Bütçe
75.000 TL
Bu ekran kartında 2 kişinin pinleri yanmıs 16 girişli olduğu için. Bende öyle bir sıkıntı yaşamayım diye Gigabyte seçtim.
Düzgün oturtulduğu taktirde pin yanmaz, Gigabyte'de macun akması yaşayan çok oldu mesela. Ayrıca uygulaması olan GCC de en ufak bir ayar yaparsanız, kart %5 yükten sonra 4000 RPM fan açıyor.

Bu ekran kartında 2 kişinin pinleri yanmıs 16 girişli olduğu için. Bende öyle bir sıkıntı yaşamayım diye Gigabyte seçtim.
2 kişi yaşadı diye kronik düzeyde bir sorun diyemeyiz.
Ayrıca son yaşanan yanma sorununda doğrudan 12VHPWR kablosu değil, dönüştürücülü 12VHPWR kablosu kullanılıyordu.
Biz zaten ara kablo/dönüştürücü önermiyoruz, çok zorda kalmadıkça.

Tam oturtulmadığı taktirde o sorunlar oluyor, her kartta var bu durum yüksek watt çeken özellikle. Çıt sesini duyacaksın iyice oturduğundan emin olman lazım, Gigabyte-ASUS vesaire fark etmiyor bu durum. Astral tarzı modellerde pin başına amper kontrolü var, onlar ayrı üst level kartlar. 12VHPWR yerine 12V2X6 alırsan da bunun önüne kısmen geçtiler diye biliyorum, her halukarda tam oturtacaksın. Gigabyte kartlarda thermal putty akma sorunu vardı sanırım, kartı dikey konumlandırdığında, yatay konumlu takarsan bir problem olmuyor.

2 kişi yaşadı diye kronik düzeyde bir sorun diyemeyiz.
Ayrıca son yaşanan yanma sorununda doğrudan 12VHPWR kablosu değil, dönüştürücülü 12VHPWR kablosu kullanılıyordu.
Biz zaten ara kablo/dönüştürücü önermiyoruz, çok zorda kalmadıkça.
12V2X6 destekli PSU alınması daha iyi olur.

Tam oturtulmadığı taktirde o sorunlar oluyor, her kartta var bu durum yüksek watt çeken özellikle. Çıt sesini duyacaksın iyice oturduğundan emin olman lazım, Gigabyte-ASUS vesaire fark etmiyor bu durum. Astral tarzı modellerde pin başına amper kontrolü var, onlar ayrı üst level kartlar. 12VHPWR yerine 12V2X6 alırsan da bunun önüne kısmen geçtiler diye biliyorum, her halukarda tam oturtacaksın. Gigabyte kartlarda thermal putty akma sorunu vardı sanırım, kartı dikey konumlandırdığında, yatay konumlu takarsan bir problem olmuyor.

12V2X6 destekli PSU alınması daha iyi olur.
https://www.akakce.com/power-supply...tos-rj-0r30b00007-850-w-fiyati,449401519.html
bu destekliyormu

Eski kablolu yani 12VHPWR.

Tam takılanlarda ben bir sorun görmedim açıkçası.
1761476463834.webp

@LH44 Bu Raijentek'e konan görsellerden şüphe ediyorum artık haberin olsun :D Birinde 12vhpwr diyor diğerinde 12v-2x6