70.000 TL Ryzen 9 9900X sistem toplama

7800X3D 9900X ile aynı fiyat sayılır, verdikleri fps az çok aynı fakat 9900x çok daha stabil ve akıcı, aynı zamanda uzun ömürlü 5 sene sonra bütün parçaları değişsen dahi sistemi taşır.

7800X3D 9900X ile aynı fiyat sayılır, verdikleri FPS az çok aynı fakat 9900X çok daha stabil ve akıcı, aynı zamanda uzun ömürlü 5 sene sonra bütün parçaları değişsen dahi sistemi taşır.

Akıcılıktan bahsediyorsunuz ama, %1 ve %0.1 FPS değerlerinde 7800x3 daha iyi onu ne yapacağız? Ayrıca 5 sene sonra 7800X3D'nin sistemi taşıyamayacağını ama, 9900X'in taşıyabileceğini söylemeniz çok ironik. 7800X3D daha iyi bir oyun işlemcisi. X3D oyun işlemcilerini tasarlayan AMD'nin kendisi bile dünyanın en güçlü oyun işlemcisi diye tanıtıyor. Siz buna rağmen 7800X3D'nin 5 sene sonra bile iş görmeyeceğini söylüyorsunuz. Güldürmeyin Allah aşkına bu dediğinize inanıyor musunuz cidden? 5000X3D CPU'lar hala taş gibi oyun performansı sunuyor.

7800X3D incelemelerine baktınız mı? Best oyun CPU'su diye pankart açılmadığı kaldı.

AMD'nin tanıtımından aldığım görsele bakın. 9800X3D için world best gaming CPU diyor. 7800X3D'den %8 hızlı olduğundan bahsediyor. siz gelmişsiniz burada 7800X3D 5 sene sonra dayanmaz ama, 9900X dayanır diyorsunuz. Kendinizi kandırmayın.

Ayrıca ikisi de aynı markanın işlemcileri. Arada 1 nesil fark var sadece. Stabiliteden bahsediyorsunuz sanki 7800X3D sorunlu bir işlemci. Dünyada adı çıkmış en iyisi diye gelmiş stabiliteden bahsediyor. 7800X3D kullanıyorum zaten hiçbir sorunu yok. İşlemci zaten en zor bozulan parçalardan birisi. Ben bozabilirim diyorsan helal olsun.

Akıcılık kısmını da önceki mesajımda zaten açıkladım. Kusura bakmayın ama, içi boş bir yorum olmuş sizinkisi. 5800X3D sahipleri hala çatur çutur oyun oynuyor. 5900X, 5800X3D ayarında oyun performansı versinde görelim.

Son düzenleme:
Siz niye bu kadar içerlediniz anlamadım. 7800X3D gayet iyi bir işlemci zaten fakat ben yeni nesil yüksek çekirdekli bir işlemci istiyorum, sadece oyun değil her alanda avantaj sağlayacağı için. Ve 9900x performansına göre gayet ucuz bir işlemci. 7800X3D'nin oyun canavarı olduğunu herkes biliyor zaten. 9900x Hem oyunda çok iyi hem genel kullanımda bu yüzden 9900x tercih edeceğim.

Ben içerlemedim. Önceki dedikleriniz ile şu anki dedikleriniz arasında çelişkiler var. Ayrıca 9900X alabilirsin ben sana alma demedim.

7800X3D 9900X ile aynı fiyat sayılır, verdikleri FPS az çok aynı fakat 9900X çok daha stabil ve akıcı, aynı zamanda uzun ömürlü 5 sene sonra bütün parçaları değişsen dahi sistemi taşır. ok daha stabil ve akıcı diyorsunuz. 7800X3D'nin daha az stabil olduğu ve daha düşük bir akıcılığa sahip olduğunu söylüyorsunuz. Çok daha stabil ve akıcı diyerek bir kıyas yapmışsınız ve bu yanlış. Çünkü daha stabil veya daha akıcı bir deneyim sunmaz. Ayrıca aynı zamanda uzun ömürlü ve 5 sene sonra bütün parçaları değişsen dahi sistemi taşır demişsiniz. Burada da ikinci bir kıyaslama söz konusu. 7800X3D'nin sistemi taşıyamadığı yerde 9900X'in taşıma imkanı yok. Çünkü daha iyi bir oyun işlemcisi. Ha sen üretkenlik için veya genel kullanım için alacaksın buna bir şey diyemem. Ama siz kıyas yaparken bu şekilde yapmamışsınız. Şimdi diyorsunuz ki sadece oyun değil her alanda avantaj sağlamasından ötürü 9900X tercih edeceğim. Sanki bunu dedinizde ben buna tepki vermişim gibi konuşuyorsunuz. Garipsiniz.

Bana kalırsa 8 çekirdekli işlemcinin 12 çekirdekli işlemciyi geçmesini yediremediniz siz. O kadar para vereceksiniz 12 çekirdek cart curt ama, oyun performansında daha kötü performans alacaksınız. Bu yüzden de daha uzun ömürlü, daha stabil ve ileride sistemi upgrade ettiğinizde bile bunu sırtlayabilecek kadar iyi diyerek kendinizi avutuyorsunuz.

Hayır çok basit, 9900X oyunlar için gayet yeterli bir işlemci, ve alacak olsam 7800X3D değil 9800X3D alırım, yeni nesil istiyorum fakat 9800X3D ile 9900X arasında 4K fiyat farkı var. bu yüzden 9900X tercih edeceğim. Şuan hala satın almadım, yediremeyecek olsam gider 7800X3D alırım zor bir şey değil hahaha. Benim için 1. öncelik oyun fakat FARKLI önceliklerimde var 9900X oyun konusunda gayet yeterli olduğu için 9900X tercih edeceğim. Sadece siz 7800X3D taraftarlığını yapıyorsunuz, size kalsa 7800X3D den daha iyi bir işlemci yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…