70.000 TL bütçeyle ilk kez bir bilgisayar toplayacağım ancak bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığımı düşünüyorum. Makine mühendisliği öğrencisiyim, sistemi genellikle analiz ve simülasyon programları için kullanacağım. Oyun oynamayı çok düşünmüyorum. Bu bütçeye uygun donanım tavsiyeleriniz nelerdir?
Detaylar
Kim cevapladı?70.000 TL bütçeyle ilk kez bir bilgisayar toplayacağım ancak bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığımı düşünüyorum. Makine mühendisliği öğrencisiyim, sistemi genellikle analiz ve simülasyon programları için kullanacağım. Oyun oynamayı çok düşünmüyorum. Bu bütçeye uygun donanım tavsiyeleriniz nelerdir?
Kullandığınız programların işlemci, ekran kartı ihtiyacını ve yükünü belirtmeniz lazım, yani uygulamalar hangi donanıma yükleniyor, ona göre ihtiyaç odaklı bir sistem toplarız.
SF26
Üstün
Çok yüksek ihtimalle 3D modelleme ve render işlemleri olacak, ona göre ayarlamak lazım.Kullandığınız programların işlemci, ekran kartı ihtiyacını ve yükünü belirtmeniz lazım, yani uygulamalar hangi donanıma yükleniyor, ona göre ihtiyaç odaklı bir sistem toplarız.
Hocam özellikle STAR-CCM, Solidwork, ANSYS gibi programlar başta olmak üzere benzeri birkaç program da kullanıyorum.Kullandığınız programların işlemci, ekran kartı ihtiyacını ve yükünü belirtmeniz lazım, yani uygulamalar hangi donanıma yükleniyor, ona göre ihtiyaç odaklı bir sistem toplarız.
İşlemci en önemlisi hocam bu tarz programlarda. Sonrasında ram ve ekran kartı geliyor.Kullandığınız programların işlemci, ekran kartı ihtiyacını ve yükünü belirtmeniz lazım, yani uygulamalar hangi donanıma yükleniyor, ona göre ihtiyaç odaklı bir sistem toplarız.
LiteraryCrawL
Uzman
Hocam özellikle star-ccm, solidwork, Ansys gibi programlar başta olmak üzere benzeri birkaç program da kullanıyorum.
İşlemci en önemlisi hocam bu tarz programlarda. Sonrasında RAM ve ekran kartı geliyor.
Bildiğim kadarıyla bu programlar fazla bir güç gerektirmiyor, sadece RAM gerekli olacaktır. O yüzden bu bütçelerde alacağın herhangi bir sistem bile fazlasıyla yeterli olacaktır sadece min 64 GB olsun yeterli. Benim tavsiyem 9700X-5070 Ti bir sistem olur bütçe kalırsa işlemci yükseltilebilir.
Tek tek toplanması daha uygun olur hocam.Parçaları tek tek toplama uygun olur mu? Hazır sistem mi gerekiyor?
5070 ti aldığımda iyi bir işlemci için fazla para kalmıyor hocam. Yanlışsam söyleyin.Bildiğim kadarıyla bu programlar fazla bir güç gerektirmiyor, sadece RAM gerekli olacaktır. O yüzden bu bütçelerde alacağın herhangi bir sistem bile fazlasıyla yeterli olacaktır sadece min 64 GB olsun yeterli. Benim tavsiyem 9700X-5070 Ti bir sistem olur bütçe kalırsa işlemci yükseltilebilir.
Son düzenleme:
Ben böyle bir şey önerebilirim. Yanlış hesaplamadıysam 70k civarında tutuyor.
www.akakce.com
Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 3.162,47 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Son düzenleyen: Moderatör:
SF26
Üstün
https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-7-ghz-fiyati,812013733.html
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,256378121.html
www.akakce.com
https://www.akakce.com/ekran-karti/...g-a-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,965173812.html
Sistem kaç tutuyor bilmiyorum ama bahsettiğiniz işleri çok rahat götürecektir.
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,256378121.html
Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 3.162,47 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Sistem kaç tutuyor bilmiyorum ama bahsettiğiniz işleri çok rahat götürecektir.
PSU yetmeyebilir hocam.Ben böyle bir şey önerebilirim. Yanlış hesaplamadıysam 70k civarında tutuyor.
![]()
En ucuz Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 3.162,47 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Aynı anda hem GPU hem CPU render almayacaksa bence yeterli olacaktır.