70.000 TL'ye Raider 125 alınır mı?

Bütçe
70000
Kampana beni korkutmuyor hocam yanlış anlaşıldı herhalde bende maliyetten kaçılmak için ucuz olması adına yapıldığını söyledim.
Ne kadar ekmek o kadar köfte misali dedim işte verdiğin para bu koyulan sistem bu gibisinden.
Benim şu anki motorumdada kampana var sınav motorumun ön arka frenleri kampanaydı yağmurlu havada dahil düşmedim (1 defa düştüm onda da sıkıntı benden kaynaklı değildi)

68500'e anlaştım hocam 72500'den düştüm buradaki diğer motorlar 85'ten falan başladığından 68500 bile benim için okey.

Arkadaşlar konuya cevap veren herkese teşekkürler motoru satın aldım.

Eki Görüntüle 130887
Kazasız belasız sürün hayırlısı olsun, yavaş vites atın bu motorun en büyük sorunu vites mili gibi basit bir parça çabuk kırılıyor ve gelmesi aylar sürüyor.

Kazasız belasız sürün hayırlısı olsun, yavaş vites atın bu motorun en büyük sorunu vites mili gibi basit bir parça çabuk kırılıyor ve gelmesi aylar sürüyor.

Teşekkürler :) vites geçişleri bana çok hafif geldi zaten zorlanmadan motoru kasmadan çok rahat vites atabildim ilk günde dahil, boşa çok rahat geçiyor motor.
(Kurs motorunda alışana kadar canım çıkmıştı kalas gibi vites vardı)

Bir de arkadaşlar bir sorum daha olacak motoru aldığımdan beri ilk defa 7000 devirde 5. viteste 100 denedim sizce motora zarar vermiş miyimdir? ((1-2 dakika o şekilde gittim) ayrıca bunu da titizlikten soruyorum onun harici vitesleri atarken 4-5 bin devir civarında atıyorum düşürürken de motor kasılmıyor ya da kerkinmiyor) sizce bu dediklerimde bir sıkıntı olur mu ilerleyen vakitte?

Son düzenleme:
Rodajda değilse motor bir sorun olmaz, rodajda yaptıysan devamlı redline gidersen motorun ömrü ciddi kısalır.

Rodajda değilse motor bir sorun olmaz, rodajda yaptıysan devamlı redline gidersen motorun ömrü ciddi kısalır.

Yok motor 6100 km de rodajı iyi yapılmış güzel ivmeleniyor.
Bir de 400 km sonra yağ bakımı var tam sentetikmi yarı sentetikmi yağ almalıyım.
(Kitapçıkta 10W30 yarı sentetik diyor ama 10W30 yarı sentetik yağ piyasada bulamadım pek)

10 30 yağ bulmak bizim ülkemizde biraz zor 10-40 koymanızın motora zarar vereceğini düşünmüyorum. Yarı sentetik koymanız daha iyi olur çünkü hava soğutmalı bir motor.

Not: 5-30 tercih edenleri gördüm çünkü gerçekten 125 cc ye göre performanslı motor. ama ben 5-30 u bizim ülkemiz için çok kullanılabilir bir yağ olarak görmüyorum. Çünkü neredeyse bütün illerimizde sıcaklık yağın kapsamı dışında kalıyor.

Son düzenleme:
10 30 yağ bulmak bizim ülkemizde biraz zor 10-40 koymanızın motora zarar vereceğini düşünmüyorum. Yarı sentetik koymanız daha iyi olur çünkü hava soğutmalı bir motor.

Not: 5-30 tercih edenleri gördüm çünkü gerçekten 125 CC'ye göre performanslı motor. Ama ben 5-30'u bizim ülkemiz için çok kullanılabilir bir yağ olarak görmüyorum. Çünkü neredeyse bütün illerimizde sıcaklık yağın kapsamı dışında kalıyor.

Eğer Edirne'ye gidersem görülen en yüksek sıcaklık 41 derece ortalama 30-35 falan
Lüleburgazda ise ortalama 31-32 falan
5w40 nasıl olur yarı sentetik?
Kışa geçerken 10w30 yada 10w40 a geçerim.

Çok performanslı kullanmayacaksan ve çok km yapmıyorsan 5-30 koyma yağ bu iklimlere pek uygun değil.

Genelde şehiriçi 3 ya da 4. vites 6-7 bin devir aralığında gidiyorum, duruma göre daha düşük vites 4-5 bin devir aralığında da gidebiliyorum, motoru 2 defa kesiciye soktum sadece, birinde eco moddaydım zaten (oda 8000 devirde giriyordu Power'da 10.000 de giriyor)

Çok performanslı kullanmayacaksan ve çok km yapmıyorsan 5-30 koyma yağ bu iklimlere pek uygun değil.

Genelde şehiriçi 3 ya da 4. vites 6-7 bin devir aralığında gidiyorum, duruma göre daha düşük vites 4-5 bin devir aralığında da gidebiliyorum, motoru 2 defa kesiciye soktum sadece, birinde eco moddaydım zaten (oda 8000 devirde giriyordu Power'da 10.000 de giriyor)

10-40w senin için daha iyi, zaten devirsiz kullanıyormuşsun ince yağ koymanın pek anlamı yok senin için.

10-40w senin için daha iyi, zaten devirsiz kullanıyormuşsun ince yağ koymanın pek anlamı yok senin için.
Yarı sentetik bulamıyorum sıkıntı orda Motul bakıyorum tam sentetik Castrol bakıyorum tam sentetik varsa öneriniz alırım.

Yarı sentetik bulamıyorum sıkıntı orada Motul bakıyorum tam sentetik castrol bakıyorum tam sentetik varsa öneriniz alırım.

(Tam sentetik arıyormuşum gibi olmuş virgül atmayı unuttuğumdan yarı sentetik arıyorum :) )

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt