İlk defa böyle bi şey duydum ben de anlamadım her zaman olabilecek en yüksek değeri hedefleriz telefondaki hanfendi kablo çok uzun siz 100 değil 50lik alın diyince bi şey diyemedim önce foruma sorayım dedim biYaparız deneriz firmanın size verdiği cihazı kullanma zorunluluğunuz yok kullanıcı adı şifre ile modemi kurarız deneye deneye ayar çekeriz Keenetic olması ++ avantaj.
Detaylar
Kim cevapladı?Grey
Uzman
İlk defa böyle bir şey duydum ben de anlamadım her zaman olabilecek en yüksek değeri hedefleriz telefondaki hanfendi kablo çok uzun siz 100 değil 50'lik alın deyince bir şey diyemedim önce foruma sorayım dedim biraynı altyapı aynı kablo aynı uzaklık olmalı diye düşünüyor insan neden 50'lik 100'den daha stabil olsun ki? En kötü 100 gelmez 55Mbps gelir yine kullanırsın yani.
Mesela firmalar bunu SNR olarak hesaplıyor 12 standart olarak görüyorlar TurkNet biraz zorlayıp 8 bazı kullanıcılar için 7 deniyor verim alan oluyor ben sırf bu olaydan nefret ettiğim için eve Keenetic aldırdım canavar gibi ayarımı çektim ve halen kullanıyorum fiberde devam cihazımı seviyorum bütçem olsa bir üst modelini almak isterim ama bu yetiyor
Hocam konudan bağımsız ama TTnet vdsl ve Kablonet arasında aynı adreste ping açısından fark oluşur mu? Aynı adreste ikisini hiç kullanmadığım için + teknik olarak da bilmediğim için karşılaştıramıyorum.Mesela firmalar bunu SNR olarak hesaplıyor 12 standart olarak görüyorlar TurkNet biraz zorlayıp 8 bazı kullanıcılar için 7 deniyor verim alan oluyor ben sırf bu olaydan nefret ettiğim için eve Keenetic aldırdım canavar gibi ayarımı çektim ve halen kullanıyorum fiberde devam cihazımı seviyorum bütçem olsa bir üst modelini almak isterim ama bu yetiyor![]()
Hocam konudan bağımsız ama TTNET VDSL ve Kablonet arasında aynı adreste ping açısından fark oluşur mu? Aynı adreste ikisini hiç kullanmadığım için + teknik olarak da bilmediğim için karşılaştıramıyorum.
Kablonet kendi altyapisini kullaniyor. Mahalleye kadar fiberle geliyor eve kadar bakir kabloyla. Ama yine de VDSL pişman edebilir belki bundan dolayi seni. Bundan dolayi sozlesme yapmayan ISS bulmaya calis begenmezsen Kablonet'e geri donersin.
Kablonet’te de kopmalar oluyormuş evde sosyal medyada video izlerken takılmalar özellikle web’ten dizi/film izlerken donmalar vesaire ondan da memnun değiller ki hocam. Ben geldiğimde de ping yüksek özellikle yurt dışı sunucularında. Hiçbiri çok avantajlı değil.Kablonet kendi altyapisini kullaniyor. Mahalleye kadar fiberle geliyor eve kadar bakir kabloyla. Ama yine de VDSL pişman edebilir belki bundan dolayi seni. Bundan dolayi sozlesme yapmayan ISS bulmaya calis begenmezsen Kablonet'e geri donersin.
Grey
Uzman
Hocam konudan bağımsız ama TTNET VDSL ve Kablonet arasında aynı adreste ping açısından fark oluşur mu? Aynı adreste ikisini hiç kullanmadığım için + teknik olarak da bilmediğim için karşılaştıramıyorum.
Hocam altyapı kime ait ise onu tercih edin.
O halde VDSL'de daha kotu olacagini dusunuyorum. Sizin belki bakir kablo oldugu icin oksitlenmistir arayip ariza bildirin gelir bakarlar.Kablonet’te de kopmalar oluyormuş evde sosyal medyada video izlerken takılmalar özellikle web’ten dizi/film izlerken donmalar vesaire ondan da memnun değiller ki hocam. Ben geldiğimde de ping yüksek özellikle yurt dışı sunucularında. Hiçbiri çok avantajlı değil.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet