Bütçe
75.000 TL
12VHPWR yeni adıyla 12V-2x6 kabloları arasındaki farklar pin boyları ve raporlama pini sayıları.

Eğer şüpheniz varsa şuna da bakabilirsiniz: https://share.google/u2Io1VFVrdLjzJDYM

Bileşen kalitesi olarak Raijintek daha iyi.
Ne almalıyım peki bunun yerine sizce

Eki Görüntüle 196060
@LH44 Bu Raijentek'e konan görsellerden şüphe ediyorum artık haberin olsun :D Birinde 12vhpwr diyor diğerinde 12v-2x6
Şuan Türkiye'de stoğu yok görünüyor, ama görsellerden ötürü bende tam emin olamıyorum.

Teknobiyotik sitesinde Gen5.1 stoğu bitmiş görünüyor ama fotoğraf Gen5'e ait.

12VHPWR yeni adıyla 12V-2x6 kıblaları arasındaki farklar pin boyları ve raporlama PIN'i sayıları.

Eğer şüpheniz varsa şuna da bakabilirsiniz: https://share.google/u2Io1VFVrdLjzJDYM

Bileşen kalitesi olarak raijintek daha iyi.

12VHPWR yeni adıyla 12V-2x6 kabloları arasındaki farklar pin boyları ve raporlama PIN'i sayıları.

Şu an Türkiye'de stoku yok görünüyor ama görsellerden ötürü bende tam emin olamıyorum.

Teknobiyotik sitesinde gen5.1 stoku bitmiş görünüyor ama fotoğraf gen5'e ait.

Çok kafam karıştı yav.

12VHPWR yeni adıyla 12V-2x6 kabloları arasındaki farklar pin boyları ve raporlama PIN'i sayıları.

Şu an Türkiye'de stoku yok görünüyor ama görsellerden ötürü bende tam emin olamıyorum.

Teknobiyotik sitesinde gen5.1 stoku bitmiş görünüyor ama fotoğraf gen5'e ait.

Böyle bir PSU var gen 5.1 DeepCool iyi diye biliyorum. Fiyat da iyi gibi. Nasıl sizce.

Kafa karıştırıcak bir durum yok aslında.

12VHPWR ve 12V-2X6 kabloları aslında aynı kablolar.
12V-2X6, revize edilmiş hali.

Ortalama bir model.
Raijintek Cratos > MSI A-GL ≈ PN-M

Hatırlamıyorum birkaç ay önceydi. Ne yaptıysak çözemedik çözümü yok bu aynı sorunu yaşayan bir sürü kullanıcı var. Tek çözüm iade edip başka ram almak.
Hynix IC kullanıyor, BIOS update + Nitro ayarları ile çözülmesi gerekiyor aslında. Belki h610 çipsette falan İntel ile denendiyse onda zaten 5200-5600 üzeri veremiyordu o kartlar, AM5 özelinde böyle bir sorun şu an olmaması lazım. Bahsettiğim ayarla çözülüyor ve güncel BIOS ile.

Hynix IC kullanıyor, BIOS Update + Nitro ayarları ile çözülmesi gerekiyor aslında. Belki H610 çipsette falan Intel ile denendiyse onda zaten 5200-5600 üzeri veremiyordu o kartlar, AM5 özelinde böyle bir sorun şu an olmaması lazım. Bahsettiğim ayarla çözülüyor ve güncel BIOS ile.

AM5 soketti ve hepsinin biosları son sürümdü yaptırdım her şeyi.

AM5 soketti ve hepsinin biosları son sürümdü yaptırdım her şeyi.
Sorun neydi peki, boot mu etmiyor sistem 6000 MT/s'de? Nitro ayarlarına rağmen mi boot olmadı.

UCLK=MCLK ve FCLK=2000 ayarlandı mı, buraya konu açsalar bana da iyi olurdu. Buraya 3-5 Patriot açıldı, hepsini düzelttim ben. Nitro ve BIOS update ile.

Önemli olan tek şey Hynix kullanması, 6000 CL30 zaten Hynix A ya da M çıkmak zorunda, başkası olmuyor. Patriot yerine Kingston olunca hiçbir şey değişmiyor mantıken. A2-B2 slotlarına da takmışlardır ya da tek A2 slotunda da denemişlerdir muhtemelen.

Buraya açılan Patriot konularında da 6000'de boot etmiyordu sanırım, BIOS güncellemesi ve Nitro ayarları ile sorun çözülmüştü. Bir de MCR-PDM disabled ayarları, iGPU-Disabled, Fast Boot-disabled. Bu şekilde çözemediğim olmadı. Belki de kit faulty idi, net yorum yapamıyorum o yüzden.

6000MHz çalışamıyordu sürekli hata veriyordu, arada sistem açılmıyordu, memtest testinde bir sürü hata kodu çıkıyordu. 6000 çalışmıyor 5600 veya 5200 yapınca düzeliyordu.
Belki de kit EXPO'da faulty olabilir, bilemeyiz. Bir miktar fazla voltaj verip bakmak lazım ya da bu üstte bahsettiğim bir tık daha ince ayarlara girmek lazım. Aynı konu buraya da açılmıştı hatırlıyorum 5600'de sistem açıyor 6000'de açılmıyor ya da hata veriyordu. Bu verdiğim ayarlar ve Nitro ayarları ile düzelmişti.

Bir de ProcOdt Pu vesaire 480 ohm ayarlıyor yanlış hatırlamıyorsam giriş seviye kartlar Patriot için, o da yanlış. Onların düzeltilmesi lazım topluca, çok ince ayara giriyor. Normal kullanıcı bununla baş edemez, bilmek zorunda da değil. Üst seviye boardlarda sorun yaşattığına denk gelmedim ama Patriot'un @Leon Scott Kennedy

Giriş seviye b650 boardlar ya da a620'ler termination denen empedans ve sinyallari yanlış ayarlıyor yani bu kit için sanırım, sebebini bilmiyorum, ince ayar ve Nitro ile düzeliyor, Nitro tek başına düzeltti diye hatırlıyorum buraya açılan konuda.

Önemli olan tek şey Hynix kullanması, 6000 CL30 zaten Hynix'a ya da M çıkmak zorunda, başkası olmuyor. Patriot yerine Kingston olunca hiçbir şey değişmiyor mantıken. A2-B2 slotlarına da takmışlardır ya da tek A2 slotunda da denemişlerdir muhtemelen.

Buraya açılan Patriot konularında da 6000'de boot etmiyordu sanırım, BIOS güncellemesi ve Nitro ayarları ile sorun çözülmüştü. Bir de MCR-PDM disabled ayarları, iGPU-Disabled, Fast Boot-disabled. Bu şekilde çözemediğim olmadı. Belki de kit faulty idi, net yorum yapamıyorum o yüzden.

Belki de kit EXPO'da faulty olabilir, bilemeyiz. Bir miktar fazla voltaj verip bakmak lazım ya da bu üstte bahsettiğim bir tık daha ince ayarlara girmek lazım. Aynı konu buraya da açılmıştı hatırlıyorum 5600'de sistem açıyor 6000'de açılmıyor ya da hata veriyordu. Bu verdiğim ayarlar ve Nitro ayarları ile düzelmişti.

Bir de ProcOdt Pu vesaire 480 ohm ayarlıyor yanlış hatırlamıyorsam giriş seviye kartlar Patriot için, o da yanlış. Onların düzeltilmesi lazım topluca, çok ince ayara giriyor. Normal kullanıcı bununla baş edemez, bilmek zorunda da değil. Üst seviye boardlarda sorun yaşattığına denk gelmedim ama Patriot'un @Leon Scott Kennedy

Giriş seviye B650 boardlar ya da A620'ler termination denen empedans ve sinyallari yanlış ayarlıyor yani bu kit için sanırım, sebebini bilmiyorum, ince ayar ve Nitro ile düzeliyor, Nitro tek başına düzeltti diye hatırlıyorum buraya açılan konuda.

Dediğiniz birçok ayarı yaptırdım diye hatırlıyorum eski olduğundan pek hatırlamıyorum maalesef. Yine de böyle bir sorun yaşanması pek iyi değil. O kullanıcılara da ben önermiştim Patriot artık önermiyorum.