megatronn

Yetkin
Yer
Vice City
Bugün arabayı sattık, alan adam Exper'e soktu ve araba hatasız çıktı dediğimiz gibi.

Sadece el freni zayıf ve balatalar eskimiş, değişirse iyi olur muş ama böyle de götürür biraz demişler. Araç 2013 model Nissan Qashqai Platinium, 250.000 kilometrede. 750.000 TL'ye vereceğiz yarın. Sizce çok az mı? Babam iyi fiyat diyor ama sarı siteden bakınca çok az geliyor gözüme. 800.000+'dan başlıyor internette fiyatları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce konuşmuştuk, 800 eder o araç. Sıkışıklık varsa 780'e kadar zorlanır aslında. Baba biraz acele etmiş. Arabanın sadece yaşına göre, km durumu bir tık fazla o kadar.

El freni ve balata hiçbir şey değil, basit şeyler onlar. Majör hata yok araçta sonuçta.

Son düzenleme:
@Eagles, km nasıl fazla? 12 yaşında araç gayet normal km. Bir de şunu sorayım ben. Hangi motor?

1.5 dCi hocam.

Daha önce konuşmuştuk, 800 eder o araç. Sıkışıklık varsa 780'e kadar zorlanır aslında. Baba biraz acele etmiş. Arabanın sadece yaşına göre, km durumu bir tık fazla o kadar.

El freni ve Bala'ta hiçbir şey değil, basit şeyler onlar. Majör hata yok araçta sonuçta.

Haklısınız hocam da babam çevresine çok fazla inanıyor al sat ile uğraşan arkadaşları 750 anca eder hatta 750'ye satarsan öp başına koy demişler o yüzden anlaşmışlar direkt alıcıyla. Alan adam da tanıdık zaten eski komşumuz.

Son düzenleme:
@Eagles, km nasıl fazla? 12 yaşında araç gayet normal km. Bir de şunu sorayım ben. Hangi motor?

@Akif aracın yaşı ve km bilgisi bölünerek, ortalama km baz alınır. Hesap makinesi ile basit şekilde bunu tespit edebiliriz. 12÷250.000 yaparsak, ortalama 20.833 civarında eder. Neredeyse sene de 21 bin km yapmış. Az bir km değil. Normal bir kullanıcı 10-15 bin yapar genelde yılda. Araba ortalama 170-180 bin km civarında olsaydı, söylediğine katılabilirdim. O yüzden fikrine katılamayacağım maalesef. Km böyle hesaplanır araçların. Ben zaten aşırı km yüksek demedim fark ettiysen. Bir tık fazla dedim km sadece.

Haklısınız hocam da babam çevresine çok fazla inanıyor al sat ile uğraşan arkadaşları 750 anca eder hatta 750'ye satarsan öp başına koy demişler o yüzden anlaşmışlar direkt alıcıyla. Alan adam da tanıdık zaten eski komşumuz.

Hayırlısı olsun öyleyse. Fikrini değiştirirse, 800 civarında satışa konulabilir. 750 anca eder diyenler, bu aracın crossover mucidi bir araç olduğundan haberleri yok sanırım. Aracınız, değersiz bir araç değil. Öncelikle onu bilmenizi isterim. Şu anda piyasa sıkıntılı ama, qashqai güzel bir araç. 750 bin TL paraya, tabii ki kaçırmazlar fırsatı.

Son düzenleme:
Ben de öyle hesapladım ve 1.5 dCi için gayet normal buldum. Az yakan, sorunsuz bir motor. Alıp yatırmaya gerek yok. O motorda bu km'lerde olması normal. Yılda 20 bin yapmayan da arabaya biniyorum demesin.