Gen5 SSD alırsan soğutucu kesin al bence. Gen 4 için zaten anakarttaki stok soğutucular yeterli gelecektir sen benden daha iyi bilirsin.
X870E Carbon altı alma bence eğer MSI alacaksan, kendin de biliyorsun zaten alt serilerindeki sorunları. Carbon'da çift taraflı termal pad var, 2 TB GEN5'te sorun yaşamazsın ama bence GEN5 şu an fazla pahalı, İncehesap gaming gecesi tarzı indirim beklemeni tavsiye ederim, aynı şekilde 9800X3D şu anda 24K mesela, 20K'ydı daha geçen gün. Zaten anladığım kadarıyla çok acelen yok, biraz zamana yaymak daha mantıklı olur.Dediğim gibi, KC3000 veyahut Renegade, 990 Pro vs. aklımda XPG'nin incehesap fiyatına 3.000TL civarı zam geşmeseydi açıkçası alıcaktım. Fakat şuan için es geçeceğim.![]()
Temel olarak SSD ve PSU toplam 4.000TL civarı tasarruf sağlıyor. Bunu soğutucu için kullanabilirim. Öneriniz var mıdır?
Açıkçası görünüşe önem veren biriyim. Ekranlı olursa güzel olur. Eğer güzel bir model yok derseniz. Buradan feragat edebilirim.
Bu Enermax nereden cikti? Son zamanlarda surekli bunu oneriyor millet. Ilk defa duyuyorum bu markayi. Nedir bunun olayi hocam? Ayni ozelliklere sahip baska bir PSU ornek veriyorum 10K iken bu nasil 6K?https://www.akakce.com/power-supply...wt-1200-w-gen-5-atx-3-0-fiyati,638619801.html PSU'yu bununla güncelle, SSD'yi de KC3000 2TB ile güncelle.
Sırayla yanıtlayayım.X870E Carbon altı alma bence eğer MSI alacaksan, kendin de biliyorsun zaten alt serilerindeki sorunları. Carbon'da çift taraflı termal pad var, 2 TB GEN5'te sorun yaşamazsın ama bence GEN5 şu an fazla pahalı, İncehesap gaming gecesi tarzı indirim beklemeni tavsiye ederim, aynı şekilde 9800X3D şu anda 24K mesela, 20K'ydı daha geçen gün. Zaten anladığım kadarıyla çok acelen yok, biraz zamana yaymak daha mantıklı olur.
Gigabyte anakart istersen onu da 13K'ya verdiler geçen gün X870E Aorus modelini. RAM olarak 4x16 kullanırsın ama 6000 garanti değil, 5600-5800 garanti kullanırsın onu. Biraz ince ayarla 6000 açabilirsin ama yeterli bilgiye sahip olman lazım, tak çalıştır olmaz gibi.
Power biraz overkill olmuş olabilir, biraz pahalı model seçmişsin, bütçe sıkıntısı yoksa alabilirsin yine de. 1000w da işini görecektir bence. Aqua Ultra'nın hangi modeli vardı, üstü camlı olan değildir umarım, eğer öyleyse o cam kısım yüzünden hava sirkülasyonu çok bozuluyor o modelde.
İşlemciyi karıştırdım, kusura bakma. Üstü camlı olması kötü olmuş biraz, bir de o modelde Power üste takıldığı için ekstra CPU sıcaklığı artıyordu, yakınım kullanıyor ondan biliyorum. En son her şeyi söktü, uzay montaja çevirdi o kasayıSırayla yanıtlayayım.
Evet, MSI anakart tarafında MPG altına düşmem zaten. Öyle bir durum olursa doğrudan farklı markaya geçerim zaten.
SSD olarak düne kadar XPG Mars 8.000 küsüre satılıyordu. Ben alamadan 3.000 civarı zam geldi.KC3000 veyahut Renegade vs. alıp geçicem. Çok büyük bir sorun değil.
9800X3D'DE aklımda fakat 9950X'e biraz daha yakınım. Sadece oyun olsaydı o zaman gözüm kapalı 9800X3D derdim.
Aorus Elite 13.000'e satıldığı zamanı gördüm. Fakat alana kadar stoğu bitti.
RAM olarak %90 2x32 6000MHz CL30 alacağım artık. Üstü beni aşar bütçe olarak.
Muhtemelen yanımdaki Vatan'dan alacağım. Ona sonra bakarız. Sebebini kısaca açıklayayım, hem tanıdık var hem de internette ki en ucuz fiyata yakın.
PSU konusu diğer parçalara göre pek güvenmediğim bir konu. Burda bütçeyi acımadan harcarım açıkçası ki harcadım da.
Enermax'ı değerlendireceğim veyahut C1200 (2024) yerine C1000 (2024) alacağım.
Kasa maalesef üstü camlı versiyon. Ailemden hediye geldiği için iade etmeye elim varmadı.
Bu sebeple soğutucuyu intake olarak yan panele montajlayacağım. Arkalı önlü 3'er set fan ile. Arkadaki tek egzoz fana ek 1 adet 120mm daha egzoz fanı eklemeyi deneyeceğim. Normalde yapmam fakat bu sefer deneyeceğim.
https://www.akakce.com/islemci-sogu...ppi7ZLbmNlXMC3U1ebnCH-keqAT4u4vRoCfTcQAvD_BwEİşin içine ekran girince her şey alt üst oluyor, Lian Li Hydro-shift'e çıkmak lazım.
Estağfurullah. Olur öyle.İşlemciyi karıştırdım, kusura bakma. Üstü camlı olması kötü olmuş biraz, bir de o modelde Power üste takıldığı için ekstra CPU sıcaklığı artıyordu, yakınım kullanıyor ondan biliyorum. En son her şeyi söktü, uzay montaja çevirdi o kasayıÇok takıntılı değilsen problem olmaz. Ama o cam olayı ve Powerin sıcağı işlemciye direkt vurması sıkıntı yaratıyor, bir de akvaryum zaten.
2x32 alman mantıklı render falan da işin içinde ama gereksiz pahalı şu anda, nedense zam geldi her şeye biliyorsun son birkaç ayda. İndirime girdiği an da direkt tükeniyor, elini çabuk tutman lazım ya da Vatan gibi tek bir yerden alacaksan oldu bittiye geliyor mecbur, Vatan genel olarak pahalı veriyor ama, şu an online indirimler fena değil sadece. @LH44
PSU konusu sana kalmış, Enermax herkesin önerdiği marka F/P olarak iyi konumda, ama marka güvenine bir şey diyemem. PSU'ya yatırım yapmak çok yanlış olmaz. RAM için 4x16 çok mantıklı değil ama, 2x32 mantıklı olur öyle bir düşüncen varsa, veyahut 2x24 al fiyat olarak avantajlıysa, M-Die olması seni etkilemez.