anakin

Uzman
Dostlar, TTNET yetkilisiyle telefonda abonelik konuştum. Altyapı sorgusunda çıkan 100 Mbps paketi istiyorum dediğimde, “Sistemsel olarak 100 Mbps gözükse de onu alamazsınız çünkü bakır kablo uzunluğu binanıza 378 metre uzaklıkta olduğu için kopmalar da yaşayabilirsiniz. Onun yerine 50 Mbps tercih edin isterseniz, sonradan 100'e yükseltebilirsiniz ama 100'ü seçerseniz 50'ye düşüremezsiniz” dedi. Ben de “E ben 100 Mbps'yi test etmeden onun nasıl olacağını bilemem, neye göre tercihte bulunacağım? 2 sene sorunlu kopan alt paketine geçemediğim abonelikte sıkışıp kalacağım” dediğimde bir şey demedi.

Modem olarak kendi modemim olan Keenetic Hopper DSL'im var. Sizce ne yapmalıyım, hangisini seçmeliyim? 100 Mbps paketi seçsem bile ortalama zamanda 60 Mbps alacağım, denemek mantıklı mı bilemedim.

Evde güncel olarak Kablonet 75 Mbps var. VDSL de olsa 50 Mbps altyapıya geçmek olumlu sonuç doğurur mu?

Modem arayüzünden xDSL verilerini iletin.

Kablonet modeminden mi? Onun arayüzüne giremiyorum kullanıcı adı/şifre kabul etmiyor. Keenetic ise şu an aktif kullanımda değil, bu evi TTNET geçiririm diye düşündüğüm için köprü moduna almakla uğraşmamıştım henüz.

TurkNet al. Türksat varken bence digerlerine gecme Türksat devam et.

Keşke altyapısı olsa hocam. Neredeyse giga fiyatına 60Mbps VDSL alıyoruz zaten.

100Mbps seçip, modemden kısıtlamak gibi bir seçenek var mı? Benim anlamadığım ha 100 ha 50 ikisi de aynı uzaklıktan gelmiyor mu zaten 60 alacaksam neden kopsun ki?

Son düzenleme:
Keenetic Hooper DSL modem varsa 50 Mbps alsanda QOS yapıp hızı sabitleyebilirsin. 50 Mbps kullanıyorum Türk Telekom 47 hız alıyorum QOS ile 42'ye çektim hızı Bufferbload sonucu A+oldu kopma donma yavaşlama hiç olmuyor .Tabiki tahahütlü internet istiyorsan istemiyorsan TürkNet al.

Modem de SNR ayarı var ise yapılır xDSL verilerine baksaydık daha iyi yardımcı olabilirdik CRC basıyor mu basmıyorumu ona göre öneride bulunurduk mesela benim modem 100 zorluyordum CRC basıyordu ama sıkıntı yaşamıyordum modem Keenetic kullanıyorum.

Modem de SNR ayarı var ise yapılır xDSL verilerine baksaydık daha iyi yardımcı olabilirdik CRC basıyor mu basmıyorumu ona göre öneride bulunurduk mesela benim modem 100 zorluyordum CRC basıyordu ama sıkıntı yaşamıyordum modem Keenetic kullanıyorum.
100’lük paketi alıp, konuştuğum yetkilinin dediği mesafe/bakır kablo sorununu yaşamayacak şekilde internetimi kısıtlamak gibi bir seçeneğim var mı? Örnek veriyorum 60 diyor ama belki sorunsuz 90mbps alacağım, paketi denemeden bilemem. Çekincem biraz hız artsın derken sürekli kopma yaşamasına sebep olmayayım evdekilerin.

100'lük paketi alıp, konuştuğum yetkilinin dediği mesafe/bakır kablo sorununu yaşamayacak şekilde internetimi kısıtlamak gibi bir seçeneğim var mı? Örnek veriyorum 60 diyor ama belki sorunsuz 90Mbps alacağım, paketi denemeden bilemem. Çekincem biraz hız artsın derken sürekli kopma yaşamasına sebep olmayayım evdekilerin.

İşte hocam Keenetic modem olsa alırdık 100'lük paketi deneye deneye stabil olanı bulurduk bende hayvan gibi hata basıyordu ama 1 kere kopma donma yaşamamıştım :D

İşte hocam Keenetic modem olsa alırdık 100'lük paketi deneye deneye stabil olanı bulurduk bende hayvan gibi hata basıyordu ama 1 kere kopma donma yaşamamıştım :D
Keenetic modemim var zaten hocam ama Kablonet VDSL olmadığı için onların dandik HongKong modemi aktif bağlı. Bu HopperDSL’ı TTnet için almıştım ama abonelik açtırmayı bekliyor. TTnet 100mbps geçip Keenetic’i kurup deneye deneye bulabilir miyiz demek istemiştim zaten.

Keenetic modemim var zaten hocam ama Kablonet VDSL olmadığı için onların dandik Hong Kong modemi aktif bağlı. Bu Hopperdsl'ı TTNET için almıştım ama abonelik açtırmayı bekliyor. TTNET 100Mbps geçip Keenetic'i kurup deneye deneye bulabilir miyiz demek istemiştim zaten.

Yaparız deneriz firmanın size verdiği cihazı kullanma zorunluluğunuz yok kullanıcı adı şifre ile modemi kurarız deneye deneye ayar çekeriz Keenetic olması ++ avantaj.