Platon 31

Üstün
Daha önce Türk Telekom'un 50 Mbps paketini kullanıyordum ve tam olarak 45-46 Mbps hız alıyordum. Şimdi 100 Mbps pakete geçtim. Altyapımın 100 Mbps desteklediğini söylediler, taahhüt yenilerken de altyapımın desteklediği onaylandı.

Şu an yaptığım testlerde maksimum 75 Mbps hız alıyorum, daha fazlasını göremiyorum. Müşteri hizmetlerini aradığımda durumu anlattım. "100 Mbps'ye kadar dedik, bu kadar kayıp olabilir." dediler ancak 25 Mbps'lik kayıp normal mi? Sonuçta 75 Mbps isteseydim 75 Mbps'lik paket tercih ederdim.

Arıza kaydı oluşturmadan önce yapabileceğim veya kontrol edebileceğim bir şey var mı? Yoksa bu süreç normal mi? Bilgilendirebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

Daha önce altyapım olmadığı için bu tür sorunlarla ilk defa karşılaşıyorum.

Önceden ulaşılabilir hızım 50 bile değildi, bu kablo gürültü olayını çözünce böyle oldu bende de :D
Len sır nedir peki ? 150Metre uzakta olan saha dolabından kablo çektiğini söyleme. Varsa bir yöntem söyle :p

@CRT_User Cidden şaşırtıcı bir VDSL değerler, meraktan çatlarım hele ki kendi imkanlarımız ile yapabileceğimiz ise, saha dolabından kablo çekmek olabilir ev yoluna göre ama bu bile zor. Eğer başka bir şey varsa lütfen paylaş.

Len sır nedir peki? 150Metre uzakta olan saha dolabından kablo çektiğini söyleme. Varsa bir yöntem söyle :p

@CRT_User Cidden şaşırtıcı bir VDSL değerler, meraktan çatlarım hele ki kendi imkanlarımız ile yapabileceğimiz ise, saha dolabından kablo çekmek olabilir ev yoluna göre ama bu bile zor. Eğer başka bir şey varsa lütfen paylaş.

Yani kablo gürültüsü olmaması için kablonun tek başına gelmesi gerekiyor. :D

Fiyat farkı yok, hatta 100 daha uyguna geliyor tekrar kontrol ettim şimdi. O yüzden fiyat açısından sorunum yok. :D Peki bu kablo işine benim yapabileceğim bir şey var mı? Herhalde kabloyu benim yenilemem falan gerekiyor sanırım telekom o kısmı üstlenmiyor anladığm kadarıyla. Kabloyu kendim yenilersem otomatikmen internetim Fiber mi oluyor nasıl oluyor o süreç? VDSL - Fiber farkı bana gelen kablonun bakır olup olmamasıyla mı alakalı?

Sen evin bütün kablolarını fiber destekli yapsan da, apartmana fiber sonlandırıcı kutu koysalar da, kesinlikle hattı birleştirmiyorlar. Çünkü hepsi projeli yapılıyor. Yıllık bütçe talep ediyorlar, ona göre sıraya sokuluyor ve bu dönemde sürekli kentsel dönüşüm olduğu için evinizde daha önce VDSL altyapısı yapıldıysa ve 10+ ev yoksa, sıranız en diplerde oluyor genellikle.

Ben 2018'de kavga dövüş kazı yaptırdım, 7 dairelik apartmana hiç altyapı yokken VDSL bağladılar ancak fiber desteği olmadığı için fiberi getirmediler ve fiber altyapı kutuları kapının önünde. Eskiden tanıdık VSS ile bir şeyler yapılıyordu ama fiberde işler değişti.

Yine de merkez müdürlüğe gidin, başvurun, ara ara daire sahiplerinden imza toplayın, öyle gidin.

Yani kablo gürültüsü olmaması için kablonun tek başına gelmesi gerekiyor. :D
Ben imkansız yapamam. Ama bu konuyu konuşacağım elektrikçi ile tek bir kablo olayını. Şu an mesela bunlarıda gözlemledim ve ciddiyim 40 senelik kablolar. Arada bir de 3 tane bağlantı var. O bağlantı noktalarında farklı sokak apartmanlara başka bağlantı giden başka kablo işte. Vay be iyiymiş tebrikler, şaşırtıcı ender bir sonuç.

Ben imkansız yapamam. Ama bu konuyu konuşacağım elektrikçi ile tek bir kablo olayını. Şu an mesela bunlarıda gözlemledim ve ciddiyim 40 senelik kablolar. Arada bir de 3 tane bağlantı var. O bağlantı noktalarında farklı sokak apartmanlara başka bağlantı giden başka kablo işte. Vay be iyiymiş tebrikler, şaşırtıcı ender bir sonuç.
Bu işler için tanıdık olması şart.