- Makaleler
- 14
Çünkü (özellikle 11. nesilden sonra) rakibine göre çok fazla ısınıyor ve güç tüketiyor.
Çünkü (özellikle 11. nesilden sonra) rakibine göre çok fazla ısınıyor ve güç tüketiyor.
Hall sensörü var bu cihazda. En iyisi siz bi Gamegaraj 5060 yada 5070 varsa o fiyata onu alın.Arkadaşlar selamlar. Bu fiyat bandında alınabilecek bir laptop önerir misiniz? Benim aklımda bu var?
https://app.hb.biz/L18j0eNfmVMz
Ekranı 2K olsa iyi olurdu.Tongfang AIstone X6RP kasa kullanıyor, bu kasalar çok uyguna üretildiği için genelde fiyatları ucuz oluyor. Üretimi ucuz olmasına rağmen sağlam cihazdır, sadece anakartı biraz ısınıyor fakat Tongfang gibi barebone üreticilerin anakartları genelde sıcak çalışır. Hem marka F/P odaklı daha çok, uygun olması normal. İstemiyorum diyorsan şu cihaza da bakılabilir:
1080p olması daha doğru. İleride 8 GB VRAM 2K oyunculuk için yetersiz kalacak, hatta şu an bile yetersiz kalmaya başladı. 2K ekran istiyorsan Slayer cihaza bak.
Isınsın hocam rahat işimizi görsünde hiçbir laptop buz gibi çalışmaz ki ozellikle oyunlarda AMD'nin de çalıştığına inanasım gelmiyor bence ısı konusu çok kafaya takılıyor Vector kullanıyorum 13700HX cihazda mangal yapma kıvamına geliyor ama kasma takılma donma olmuyor ya yeterli.
AMD de sıcak çalışıyor laptoplarda. HS işlemciler ile HX işlemciler bir değil, her HX işlemci sıcak çalışır. 14650HX gibi Meteor Lake serisine ait olan işlemciler laptoplarda olması gereken sıcaklıklarda çalışıyor aslında, Intel'in sıkıntısı Ultra HX işlemciler. Kasa kalitesi iyi bir laptop alıyorsa ısıdan dolayı çatlaklar meydana da gelmez.Uzun vadede laptop kasasında çatlaklar bile meydana gelir. Ayrıca AMD çalıştığına inanasım gelmiyor ne hocam? Tarafsız mısınız bu konuda onu merak ettim. Bana çok taraflı gibi geldiniz çünkü.
Neden sıcak çalışsın? Belirli seviyeye kadar göz ardı edilebiliyor ancak boşta iken 60+, yük altında iken 90+ derecenin kafaya takılması gayet normal.Isınsın hocam. Rahat işimizi görsün de hiçbir laptop buz gibi çalışmaz ki.
Sanırım "soğuk çalıştığına" demek istediniz. Ama ben Intel'den AMD işlemcili cihazlara geçtiğimden beri çok mutluyum.Özellikle oyunlarda AMD'nin çalıştığına inanasım gelmiyor.
Siz fark etmiyor olabilirsiniz ancak Throtte dediğimiz frenleme olayı cihazın performansını yüksek ısıda kısıyor. Benim canım Intel'den yana çok yandı. Ne zaman AMD işlemciye geçtiysem o zamandan beri ağır oyunlar oynasam bile Intel kadar ısınmıyor ve çok iyi performans alıyorum.13700HX cihazda mangal yapma kıvamına geliyor ama kasma takılma donma olmuyor ya yeterli.
Taraflı olmak ilgisi ne ısınmayan laptoplarda hall sensör anakart yanma meydana geldi. Cihaz ısınıyor diye Intel kullanma bu bana doğru gelmiyor. Cihazım ısınıyor evet o halde de bırakmıyorum onu turbo fanını açıyorum oyun oynarken. Isı ile derdi olan masaüstü almalı.Uzun vadede laptop kasasında çatlaklar bile meydana gelir. Ayrıca AMD çalıştığına inanasım gelmiyor ne hocam? Tarafsız mısınız bu konuda onu merak ettim. Bana çok taraflı gibi geldiniz çünkü.
O senin görüşün saygı duyarım ama ben konunun abartıldığını düşünüyorum.Neden sıcak çalışsın? Belirli seviyeye kadar göz ardı edilebiliyor ancak boşta iken 60+, yük altında iken 90+ derecenin kafaya takılması gayet normal.
Sanırım "soğuk çalıştığına" demek istediniz. Ama ben Intel'den AMD işlemcili cihazlara geçtiğimden beri çok mutluyum.
Siz fark etmiyor olabilirsiniz ancak Throtte dediğimiz frenleme olayı cihazın performansını yüksek ısıda kısıyor. Benim canım Intel'den yana çok yandı. Ne zaman AMD işlemciye geçtiysem o zamandan beri ağır oyunlar oynasam bile Intel kadar ısınmıyor ve çok iyi performans alıyorum.
Hall sensör sorunu AMD ile ilgili değil HP ile ilgili. Intel cihazlarda da hall sensör arızası meydana geldi. R1 ve R0 modellerinde bu arıza görüldü ve HP Victus 16'nın R serileri Intel işlemciden oluşuyor. Lenovo cihazlardaki anakart yanma durumu da Intel cihazlarda görüldü.Taraflı olmak ilgisi ne ısınmayan laptoplarda hall sensör anakart yanma meydana geldi.