Samsunlu

Başarılı
Merhaba bugün Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradığımda altyapımın Max 72 Mbps desteklediğini söylediler (şu an 50 Mbps kullanıyorum) lakin modem arayüzünde yanlış anlamadıysam 90 Mbps gibi bir değer gözüküyor. Türk Telekom mobil uygulamasında en yüksek paket 75 Mbps gösteriyor sizce geçmeli miyim herhangi bir sorun yaşar mıyım? 72 Mbps mi yoksa 90 Mbps verisine mi güvenmeliyim? Yardımcı olur musunuz?

1762350066181.webp

Sınıra çok yakın zayıflama değerleriniz var 72 Mbps'yi alamazsınız. Tahminim 55-60 arası gidecektir. Çevresel etmenlerin etkisini de göz önüne alırsak (yağmur, fırtına, yoğunluk) kopmalar yaşatabilir.

Sınıra çok yakın zayıflama değerleriniz var 72 Mbps'yi alamazsınız. Tahminim 55-60 arası gidecektir. Çevresel etmenlerin etkisini de göz önüne alırsak (yağmur, fırtına, yoğunluk) kopmalar yaşatabilir.

Hocam ben 16 Mbps kullanıyordum 2 3 yıldır falan sonrasında Türk Telekom uygulamasında en yüksek gözüken 50 Mbps paketine geçiş yaptım yapmadan önce geçişi modem arayüzünde 68000 maksimum veri oranı gözükürken 50ye geçince bu değer direk 90000'e çıktı altyapı vs değişmeden bu normal bir şey mi peki?

Ben Keenetic modemle SNR ayarlayabildiğim için 115 Max olan hatta 100 çok rahat aldım ve hiç kopmadan kullandım bu modemle olmaz gibi geliyor fakat siz 75'lik pakete geçerseniz size 70 gelir gibi modem değiştirirseniz 75 çok rahat alırsınız.

SNR değeriniz 13. varsayılan minimum SNR değeri 8. 1 SNR 3 Mbps olduğuna göre 65 70 civarı hattınız buluşur.

Ben Keenetic modemle SNR ayarlayabildiğim için 115 Max olan hatta 100 çok rahat aldım ve hiç kopmadan kullandım bu modemle olmaz gibi geliyor fakat siz 75'lik pakete geçerseniz size 70 gelir gibi modem değiştirirseniz 75 çok rahat alırsınız.
50den 75 mbps'ye geçmek için modem değiştirmeye sizce gerek var mı peki?

SNR değeriniz 13. varsayılan minimum SNR değeri 8. 1 SNR 3 Mbps olduğuna göre 65 70 civarı hattınız buluşur.

15 20 Mbps fazla almak uğruna geçmeye gerek var mı? Kopma olmayacaksa hatta tabii.