Başta RTX 3090'ın macOS ile uyumsuz olduğunu söyledim çünkü Apple, resmi olarak NVIDIA kartlarını desteklemiyor ve bu yüzden macOS için sürücüler yoktu. Bu, yıllarca süren bir durumdu. Ancak hackintosh toplulukları bu durumu keşfetti ve OpenCore gibi araçlarla, RTX 3090'ın aslında macOS'ta çalışabileceğini fark ettiler. Ama bunu bunu "uyumlu" olarak nitelendirebilmek için, yapman gereken çok fazla değişiklik ve konfigürasyon var, işin içine de her zaman uyumsuzluk ve stabilite sorunları giriyor.
Önceden, gerçekten de RTX 3090'ın macOS ile uyumsuz olduğunu ve hiçbir garanti olmadan çalıştırılamayacağını savunuyordum. Çünkü çoğu zaman, bu kartla çalışan sistemler çökmeler, performans kaybı ve sürekli sürücü hataları ile karşılaşıyor. Ama sonra hackintosh dünyasındaki gelişmeler ve denemeler, RTX 3090'ın, doğru yapılandırmalarla, macOS üzerinde çalışabildiğini gösterdi. Tabii ki bu hâlâ riski yüksek bir iş; çünkü Apple'ın yaptığı hiçbir şeyin güvenliği garanti edilemiyor.
Sonuçta, macOS ile RTX 3090 uyumluluğu, tam anlamıyla karışık ve belirsiz bir süreç. Evet, çalışabiliyor ama stabil ve garantili değil. İlk başta, çalışmaz dediğimde aslında doğruyu söyledim, çünkü işe yaramaz demekti. Ama şimdi, bu konuda yapılan denemelerle işler değişti.