Arkadaşlar, geçen sene maksimum 72 Mbps VDSL altyapısı olan binaya 100 Mbps fiber kablo çektiler, ben de fibere geçtim. Bugün çok ama çok tuhaf bir şey oldu.

Altyapım 100 Mbps olduğu için doğal olarak internet paketim de 100 Mbps. Bugün oyun indirirken bir de baktım, indirme hızı 190 Mbps gösteriyor!

Hemen internet hız testi yaptım; 220 Mbps gösteriyor! Sabahtan beri ne indirdiysem 200 Mbps civarında indiriyor. Hiçbir ek ücret falan ödemedim. Bu olayın nedeni nedir? Bu işte bir iş var mı? Kandırılıyor muyuz? Nedir bu işin aslı astarı?
Eki Görüntüle 212491
Eki Görüntüle 212492

Fiber 100 Mbps değil 1000 Mbps.

Turknet "verebileceğimiz en yüksek hız" mottosunda değil miydi zaten. Biz 10 yıldır Superonline kullanıyoruz ADSL altyapı. Bana en başta 16 üstü veremiyoruz dediler altyapı yok, birkaç sene önce 35e çıkardım bu sene de 50'ye. Altyapı sorgulama her koşulda doğru sonuçları vermiyor anlayacağın.
Bunun başka açıklaması olamaz. kablo kesinlikle 100 mbps değil daha fazla. Taahüt bitince türknete geçeceğim birkaç aya. O zaman anlarım. Türknet kablonun desteklediği maksimum hızı veriyor diye biliyorum.

Hız testini hangi siteden yapıyorsunuz? Zamanında Türk telekom altyapınız en fazla 24mbps destekliyor demişti ama aynı altyapıda başka bir firmadan 75 mbps almıştım :)
Speedtest'ten yaptım.

İlk kurulduğunda kuranlara da çağrı merkezini arayıp türktelekom'a da sordum hepsi 100 Mbps dedi. Bugüne kadar 100'ü geçemiyordu hep altında kalıyordu. Bugün böyle bir durum oldu.

Son düzenleme:
Altyapın Türk Telekom ise kendi sitesinden altyapı sorgulamayı dene.
İlk ordan sorgulattım ama rakam vermiyor kötü bir sistem. Hem 8-9 ay önce kurdukları kablodan sonra ben yeni bir kablo çekildiğini görmedim. Hem de başiından beri 100 Mbps dedikleri fiberin aslında daha fazla olduğunu düşünmeye başladım. Ancak nerden sorgulatsam sorgulatayım 100 Mbps çıkıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-12-22 171930.webp
    Screenshot 2025-12-22 171930.webp
    20 KB · Görüntüleme: 37
İlk ordan sorgulattım ama rakam vermiyor kötü bir sistem. Hem 8-9 ay önce kurdukları kablodan sonra ben yeni bir kablo çekildiğini görmedim. Hem de başiından beri 100 Mbps dedikleri fiberin aslında daha fazla olduğunu düşünmeye başladım. Ancak nerden sorgulatsam sorgulatayım 100 Mbps çıkıyor.
İleri deyin, telefon numaranızı doğrulayın, paket seçimi ekranında görünür kaç Mbps desteklediği.

İleri deyin, telefon numaranızı doğrulayın, paket seçimi ekranında görünür kaç Mbps desteklediği.
Hocam çok ama çok sağ olun burada 1000 mbps'e kadar olan paketleri öneriyor. Yani 1000 destekliyor anlamına geliyor değil mi ? Eğer destekliyorsa bugünlerde gelip yeni bir kablo mu çekmişler ? Ve 100 Mbps olan paketimde neden 200'lerin üzerine çıkmaya başladım ?

Hocam çok ama çok sağ olun burada 1000 Mbps'e kadar olan paketleri öneriyor. Yani 1000 destekliyor anlamına geliyor değil mi? Eğer destekliyorsa bugünlerde gelip yeni bir kablo mu çekmişler? Ve 100 Mbps olan paketimde neden 200'lerin üzerine çıkmaya başladım?
Altyapınız 1000'e kadar destekliyormuş demek ki. Diğer sorulara cevabım yok, pek bilgim olan bir kategori değil çünkü 🙂. Geçenlerde ben de internet başvurusu yaparken benzer durum yaşamıştım oradan bilgi kalmış aklımda.

Bunun başka açıklaması olamaz. Kablo kesinlikle 100 Mbps değil daha fazla. Taahhüt bitince TurkNet'e geçeceğim birkaç aya. O zaman anlarım. TurkNet kablonun desteklediği maksimum hızı veriyor diye biliyorum.

Speedtest'ten yaptım.

İlk kurulduğunda kuranlara da çağrı merkezini arayıp Türk Telekom'a da sordum hepsi 100 Mbps dedi. Bugüne kadar 100'ü geçemiyordu hep altında kalıyordu. Bugün böyle bir durum oldu.

Yeni kurulunca çağrı merkezinin haberi o kadar hızlı olmayabiliyor. Fiber kutu geldiyse 1000 Mbps paketlere kadar kullanabilirsin demek.

Hocam çok ama çok sağ olun burada 1000 mbps'e kadar olan paketleri öneriyor. Yani 1000 destekliyor anlamına geliyor değil mi ? Eğer destekliyorsa bugünlerde gelip yeni bir kablo mu çekmişler ? Ve 100 Mbps olan paketimde neden 200'lerin üzerine çıkmaya başladım ?
Milenicom sitesinde kaç MBPS'ye kadar alabileceğiniz yazar hocam. Oradan sorgulayın altyapıyı.