Orange Head

Uzman
Makaleler
1
1774380190597.webp

7 ay önce makat bölgesinde inanılmaz bir kaşıntı başladı. Kaşıdıkça kanatıyorum, kabuk tuttukça tekrar kaşıyorum.

2 ay bu şekilde devam ettikten sonra, görselde de göreceğiniz üzere, 5 ay önce Genel Cerrahi bölümüne gittim. Doktor kaşıntının nedenini tam olarak anlayamadı ve belki geçer umuduyla “Prakortil krem” verdi. Kremi sürdükten sonra kaşıntı azalmak yerine daha da arttı. 2 hafta kullandım ama hiçbir fayda görmeyince bıraktım.

Kaşıntı devam edince, 1 hafta önce tekrar aynı bölümden farklı bir hastaneye randevu aldım ve bugün muayeneye gittim. Eve dönünce fark ettim ki aslında farkında olmadan yine aynı doktordan randevu almışım; meğer doktor çalıştığı hastaneyi değiştirmiş.

Her neyse, doktor muhtemelen daha önce yazdığı kremin işe yaramadığını görünce kaşıntının hemoroid değil, egzama olduğunu düşündü ve bu sefer egzama için bir krem verdi. Ayrıca, kaşıntı devam ederse Genel Cerrahi yerine Cilt Hastalıkları (Dermatoloji) bölümüne gitmem gerektiğini söyledi.

Verdiği kremin adı “Elocon krem”. Kullanmaya başladığımdan beri kaşıntı tamamen geçti ve ciddi bir rahatlama sağladı. Eğer 2 hafta içinde kaşıntı tamamen biterse, bu paylaşımı güncelleyeceğim.

Detay vermek gerekirse kaşınan yer kırmızı bölgelerdi. Tam olarak makat değildi. Ama makatıda kaşıyasım gelip duruyordu. Ama %80 hep makat ile kalça çizgisi kaşınıyordu. Oralar yara olmuştu hep.

1774381794132.webp

Geçmiş olsun. Yarasal bir durum olamasa parazit testi yaptırın derdim.

Hocam, parazit kaşıntısını biliyorum, çocukken çok yaşadım. Aşırı derece kendini belli eden bir kaşıntı türü o

Güncelleme 2. gün.

Kremi kullanmaya başladığım ilk günden beri 1 kere bile makatımı kaşımadım. Sadece uyurken biraz kaşır gibi oluyordum ama kremi tazeleyince kaşıntı geçti ve kolayca uyudum.

Güncelleme 4. gün.

Kaşıntı sıfıra indi. Sadece ama sadece eski kremi makattan temizlerken birkaç saniye kaşıntı oluyor gibi. Ama tekrar sürdüğüm an yine sıfıra iniyor. Bu krem bir mucize!

Güncelleme 7. gün

Kaşıntı sıfıra indi hiç bir şekilde kaşınmıyor. 15. güne kadar kullanıcam garanti olsun diye.

Son düzenleme:
Güncelleme 2. gün.

Kremi kullanmaya başladığım ilk günden beri 1 kere bile makatımı kaşımadım. Sadece uyurken biraz kaşır gibi oluyordum ama kremi tazeleyince kaşıntı geçti ve kolayca uyudum.

Güncelleme 4. gün.

Kaşıntı sıfıra indi. Sadece ama sadece eski kremi makattan temizlerken birkaç saniye kaşıntı oluyor gibi. Ama tekrar sürdüğüm an yine sıfıra iniyor. Bu krem bir mucize!

Güncelleme 7. gün

Kaşıntı sıfıra indi hiç bir şekilde kaşınmıyor. 15. güne kadar kullanıcam garanti olsun diye.
Tekrardan geçmiş olsun. İyileşmenize sevindim.