70.000 TL Hackintosh Sistem Toplama

Aventum X

İşlemci: AMD Ryzen Threadripper Pro 3955wx.

RAM: 256 GB.

Ekran kartı: İki GeForce RTX 3090 24 GB.

Depolama:
1 TB SSD.

Gerçekten bir mesajınızda RTX 3090 önerip diğer mesajınızda imkansız dediniz. Kendinizle çeliştiğinizin farkında değil misiniz?

Ekran kartı RTX 4070 olabilir bence. Daha yeni. 3090 4 yıllık ekran kartı.

@Palahan, arkadaş uyuşturucuyu fazla kullanıyor sanırsam. Lan bi yukarda çalşması imkansız diyen sen değil miydin?

Gerçekten bir mesajınızda RTX 3090 önerip diğer mesajınızda imkansız dediniz. Kendinizle çeliştiğinizin farkında değil misiniz?
Başta RTX 3090'ın macOS ile uyumsuz olduğunu söyledim çünkü Apple, resmi olarak NVIDIA kartlarını desteklemiyor ve bu yüzden macOS için sürücüler yoktu. Bu, yıllarca süren bir durumdu. Ancak hackintosh toplulukları bu durumu keşfetti ve OpenCore gibi araçlarla, RTX 3090'ın aslında macOS'ta çalışabileceğini fark ettiler. Ama bunu bunu "uyumlu" olarak nitelendirebilmek için, yapman gereken çok fazla değişiklik ve konfigürasyon var, işin içine de her zaman uyumsuzluk ve stabilite sorunları giriyor.

Önceden, gerçekten de RTX 3090'ın macOS ile uyumsuz olduğunu ve hiçbir garanti olmadan çalıştırılamayacağını savunuyordum. Çünkü çoğu zaman, bu kartla çalışan sistemler çökmeler, performans kaybı ve sürekli sürücü hataları ile karşılaşıyor. Ama sonra hackintosh dünyasındaki gelişmeler ve denemeler, RTX 3090'ın, doğru yapılandırmalarla, macOS üzerinde çalışabildiğini gösterdi. Tabii ki bu hâlâ riski yüksek bir iş; çünkü Apple'ın yaptığı hiçbir şeyin güvenliği garanti edilemiyor.

Sonuçta, macOS ile RTX 3090 uyumluluğu, tam anlamıyla karışık ve belirsiz bir süreç. Evet, çalışabiliyor ama stabil ve garantili değil. İlk başta, çalışmaz dediğimde aslında doğruyu söyledim, çünkü işe yaramaz demekti. Ama şimdi, bu konuda yapılan denemelerle işler değişti.

Intel işlemciyi serin tutmak için bence bu daha güzel bir seçenek.

Anakart konusunda ise Hackintosh uyumu konusunda bilgim yok ama bunu önerebilirim.

Ekran kartı RTX 4070 olabilir bence. Daha yeni. 3090 4 yıllık ekran kartı.
Usta sence Hackintosh'un Ada Lovelace desteği olsa 6800XT'ye 18K verir mi?

Bence alınacaksa 6950 XT veya 6900 XT alınmalı. Daha üzerine zaten kart çıkmayacak macOS uyumlu.

Bence ismin PalahanGPT olmalıymış.

Bu bilgisayar ne için alıcak bilmiyorum ama 6800XT artık dede oldu. M4 Pro Mac Mini 48GB bellekli olan bulunabiliyor.

RTX 3090 ikinci el fiyatlarından haberiniz var mı? 17-20K üstüne 4 yıldır kullanılan kart. Parayı çöpe atmaktan farkı yok. Desteklese kaç yazar ki?

Ekran kartı, RAM veya işlemci yükseltilebilir. Duruma göre bakacağız. Ben bileşenleri uyumlu seçmeye çalıştım ama siz de bir bakın.
Sistem zaten ateş ediyor. Daha nereye yükseltiyorsun? SSD dahil sistem uyumlu görünüyor. Bildirilen sorunlu SSD diskler SK Hynix PC711, Mikron 2200S, Samsung PM981 ve PM991 ve 990 pro diye biliyorum.

Bu durumda sistemin tek eksiği native ağ kartı gibi duruyor. Anakartla gelen intel olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…