Hakan Yusuf

Üstün
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
35 Mbps kullanıyordum, halihazırda hız yükseltmesi yaptık müşteri hizmetlerinden. Müşteri hizmetleri altyapınız en son 47 Mbps'e kadar destekliyor dedi. Onayladım, kabul ettim. Ancak denediğimde maksimum 41 Mbps hız alabiliyorum; 6 Mbps kayıp var. Modem arayüzünden kontrol ettiğimde maksimum veri oranı 50.246 yazıyor. Mevcut 40.926 yazıyor. Yani Türk Telekom tarafından kilitlenmiş durumda. Bunu nasıl açtırabilirim? Veya yükseltmenin yolu var mı? Altyapı tam 50'yi destekliyor aslında.

35 Mbps kullanıyordum, halihazırda hız yükseltmesi yaptık müşteri hizmetlerinden. Müşteri hizmetleri altyapınız en son 47 Mbps'e kadar destekliyor dedi. Onayladım, kabul ettim. Ancak denediğimde maksimum 41 Mbps hız alabiliyorum; 6 Mbps kayıp var. Modem arayüzünden kontrol ettiğimde maksimum veri oranı 50.246 yazıyor. Mevcut 40.926 yazıyor. Yani Türk Telekom tarafından kilitlenmiş durumda. Bunu nasıl açtırabilirim? Veya yükseltmenin yolu var mı? Altyapı tam 50'yi destekliyor aslında.

Hat değerlerini atar mısın? Belki hata paketlerinden dolayı sürekli kopma yapmasın diye otomatik limitlenmiştir. VDSL böyle hocam; 50 Mbps'de 50 Mbps alamazsınız, hattınız 60 desteklerse 50 alırsın.

Modemdeki 50 Mbps değeri ulaşılabilecek maksimum sınır. Hat şu an 41 Mbps'e sabit olmuş, Türk Telekom'dan port ve hız profili kontrolü isteyin, ancak hat kalitesi yetmiyorsa tam 50 Mbps alınamayabilir. Bazen Santral'de yoğunluklar çok olduğu zaman böyle sorunlar çıkabiliyor.

Bende aynısını yaşıyorum ama şehirden 5 km uzakta olunca pek destek olmuyorlar. 100 metre ileride fiber var bir de.

Sana 50 Mbps downstream paket satmıyorlar, 50 Mbps'ye KADAR downstream paketi satıyorlar.

Bakır hatlarda, saha dolabını modemin dibine çeksen dahi, kayıpsız bir hız alamazsın. Teorik olarak mümkün değil ki alabileceğin en iyi hızlardan birini alıyorsun muhtemelen; saha dolabına olan mesafedeki hat uzunluğun ortalama 100-150 metre. Kablo kalitesi, hava şartları, gürültü (sinyal bozulur ve zayıflar), bina içi tesisatın kalitesi ve saha dolabındaki port yoğunluğu gibi etkenler de hattı doğrudan sınırlar.

Modem arayüzüne girip hat değerlerini atarsan sana hat kalitenle ilgili yorum yapabiliriz.

Hat değerlerini atar mısın? Belki hata paketlerinden dolayı sürekli kopma yapmasın diye otomatik limitlenmiştir. VDSL böyle hocam; 50 Mbps'de 50 Mbps alamazsınız, hattınız 60 desteklerse 50 alırsın.

Buyurun hocam.

1785168629063.webp

Modemdeki 50 Mbps değeri ulaşılabilecek maksimum sınır. Hat şu an 41 Mbps'e sabit olmuş, Türk Telekom'dan port ve hız profili kontrolü isteyin, ancak hat kalitesi yetmiyorsa tam 50 Mbps alınamayabilir. Bazen Santral'de yoğunluklar çok olduğu zaman böyle sorunlar çıkabiliyor.

İstedim ama şu an bir sıkıntı gözükmüyor dediler. Ama hızım 41 dedim. O değişiklik gösterebilir bazen 35-38 bazen de 45 olur dedi geçiştirdi.

50Mbps alamamanız normal hat değerleriniz sınırda.

Bazen maksimum veri oranı 50.000'i buluyor hocam, şu anlık 45.000 çıkmış.:)

Bende aynısını yaşıyorum ama şehirden 5 km uzakta olunca pek destek olmuyorlar. 100 metre ileride fiber var bir de.

Bizim de kapımıza TurkNet fiber getirdi ancak daha aktif olmadı. 1 aydır bekliyorum. TurkNet çalışanına bir şekilde cep numarasından ulaştım; daha tüm mahalleyi tamamlamadık, tamamladığımızda sinyal testi için biz de sahada olacağız dedi.