1589

Üstün
Makaleler
2
Oyunun 1.0 güncellemesinin beta güncellemesi yayınlandı.
Bu beta erişiminden faydalanabilmek için oyunun üzerine sağ tık yapıp Özellikler > Betalar > “Beta katılımı” kısmından “Latest_experimental’i seçmelisiniz. Güncelleme boyutu 10,81 GB.

1719249062427.webp

1719249107818.webp

Sanırım oyunun geliştirilmesinde sona varılıyor. Bir ara oyunu deneyeceğim, fena durmuyor.
Sona varıldığını hiç sanmıyorum. 13 yıldır geliştirilen bir oyun ama oyunu tam 1.0 sürümünde bırakmazlar.
Oyunu 118 saat oynadım ve 1.0 güncellemesini arkadaşımla çok heyecanlı şekilde bekliyorduk.

Sanırım oyunun geliştirilmesinde sona varılıyor. Bir ara oyunu deneyeceğim, fena durmuyor.
1719249615295.webp

Daha planları var gibi hocam. Açık konuşmak gerekirse bu planları yapsalar da artık benim gözümde bu oyun pek de iyi değil. Alpha 15'ten beri oynuyorum, oyun inanın 15'ten bu yana öyle şok edecek büyük bir gelişme yaşamadı. Yani oyunun son alfa sürümünde hala zombi çeşitliliği iki elin parmağını geçmez :D adamlar daha zombi modellemeye üşeniyorlar, bunların geliştireceği oyundan ne olur? 3070, i5-13400F ve 32 GB RAM'le oyunu ultra ayarlarda 35-40, kanlı ay geceleri 15 FPS'de oynuyorum😂

1.0 fragmanında oyuna drop giriyor diye yapımcılarla dalga geçiyorlardı, harbiden de haklılar. Adamların kendi fragmanında bile drop giriyor. Birkaç gün önce girdim baktım ışıklandırmayı güzel yapmışlar ama ne fark eder, performans çöp. Şu an ki güncel 1.0'da var mı bilmiyorum ama iddialarına göre yeni grafikler gelecekti. Yani bu da güncel haliyle bile faciayken acaba oyuna neler olacak diye bir güzel sorular getiriyor akla...

1.0 güncellemesini arkadaşımla çok heyecanlı şekilde bekliyorduk.
Hocam üzmek istemem ama bunlardan pek bir şey beklemeyin. Eminim eski haline göre çok daha güzel olacaktır ama bu oyun benim kafamda hep 24fps film karesi geçişleri gibi canlanıyor. Bende 3070, arkadaşta da 3060 varken ikimiz de kasa kasa oynuyoruz. Yahu artık diyorum ki, fps düşük olsun ama grafikler biraz farklı bir yere evrilsin yahut şu 900 yıllık sesleri güncellesinler. Yahu sesler değişmeli, tonla zombi modeli gelmeli... Oyun gerçekten eksik.

Eki Görüntüle 59516

Daha planları var gibi hocam. Açık konuşmak gerekirse bu planları yapsalar da artık benim gözümde bu oyun pek de iyi değil. Alpha 15'ten beri oynuyorum, oyun inanın 15'ten bu yana öyle şok edecek büyük bir gelişme yaşamadı. Yani oyunun son alfa sürümünde hala zombi çeşitliliği iki elin parmağını geçmez :D adamlar daha zombi modellemeye üşeniyorlar, bunların geliştireceği oyundan ne olur? 3070, i5-13400F ve 32 GB RAM'le oyunu ultra ayarlarda 35-40, kanlı ay geceleri 15 FPS'de oynuyorum😂

1.0 fragmanında oyuna drop giriyor diye yapımcılarla dalga geçiyorlardı, harbiden de haklılar. Adamların kendi fragmanında bile drop giriyor. Birkaç gün önce girdim baktım ışıklandırmayı güzel yapmışlar ama ne fark eder, performans çöp. Şu an ki güncel 1.0'da var mı bilmiyorum ama iddialarına göre yeni grafikler gelecekti. Yani bu da güncel haliyle bile faciayken acaba oyuna neler olacak diye bir güzel sorular getiriyor akla...

Hocam üzmek istemem ama bunlardan pek bir şey beklemeyin. Eminim eski haline göre çok daha güzel olacaktır ama bu oyun benim kafamda hep 24fps film karesi geçişleri gibi canlanıyor. Bende 3070, arkadaşta da 3060 varken ikimiz de kasa kasa oynuyoruz. Yahu artık diyorum ki, fps düşük olsun ama grafikler biraz farklı bir yere evrilsin yahut şu 900 yıllık sesleri güncellesinler. Yahu sesler değişmeli, tonla zombi modeli gelmeli... Oyun gerçekten eksik.
Oyunda bu arada bütün her şey mükemmel. En iyi survival oyunu olabilir hatta oyunda yapabileceklerinin sınırı yok. Olay sadece karakter modellemelerinden ibaret değil, yanılıyorsunuz. Oyunda gereksiz FPS yiyip grafiklere hiç katkısı olmayan tonlarca ayar var. GTX 1080 ile çok rahat oynuyorum oyunu hatta arkadaşım eskiden MX110’lü bilgisayarıyla 30 fps oynuyordu.

Daha önce dediğim gibi 118 saat oynadım ve karakter modellemelerinden hiç şikayet etmedim. Her ne kadar az olsa da oyunun diğer kısımları bu eksikliği tamamiyle hatta fazlasıyla kapatıyor. Grafik ayarlarınızı düzgün yapmayı denemelisiniz.

Oyunda bu arada bütün her şey mükemmel. En iyi survival oyunu olabilir hatta oyunda yapabileceklerinin sınırı yok. Olay sadece karakter modellemelerinden ibaret değil, yanılıyorsunuz.
Öncelikle oyunu alfa 15'ten beri oynayan birisi olarak konuşuyorum ki hayır oyun gerçekten mükemmel falan değil. Evet türünde en iyisi ama rakibi olmadığı için böyle. Oyundaki sesler yetersiz, modeller yetersiz üstelik korkunç bir performans sorunu var ve bu oyunu mahvediyor. Yahu grafikleri zaten mükemmel bir oyun değil, ultraya alınca da 3070 gibi bir kartta bile sürünüyor ki 3070 böyle bir oyun için overkill olması gerekiyor.

Tüccar görevleri çok sık kendini tekrar ediyor. Yapay zeka sıkıntılı, eve girince belli bir alan içine girmeyince seni fark etmiyor. Alt katta istersen düğün yap, üst kattakiler sen onların tetikleme alanına girmediğinde uyanmıyor bile. Ayrıca oyun 2013 çıkışlı ve hala tam sürüme kavuşamadı. Oyuna adam akıllı yeni bir şey gelmiyor, yani hata giderme bug giderme güncellemeri dışında pek bir şey yok. Çünkü oyun neredeyse hala alfada. Yani sayabileceğim tonla sorun var ve en büyük sorun bence hala performans. Bu oyun grafikleri olmadan hiçbir şey ve millet oynayabilmek için grafikleri kısmak zorunda. Oyuna yıllardır Navezgane dışında el yapımı başka harita bile eklenmedi :D peki oyuna gelen çevre modellemeleri? Onları saymıyorum bile. Yani bu oyun kesinlikle mükemmel olmaktan çok uzak.

Oyunda bu arada bütün her şey mükemmel. En iyi survival oyunu olabilir hatta oyunda yapabileceklerinin sınırı yok. Olay sadece karakter modellemelerinden ibaret değil, yanılıyorsunuz. Oyunda gereksiz FPS yiyip grafiklere hiç katkısı olmayan tonlarca ayar var. GTX 1080 ile çok rahat oynuyorum oyunu hatta arkadaşım eskiden MX110’lü bilgisayarıyla 30 fps oynuyordu.

Daha önce dediğim gibi 118 saat oynadım ve karakter modellemelerinden hiç şikayet etmedim. Her ne kadar az olsa da oyunun diğer kısımları bu eksikliği tamamiyle hatta fazlasıyla kapatıyor. Grafik ayarlarınızı düzgün yapmayı denemelisiniz.
Oyunu sahiplenmişsiniz hocam anlıyorum, saygı duyarım. 2013 çıkışlı bir oyun hala tam sürüme kavuşamamış ve oyunun kitlesi 3090'la bile sorun yaşıyorken siz nasıl "doğru ayarları denemelisiniz" diyebiliyorsunuz? Alfa 15 diyorum arkadaşım, alfa 15'ten beri sence ben daha güncel ayarlamaların yarısı bile yokken neler denemişimdir?

Ayrıca işin komik tarafı, Tuğkan bu oyunu oynamasaydı Türk kitlesinin %90'ı bu oyundan habersizdi. Adam oyunu bir oynadı herkes oyunu sahiplendi :D

Oyunu sahiplenmişsiniz hocam anlıyorum, saygı duyarım. 2013 çıkışlı bir oyun hala tam sürüme kavuşamamış ve oyunun kitlesi 3090'la bile sorun yaşıyorken siz nasıl "doğru ayarları denemelisiniz" diyebiliyorsunuz? Alfa 15 diyorum arkadaşım, alfa 15'ten beri sence ben daha güncel ayarlamaların yarısı bile yokken neler denemişimdir?

Ayrıca işin komik tarafı, Tuğkan bu oyunu oynamasaydı Türk kitlesinin %90'ı bu oyundan habersizdi. Adam oyunu bir oynadı herkes oyunu sahiplendi :D
Oyun bana özel olarak 100 FPS verebiliyor anlaşılan. Yapımcıya çok teşekkür ederim bana 100 FPS nasip ettiği için.
Oyunun performans sorunları zaten var ama oyunda grafikleri full çekmenin de bir manası yok. Oyundaki modellemeler kötü, gereksiz 2-3 shader efekti ve daha ayrıntılı ağaç için grafikleri full'e çekmek mantıksız bana göre. Oyun global render alan bir oyun aynen Rust gibi. MX110 Laptop kullanan arkadaşım oynuyordu oyunu, abartılacak bir şey yok. Oyun sahipleniyorum evet ama her neyse onu konuşuyorum :D Abartmaya lüzum yok.

Oyunda bu arada bütün her şey mükemmel.

Oyunun problemleri çok. Ekip ile 150 saat oynamış birisi olarak söylüyorum. Eğlence dozunun hatırına oynatıyor işte.

Muhtemelen en eğlendiğim oyunlardan birisi bu oldu ekip ile. Barotrauma da ikinci sırada benim için.