Makaleler
5
75-Klavyeler-60tan-Daha-Mantikli-—-Iste-Neden.jpg

Birçok oyuncu için 104 tuşlu standart klavyeler masayı daraltıyor; fare hareketi için alan azalıyor. Bu yüzden TKL, 80%, 75% ve 60% gibi daha kompakt seçenekler var. 60% klavyeler, gerekli tuşların çoğunu sunan en küçük form faktörlerinden biri. Teknik olarak tam boy klavyenin yaptığı her şeyi katmanlar ve kısayollarla yapıyor ama bu iş pratikte zahmetli ve…

Devamını Oku: 75% Klavyeler 60%’tan Daha Mantıklı — İşte Neden!
Kaynak: Techolay

Tam boy, %75 ve %60 kullandım, gerçek mutluluk %75 yahu. %60 leş bir deneyim, çok küçük parmaklarım ağrıdan kırılıcak gibi oluyordu. Masam küçük olduğundan tam boy klavye'de çok yer kaplıyor. %75 ile hiç bir sorunum olmadı.

Tam boy, %75 ve %60 kullandım, gerçek mutluluk %75 yahu. %60 leş bir deneyim, çok küçük parmaklarım ağrıdan kırılıcak gibi oluyordu. Masam küçük olduğundan tam boy klavye'de çok yer kaplıyor. %75 ile hiç bir sorunum olmadı.
Aynı şekilde 2-3 aydır %75 kullanıyorum. Tam boydan geçince hem de masa ufak olunca alan açıldı bayağı.

%60'ın avantajı çantaya at götür yanında. Ama kullanmak için %65 -yön tuşları olan- klavye bile F tuşları olmadığı için bence oyunsal kullanımda yetersiz kalıyor. En güzeli %94 klavye. Bütün tuşlar aralarında boşluk olamadan var. Hem fonksiyon olarak kaybın olmuyor hem de yerden kazanç sağlıyorsun.
1757972375395.webp

Yine de sev(e)miyorum. %75 kullanıyorum ama Num Pad'i aradığım zamanlar oluyor halen.
Aynı sıkıntıyı yaşadım ya. Sayıları numpadde yazmak çok daha rahat ama benim asıl sıkıntı o değildi. Tuş sayısı War Thunder ve ETS 2 gibi birçok komutun gerektiği oyunlarda yetmiyordu.