hissettirdi, hızlı ama daha kontrolüm altında hissettim.

CS2 oynadığınız için direkt oyun içinden örnek vereyim; Dust 2'de a side içinde beklerken adamın Short'tan "koşarak" geldiği düşünün, adam koşarken 144Hz'de vurmak daha zordu, artık koşan adamları ve cross koyduğum yere çıkan adamları vurmam daha kolaylaştı.

Ben 2000 elo, FACEIT 10 level oyuncusuyum. Bu monitörü almadan önce 144Hz monitörümü sattığım için iade etmem durumunda yine bir monitör almak zorundaydım, o yüzden uğraşmak istemedim. En fazla 1-2K cebime kalırdı ve eski monitörümden çok farkı olmazdı alacağım ürünün. Yüksek elo oynamıyorsanız sırf FPS oyunu oynadığınız için 320-360Hz monitör almaya gerek yok bence. Sisteminiz kaldırırsa 2K çözünürlük, kaldırmazsa 180-240Hz civarı bir fiyat performans monitör sizi tatmin edecektir.

Uçurum fark yok.

Çok daha az hissedilir bir fark var.

Bundan önce 2K 27" monitör de denedim, 1280x960 çözünürlükte 3-5 gün CS oynadım pek rahatsız etmedi.

Hocam cevaplarınız için çok teşekkürler. Ama 240 Hz monitör fiyatları zaten 320 ile neredeyse aynı yani 240 Full HD bir monitör zaten 6 bin bandında 1K daha ekleyip bence 320Hz almak geleceğe daha dönük bir yatırım olur dedim ayrıca 2K bir monitörde bulamıyorum uygun fiyata hepsinin fiyatı almış başını gitmiş sizin bir öneriniz var mıdır?

Hocam cevaplarınız için çok teşekkürler. Ama 240 Hz monitör fiyatları zaten 320 ile neredeyse aynı yani 240 Full HD bir monitör zaten 6 bin bandında 1K daha ekleyip bence 320Hz almak geleceğe daha dönük bir yatırım olur dedim ayrıca 2K bir monitörde bulamıyorum uygun fiyata hepsinin fiyatı almış başını gitmiş sizin bir öneriniz var mıdır?
Hocam KTC vardı ama hala stoklara gelmedi, Koorui modellerini araştırabilirsiniz. 24" ve 27" seçenekleri olan bir modeli var, fiyatı 7,5k civarı. Bir de 2K 200Hz ViewSonic vardı ama ürünler hakkında bilgi sahibi değilim maalesef.