Arkadaşlar merhaba. 750.000 TL civarı param var. Otomatik, sorunsuz araba bakıyorum, bulamıyorum. Şanzımanı sağlam olsun, motoru sağlam olsun, şase, podye, direklerde, airbag'lerde işlem olmasın, kriterlerim bunlar. Kaportanın çok önemi yok, aracın yaşının çok önemi yok. Tek istediğim şanzıman, motor beni üzmesin ve aracın iskeleti sağlam olsun. 2 aydır bakıyorum, gittiğim araçların hepsi kötüydü, satıcılar yalan söyledi. Artık bunaldığımı hissediyorum ama araca da ihtiyacım var, bu döngüye sıkışıp kaldım. Nerede yanlış yapıyorum? Hangi araçlara bakmalıyım, yorumlarınızı bekliyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 750.000 TL
- Makaleler
- 1
Sizlik sıkıntı yok bizim millet dolandırıcı. 
Hacimli Accord düşünebilirsiniz, dâhâ ucuza Clio 4 de bulunur muhtemelen.
Sizlik sıkıntı yok bizim millet dolandırıcı.
Hocam Clio 4'lere aşığım resmen. Hem içi hem dışı çok hosuma gidiyor lakin onlarda şöyle bir sıkıntı var. 2017 öncesi Clio 4'lerin EDC şanzıman robotunda kronik sıkıntı var. Bizzat bir arkadaşım vardı 2014 Clio aldı daha araba 40.000 km di sıfır sayılır. Aracta sonrasında beyin arızası hatası verdi 1.5 sene önce 60.000 TL masraf yaptı arabaya. Şu an öyle masraf açacak olsa muhtemelen 100.000'i bulur. Bu riske girilebilri mi bilmiyorum.
Bu paralara aklıma gelen ilk araba 1.5DCi Megane 3. Yeterince sorunsuz ve keyifli bir araba.
Bu paralara aklıma gelen ilk araba 1.5dCi Megane 3. yeterince sorunsuz ve keyifli bir araba.
EDC şanzıman için sorunlu oldugunu söylüyorlar. Masrafı çok fazlaymış.
2. el araç önermiyorum, biliyorum gücüm buna yetiyor diyeceksiniz ancak scooter falan alın ya da toplu taşıma kullanmaya devam edin. Paranızı biriktirip sıfır araca taksitli veya kredili de girebilirsiniz, tabii tavsiye değildir sizin kararırınız. Çünkü size sattıkları araba sizi asla memnun etmeyecek ve muhtemelen bir araç parası daha masraf edeceksiniz. (tecrübe ile 3 farklı 2. el aracımda yaşadığım şaşmaz kanundur.) En son tüm bunlara katlanamayıp aldığım sıfır aracımda son 3 yıldır bakımlarını aksatmayarak ve düzgün kullanarak yol yapmaktayım, saat gibi çalışıyor tık yok. Yine de alacaksanız umarım temiz bir satıcıya denk gelirsiniz.
2. el araç önermiyorum, biliyorum gücüm buna yetiyor diyeceksiniz ancak scooter falan alın ya da toplu taşıma kullanmaya devam edin. Paranızı biriktirip sıfır araca taksitli veya kredili de girebilirsiniz, tabii tavsiye değildir sizin kararırınız. Çünkü size sattıkları araba sizi asla memnun etmeyecek ve muhtemelen bir araç parası daha masraf edeceksiniz. (tecrübe ile 3 farklı 2. el aracımda yaşadığım şaşmaz kanundur.) En son tüm bunlara katlanamayıp aldığım sıfır aracımda son 3 yıldır bakımlarını aksatmayarak ve düzgün kullanarak yol yapmaktayım, saat gibi çalışıyor tık yok. Yine de alacaksanız umarım temiz bir satıcıya denk gelirsiniz.
Yani bir sürü insan ikinci el araç alıyor. Yakınlarımda var ama onlar bir srun yaşamadı. Bir arkadaşım mesela 2003 model lupo aldı otomatik vites sıkıntısız kullanıyor. 2003 model bir lupo düşünün. Kutu gibi araba.
Yani bir sürü insan ikinci el araç alıyor. Yakınlarımda var ama onlar bir srun yaşamadı. Bir arkadaşım mesela 2003 model lupo aldı otomatik vites sıkıntısız kullanıyor. 2003 model bir lupo düşünün. Kutu gibi araba.
Valla o zaman şans mı desem, iyi insana mı denk gelmek desem bilemedim. Ama önerim bulabilirsen ve az daha üzerine koyabilirsen Toyota Corolla (1.6 benzin + CVT) olacaktır. En azından üzmez.
- Makaleler
- 1
Yeni arabalar öyle artık, ya tam bozuluyor ya hiç bozulmuyorlar ortası yok.Hocam Clio 4'lere aşığım resmen. Hem içi hem dışı çok hosuma gidiyor lakin onlarda şöyle bir sıkıntı var. 2017 öncesi Clio 4'lerin EDC şanzıman robotunda kronik sıkıntı var. Bizzat bir arkadaşım vardı 2014 Clio aldı daha araba 40.000 km di sıfır sayılır. Aracta sonrasında beyin arızası hatası verdi 1.5 sene önce 60.000 TL masraf yaptı arabaya. Şu an öyle masraf açacak olsa muhtemelen 100.000'i bulur. Bu riske girilebilri mi bilmiyorum.
Ben de gözümü İsveçli araçlara diktim, hayırlısı bakalım. 9-5 - C70 - S60 T5 falan, fiyatları sişiririyorlar iyice, en kötü yürürüz n'olcak?
S60R T5 takip ediyordum, fiyatı 600 küsürlerden 800 küsür rakamlara dayandı; turbolu 5 silindirli V6 motor, 4 çeker, Brembo fren diskleri ve kaliperi var, aktif süspansiyon vs... iyi güzel de arabanın silindir bloğu çatlaması, aktif süspansiyon beyninin bozulması, viraj demirinin kırılması gibi kronikleri de var.
20 küsür yaşındaki arabaya çok para istiyorlar, Mercedes-BMW tarafı dâhâ kötü.
Sıfır olup 2. el çoğu araçtan çok daha sorunlu araçlar var. 1.5 Corolla mesela, araba yatak sarmasıyla meşhur.2. el araç önermiyorum, biliyorum gücüm buna yetiyor diyeceksiniz ancak scooter falan alın ya da toplu taşıma kullanmaya devam edin. Paranızı biriktirip sıfır araca taksitli veya kredili de girebilirsiniz, tabii tavsiye değildir sizin kararırınız. Çünkü size sattıkları araba sizi asla memnun etmeyecek ve muhtemelen bir araç parası daha masraf edeceksiniz. (tecrübe ile 3 farklı 2. el aracımda yaşadığım şaşmaz kanundur.) En son tüm bunlara katlanamayıp aldığım sıfır aracımda son 3 yıldır bakımlarını aksatmayarak ve düzgün kullanarak yol yapmaktayım, saat gibi çalışıyor tık yok. Yine de alacaksanız umarım temiz bir satıcıya denk gelirsiniz.