75.000 TL'ye sistem toplama önerisi

Bütçe
75.000
O kasaya o fiyatı verme boşuna.

9700X veya 7800X3D
B650 Tomahawk
Viper 2x16 6000 C30
9070XT Pulse
Exceria Pro 1/2TB
Lancool 216
Revolution DFX 1350W
Stok durumuna göre seçilecek 360'lık bir AIO

Bunlar 75-80 arasına bitecektir.

Gidip yarı fason kasalar alma, montaj sırasında sülalesine sövüyorsun sonra. PSU'dan da asla ve asla kısma, varsın 6-7 lira olsun ama iyi olsun. Güncel sistemlerin en büyük problemleri güçle alakalı çünkü, istediği gücün ötesinde güç dalgalanmaları çok baş ağrıtıyor. 300W dediğin kart 500-550W spike atıyor.

Hocam benim almak istediğim Gigabyte AX V2 bunun bir üst modeli herhalde sizce onumu almalıyım yoksa https://www.sinerji.gen.tr/asus-prime-b650-plus-wi-fi-7600mhz-oc-m2-am5-atx-anakart-p-54371?v=1.82.8
Bu iyi midir?

İlla ASUS olacaksa bunu alın. Gaming AX V2 fena değil o da olabilir. B650 Plus soğutma olarak bayağı kötü aşağıda görselde var.

Dosya Ekleri

• anakart.png.webp
    114,3 KB · Görüntüleme: 51
Şimdi öncelikle 240 AIO önermem. Alacaksan ya 360 al, ya da Phantom Spirit ile havaya dön. İşlemci 9700X olacağı için sorun olmayacaktır.
Aynı şekilde bu işlemci ile B650M GP'yi rahatça alabilirsin.
Ekran kartı tarafında şahsen ben 9070XT almanı önerirdim, 5000 serisi hala stabil değil ve daha pahalı.
Kasa-PSU tarafında da biraz daha parayı gözden çıkartmalısın, daha üst kaliteli bir PSU lazım özellikle. Vento'da gelmesi durumunda kabul edebileceğim tek PSU Vita GM olurdu, gelen PSU'nun da o olduğunu zannetmiyorum.

B650M Gaming Plus mı öneririsiniz yoksa düz B650 Gaming Plus mı? birde psu ve kasa olarak ne önerirsiniz

Son düzenleme:
Hocam benim almak istediğim Gigabyte AX V2 bunun bir üst modeli herhalde sizce onumu almalıyım yoksa https://www.sinerji.gen.tr/asus-prime-b650-plus-wi-fi-7600mhz-oc-m2-am5-atx-anakart-p-54371?v=1.82.8
Bu iyi midir?
Ryzen 7 xxxx bir işlemci için tipini beğendiğiniz 6'dan fazla VRM olanı alın derim hiçbir şey farketmeyecek. Ryzen 9 serisinde 12+ VRM sayısı tercih ederdim.

Anakart modeli için Gigabyte B650 Gaming X AX için Eagle AX'e göre soğutması daha iyi deniyor mesela ama tek sebebi 8+2+2 dizilim olduğu için daha çok ısı üretiyor (bu durum bir sorun değil) dolayısıyla daha iyi soğutucu koyuyor hiç bir firma hayrına ekstra parça eklemez ürünlerine.

Sıvı soğutmada 360mm almadığınız sürece sadece para vermiş olursunuz performans getirisi olmaz en üst seviye işlemci almıyorsanız bütçeyi anakart veya diğer donanımlara kaydırmak için kule tipi tercih edin derim. Kasa konusu biraz kişisel bir mesele ben kasanın sadeliğini beğendiğim için tercih ettim o da biraz tipini beğendiğiniz kasayı almanız çok uydurma markalar almadığınız sürece bir şey değiştirmeyecektir.

PSU dan kesinlikle kaçmayın derim aşağıda iki tane link ekleyeceğim birisi PSU diğeri anakart için hazırlanmış tablolar oradan inceleyip tercih ederken ilgili PSU için en azından b- ve üzeri puan almış olanı tercih edin, AM5 soketi için yapılan tabloda anakartlarla ilgili notları vs. inceleyebilirsiniz.

PSU Listesi
Anakart Listesi

Başka bir konuda uzun uzadıya konuşulmuştu üstünde, SPL'nin PSU listesi biraz dengesiz. PSU için Cultists ve Cybenetics'e bakılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…