Ryzen 7 xxxx bir işlemci için tipini beğendiğiniz 6'dan fazla VRM olanı alın derim hiçbir şey farketmeyecek. Ryzen 9 serisinde 12+ VRM sayısı tercih ederdim.
Anakart modeli için Gigabyte B650 Gaming X AX için Eagle AX'e göre soğutması daha iyi deniyor mesela ama tek sebebi 8+2+2 dizilim olduğu için daha çok ısı üretiyor (bu durum bir sorun değil) dolayısıyla daha iyi soğutucu koyuyor hiç bir firma hayrına ekstra parça eklemez ürünlerine.
Sıvı soğutmada 360mm almadığınız sürece sadece para vermiş olursunuz performans getirisi olmaz en üst seviye işlemci almıyorsanız bütçeyi anakart veya diğer donanımlara kaydırmak için kule tipi tercih edin derim. Kasa konusu biraz kişisel bir mesele ben kasanın sadeliğini beğendiğim için tercih ettim o da biraz tipini beğendiğiniz kasayı almanız çok uydurma markalar almadığınız sürece bir şey değiştirmeyecektir.
PSU dan kesinlikle kaçmayın derim aşağıda iki tane link ekleyeceğim birisi PSU diğeri anakart için hazırlanmış tablolar oradan inceleyip tercih ederken ilgili PSU için en azından b- ve üzeri puan almış olanı tercih edin, AM5 soketi için yapılan tabloda anakartlarla ilgili notları vs. inceleyebilirsiniz.
PSU Listesi
Anakart Listesi