Bizim de kapımıza TurkNet fiber getirdi ancak daha aktif olmadı. 1 aydır bekliyorum. TurkNet çalışanına bir şekilde cep numarasından ulaştım; daha tüm mahalleyi tamamlamadık, tamamladığımızda sinyal testi için biz de sahada olacağız dedi.

TurkNet'i bekle biraz dişini sık.

Hat değerleriniz 50Mbps yetmiyor hatta stabil bağlantı için 35Mbps iyi şu an.

14 gün içinde iade hakkım varken yani 35 Mbps'e geri mi dönmeliyim? Test ettiğimde oyunlarda ping zıplamaları oluyor 10-15 giderken birden 80'e zıplıyor.

TurkNet'i bekle biraz dişini sık.

TurkNet geldiğinde Türk Telekom'u TurkNet'i denemek için 6 aylık donduracağım. Sonra TurkNet'i dondurup böyle böyle taahhüt bitene kadar ilerletmeyi düşünüyorum. TurkNet'te dondurma seçeneği var mı?

Sana 50 Mbps downstream paket satmıyorlar, 50 Mbps'ye kadar downstream paketi satıyorlar.

Bakır hatlarda, saha dolabını modemin dibine çeksen dahi, kayıpsız bir hız alamazsın. Teorik olarak mümkün değil ki alabileceğin en iyi hızlardan birini alıyorsun muhtemelen; saha dolabına olan mesafedeki hat uzunluğun ortalama 100-150 metre. Kablo kalitesi, hava şartları, gürültü (sinyal bozulur ve zayıflar), bina içi tesisatın kalitesi ve saha dolabındaki port yoğunluğu gibi etkenler de hattı doğrudan sınırlar.

Modem arayüzüne girip hat değerlerini atarsan sana hat kalitenle ilgili yorum yapabiliriz.

İç tesisatta ankestraya kadar giden CAT6 çektirdim daha yeni. Santral mesafesini Gemini ile konuştuk tahminen 600-800M ileride dedi bana.

14 gün içinde iade hakkım varken yani 35 Mbps'e geri mi dönmeliyim? Test ettiğimde oyunlarda ping zıplamaları oluyor 10-15 giderken birden 80'e zıplıyor.

TurkNet geldiğinde Türk Telekom'u TurkNet'i denemek için 6 aylık donduracağım. Sonra TurkNet'i dondurup böyle böyle taahhüt bitene kadar ilerletmeyi düşünüyorum. TurkNet'te dondurma seçeneği var mı?

TurkNet hizmet dondurma aylık 150TL. Eskiden ping zıplaması yapıyor muydu?

Müşteri hizmetlerine hat değerlerim 50 Mbps kaldırmadığı için 35-40 Mbps limit koymalarını isteyebilirsin.

Arada 45 TL fark vardı hız yükseltilmesini talep ettim bu şekilde 50 Mbps'e geçmiştim. Şimdi 35 Mbps'e geri dönmek istediğimi söyleyip fiyattan düşecekler mi onda bakmalıyım.

Sinyal gürültüsü az ise yüksek hızlar alınıyor. Benim saha dolapla aramda bayağı mesafe olmasına rağmen ulaşılabilir hızım 150 Mbps civarı.

VDSL 100 diye biliyorum hocam maksimum. Fiberde olabilirsiniz.