Bütçe
70.000 TL
Yapay zekadan mı öğreniyorsun? 7800X3D çok daha fazla ısınıyor. 270k Plus yeni nesil ve başarılı bir işlemci. Konu iş ve üretkenlik ise Intel'den şaşmamak lazım.

7800X3D konusunda direkt kullanici deneyimi sistemdeki soğutucu ile stress testinde 78 dereceyi geçmediği söylendi o yüzden tercih ettim. 270k Plus hakkında çok fazla bir fikrim yok dediğim gibi bu opsiyona sahip bir sistem varsa bakmak isterim. yada fiyatı 70700e düşürüp 9700x'e de gecebilirim hangisi daha mantıklı?

7800X3D konusunda direkt kullanici deneyimi sistemdeki soğutucu ile stress testinde 78 dereceyi geçmediği söylendi o yüzden tercih ettim. 270k Plus hakkında çok fazla bir fikrim yok dediğim gibi bu opsiyona sahip bir sistem varsa bakmak isterim.
9700X AMD tarafı için daha iyi olur, daha az ısınır. Intel konusu için fikrim yok.

RAM 32 GB hocam, 16 değil, 2X16. yazmayı unutmuşum evet, render odaklı gideceğim ama exocad programında tekli çekirdek performansı daha önemli. O yüzden 7800X3D tercih ettim. Normalde 9700X vardı kafamda, üstüne 5K koyup 7800X3D'ye geçsem mi, geçmesem mi, kararsızım aslında. Yapay zekaya göre %20 fark yaratabilir diyor. İşlemci, RAM ve anakart dengesini koruyarak daha iyi bir ekran kartı alternatifi varsa önerilere açığım.

CL36 5600MHz RAM almazdım şahsen bu arada.

Parça olarak toplayacaksanız eğer piyasaya göre fiyatlar uygun, satıcı güvenilir. Aklınızda bulunsun.

9700X AMD tarafı için daha iyi olur, daha az ısınır. Intel konusu için fikrim yok.

CL36 5600MHz RAM almazdım şahsen bu arada.

Ne tavsiye edersiniz hocam?

Parça olarak toplayacaksanız eğer piyasaya göre fiyatlar uygun, satıcı güvenilir. Aklınızda bulunsun.

Parça parça toplayamam maalesef çünkü para hekimin kartından çekilecek tek seferde çekilmesi lazım.