Maalesef bekleyemem. Ben normalde laptop aldım iade sürecinde idi. Bunaldım.Hocam aciliyetiniz yoksa biraz daha bekleyin. İki cihazda fiyatını haketmiyor, biraz beklemek en iyisi olur.
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bekleyemem. Ben normalde laptop aldım iade sürecinde idi. Bunaldım.Hocam aciliyetiniz yoksa biraz daha bekleyin. İki cihazda fiyatını haketmiyor, biraz beklemek en iyisi olur.
Maalesef bekleyemem. Ben normalde laptop aldım iade sürecinde idi. Bunaldım.
Markasız ürün almamanızı takdir ediyor ve destekliyorum. İşlemcilerın ısınması hakkında o marka ısınır bu ısınmaz diye sığ yorumlar olmuş. AMD'nin de Intel'in de alt üst segment işlemcileri farklı davranış sergileyebiliyor. Aynı fiyatlara satılan 7840HS ile 14700HX kıyaslarsak çoğu insan Intel yanıyor kızarıyor yorumu yapar ama alakası yok. 45 watta limitlendiğinde hem daha serin hem daha performanslı bizzat kendim kullanıyorum. Sadece pil konusunda AMD HS ile baş edemiyor. AMD'nin HS modelleri düşük watta çaplarına göre iyi performans ve pil sunuyor. Bu karakterlerinden dolayı el konsolları ve casual kullanıcılara hitap ediyor. 2 firmanın da üst seviye hx işlemcileri özellikle bu sene çok başarılı verim konusunda.
İşlemci ne kadar güçlüyse o kadar az watta limitlenip serin sessiz çalışması sağlanabilir.
Eki Görüntüle 162044
80bine ilk önerim Vector olacaktı ama zam yemiş yine de ekleyim.
Benim önerim Omen Max'ya da katana olur.
Omen Max'in 5060 ve 5070'larda üst versiyonlardan farklı olarak Vapor chamber yok ve tek SSD yuvası var. Hala 2. slot esirgeyen HP yatacak yerin yok. Yine de alınabilir. dk 25.15
Bu da indirimde.
Dediklerinin birçoğuna katılıyorum da markalı ürün alınca ne oluyor söyler misin bana? MSI özellikle. Satış sonrası destek sıfır, has kullanıcı deneyimine dayanarak söylüyorum sana bunu. Üst seviye ürünleri harika bir marka ama giriş seviye kasaları kötü. Tongfang aıstone X6RP kasalar tavsiye etmeyip katana tavsiye etmeniz de güldürücü gelmiyor değil, neredeyse her alanda üstünlük kurmayı başarabilen bir cihaz slayer r9t attığın MSI Katana'ya göre. Anakart sıcak çalışıyor cart curt desen bu tür barebone üreticilerin anakartları hep sıcak çalışır (Clevo, quanta vb.). HP Omen Max cihazlarda soğuk çalışan bir cihaz değil, 275hx işlemcili versiyonlarının sıcaklıkları 105 dereceye kadar ulaşıyor. Bu versiyon hakkında düzgün bir inceleme bulamadığım için pek bir şey diyemeyeceğim ama sonu pek de farklı olmaz gibi. Ultra işlemcilerde sıcaklıklar biraz daha yükseğe çıktı dersen de niye diğer cihazlarda böyle değil? Throttle mekanizması her türlü 95-100'ün üstüne çıktığında devreye giriyor. UV yaparak çözülebilir anca. 81 bine 5070 ne kadar alınır o da tartışılır, 75-76 olsa yine anlarım.
GameGaraj'ın bu cihazının deneyimlememiş biriysen markasız demen çok mantıksız. Alıcının kafasını karıştırıyor bu tür yorumlar, her piyasaya yeni girmeye başlamış markalara böyle itip tutucaksanız öneri konularından uzak durun. Ekran kartı %99 kullanımında ve 140W değerde iken 85-86 dereceleri görmesi çok nornal, genel olarak 80'in üstüne çıkmıyor GPU bu kasalarda ki incelemelerde de göreceksin. Sisteme abanırsan ve uzun süreler beklersen GPU'nun soğuk çalışmasını da beklememelisin. Sıcaklık 'kaliteyi' belirliyorsa Omen Max cihazlar üst seviye kategorisine girmez o zaman, direkt giriş seviye kalite diyelim biz onaKendi deneyimimden yola çıkarak soyledim. Ornegin gecen seneki victuslarda TR web sitesinde 100sRGB denmesine 63sRGB ürün sattı birkaç boyunca sonra o ibare duzeltildi ve serviste ekranim bahsedilen ozellikteki ile degisti. Ya da bir sorun yasadigimda YouTube'da Reddit'te benimle ayni sorunu yaşayıp çözüm ureten icerige rastlama imkanim daha fazla. Bu kisisel tercih isteyen istediğini tercih edebilir.
İşlemcinin sıcak calismasi ekran kartının sıcak calismasina tercih edilir. Limit undervolt ile sorun çözülür. Hx işlemciler çoğu zaman overkill oluyor GPU'lar için.
Sadece anakart değil 115wattlik GPU'da da 86.7 throttle sinirinda gezmesi bunu PTM ve standa ragmen yapması büyük soru isareti. Giriş seviye 120 wattlik Victus GPU'su 80i gecmezken "kaliteli" Tongfang'ten bu sicakliklar bence fazla.
Yüksek F/P oranıyla bolca önerilen makinenin ilk günden 93 derecelere çıkması korkutuyor. İlle de GameGaraj diyenlerin Vector klonu olan Slayer 5 modellerine yönelmesini öneririm. Tongfang kasa güven vermiyor.
![]()
![]()
![]()
- vada
- anakart gamegaraj sorunu
- Forum: Gaming Laptop
Son attığım katana uygun gibi.
Konudaki son videoya baktin mi bilmiyorum 5060'ta 100 wattlarda 86 GPU gidiyor. Omen Max'lar 175 wattlik 5080-5090 GPU'sunu sogutabiliyor. Yine soyluyorum bunlar sıcak çalışıyor ille GameGaraj ille donanim F/P diyen en azindan Vector kasalı slayer5 modellerine baksin.GameGaraj deneyimlememiş biriysen markasız demen çok mantıksız. Alıcının kafasını karıştırıyor bu tür yorumlar, her piyasaya yeni girmeye başlamış markalara böyle itip tutucaksanız öneri konularından uzak durun. Ekran kartı %99 kullanımında ve 140W değerde iken 85-86 dereceleri görmesi çok nornal, genel olarak 80'in üstüne çıkmıyor GPU bu kasalarda ki incelemelerde de göreceksin. Sisteme abanırsan ve uzun süreler beklersen GPU'nun soğuk çalışmasını da beklememelisin. Sıcaklık 'kaliteyi' belirliyorsa Omen Max cihazlar üst seviye kategorisine girmez o zaman, direkt giriş seviye kalite diyelim biz ona. Sorun yaşarsan da forumlar gibi yerlerden destek alabilirsin, yapay zekalara bile sorabilirsin. En kötü GameGaraj servisine alo demen yeterli.
2K da zaten GPU'ya abanıyorsun, 100W olması da bir değiştirmez 60W'lardan sonra çoğu cihaz yüksek oranda ısınmaya başlar. Ben yine de önermeye devam edeceğim, fiyatına göre sunduğu özellikler hala çok iyi. Arkadaşın bütçesi çıkabilse Slayer 5 Vector kasalar önereceğim de çıkamıyor maalesef. 80 bin civarı bütçede ne yazık ki Slayer R9T cihazdan başka sağlıklı bir seçenek yok. Genel olarak incelediğimde Tongfang kasaların çoğunun mekanizması anakart ve ekran kartı sıcaklıkların biraz yüksek olması, yoğun yük altında termal stabilite olarak pek iyi olmuyor bu cihazlar. Omen Max zaten CPU tarafında sınıfta kalmış cihazlar, GPU kolay soğutulur.Konudaki son videoya baktin mi bilmiyorum 5060'ta 100 wattlarda 86 GPU gidiyor. Omen Max'lar 175 wattlik 5080-5090 GPU'sunu sogutabiliyor. Yine soyluyorum bunlar sıcak çalışıyor ille GameGaraj ille donanim F/P diyen en azindan Vector kasalı slayer5 modellerine baksin.