Hocam burada 5 GHz'le alakalı bir durum yok. 5 GHz sadece cihazla modem arasındaki Wi-Fi hızını etkiler, ISS'den gelen 75 Mbps hattı 150 Mbps yapmaz. Steam'de 25-30 MB/s gördüyseniz bu yaklaşık 200-240 Mbps demek, yani harbiden daha yüksek hız alıyor. VDSL2 teknik olarak 100 Mbps üstüne çıkabiliyor, hatta standarda göre 200 Mbps seviyelerine kadar destek var. Modem arayüzünden DSL senkron hızını / attainable rate değerlerini atarsanız hat size kaç Mbps ile tanımlanmış net anlaşılır.

Arayüze girdim fakat buna nasıl bakacağımı anlayamadım. Basit şekilde anlatırsanız müteşekkir olurum.

Arayüze girdim fakat buna nasıl bakacağımı anlayamadım. Basit şekilde anlatırsanız müteşekkir olurum.
Arayüz markaya göre değişiyor ama genelde durum/internet/DSL/xDSL bilgileri gibi bir bölüm olur. Orada Downstream/Upstream, Current Rate/Actual Rate, Line Rate veya Attainable Rate yazan değerleri arayın. Özellikle Current/Actual Rate hattın şu an kaç Mbps ile senkron olduğunu gösterir; Attainable Rate ise hattın teorik olarak kaldırabileceği hızı. Bulamazsanız modem arayüzünün ana sayfasının ekran görüntüsünü atın, nereden gireceğinizi söyleyeyim. VDSL hatlarda modem bu DSL senkron bilgilerini gösterir.

Arayüz markaya göre değişiyor ama genelde durum/internet/DSL/xDSL bilgileri gibi bir bölüm olur. Orada Downstream/Upstream, current Rate/Actual rate, line rate veya attainable rate yazan değerleri arayın. Özellikle Current/Actual rate hattın şu an kaç Mbps ile senkron olduğunu gösterir; attainable rate ise hattın teorik olarak kaldırabileceği hızı. Bulamazsanız modem arayüzünün ana sayfasının ekran görüntüsünü atın, nereden gireceğinizi söyleyeyim. VDSL hatlarda modem bu DSL senkron bilgilerini gösterir.

Ekranı ChatGPT'ye atınca bana modemin LTE/4.5G olduğunu ve bu bilgilere ulaşamayacağımı söyledi. Kullandığım modem Turkcell Superbox, herhalde bu sebepten dolayı bunlara ulaşamıyorum, anlayamadım.