Bütçe
70.000 TL
@GIRD4P
O ısınma sorunları 2023'ün sonlarında cihaz ilk çıktığı zamanlarda var idi hocam, o da iOS 17'nin erken sürümlerinde düzeltildi zaten. Güncel olarak iPhone 15 Pro'nun öyle "ısınma sorunu" falan yok, soğutma sistemi olmadığı için iPhone 15 Pro da, iPhone 16 Pro da yük altında ısınıyor o kadar. Bunu her iki cihazı da epey kullanmış biri olarak söylüyorum.

@GIRD4P
O ısınma sorunları 2023'ün sonlarında cihaz ilk çıktığı zamanlarda var idi hocam, o da iOS 17'nin erken sürümlerinde düzeltildi zaten. Güncel olarak iPhone 15 Pro'nun öyle "ısınma sorunu" falan yok, soğutma sistemi olmadığı için iPhone 15 Pro da, iPhone 16 Pro da yük altında ısınıyor o kadar. Bunu her iki cihazı da epey kullanmış biri olarak söylüyorum.
Hayır. Ondan bağımsız cihaz titanyuma döndüğünden ısınıyordu. Biliyorum çok uzun süre kullandım avucumun içi hep daha sıcak bir şeye maruz kalmaktan alerji oldu. Son sürümde de ilk sürümde de böyleydi. Hatta S25U'ya geçme sebebim de bu ısınmaydı ki ben S25U aldığımda belki de iOS 17 ya son sürüme evrilmişti ya da evrilmek üzereydi ki iOS18 sızıntıları geliyordu. Velhasıl 16P & PM serisinde grafit kaplı aliminyum bir yapı koydular içeri ısı iletimi yine tam alüminyum kasa kadar olmasa da iyileştirildi. İkisini de kullandıysan nasıl yazılıma bağlıyorsun mevzuyu anlamadım, oysa farkı bariz hissetmen gerekirdi.

Bugün elimdeki XS Max'i satıp telefon alacağım, hangisini tavsiye edersiniz? Mac'im var ama ekosistem adına bir özellik kullanmıyorum. Android alırsam açık kaynak uygulama basarım içine. Kamera ve performans olarak uzun yıllar götürsünler yeter.

Kafamdaki cihazlar:
  • 55.000 TL / 256 GB Samsung S24 Ultra
  • 70.000 TL / 256 GB Samsung S25 Ultra
  • 41.000 TL / iPhone 16e 128 GB
  • 55.000 TL / iPhone 16 128 GB
S25 Ultra kesinlikle.