Bütçe
750-1.250 TL

Deidara5

Çalışkan
Merhaba,

IEM kulaklık hiç kullanmayan biri olarak;
  • PUBG ve CS için alınabilir midir? Ayak sesleri vs. kasılır mı? Ya da single player oyunlarda tavsiye eder misiniz? (Days Gone gibi)
  • Mikrofon kalitesi iyi midir? Mikrofonlu seçim yapılmalı mıdır?
  • Genelde kablosunun kısa olduğunu görüyorum. Bazı modellerde de çıkmıyor sanırım. 2.5 jacklı mı alınmalıdır, Type-C olanı mı?
  • Kulak üstü Havit gibi bir şey alacaktım ama bu kulvarda bahsettiğim özelliklerde tavsiye edebileceğiniz 750-1250 arası bir ürün önerebilir misiniz?

Not: Sadece oyun için kullanacağım.
Müzik dinlemek için Ugreen Hitune T3 kullanıyorum. Efsane bir ürün, özellikle bass'larda.

Ben normalde 3K'lık bir IEM kullanıyorum, kalitesinden zaten şüphe yok. Konforu da normalde bayağı iyi. Fakat hikayeli oyunlarda konforu daha da arttırmak daha da rahat etmek için nicehck stringsnow sipariş ettim, senin bütçene uygun bir ürün. Önerilen KZ libra detay anlamında falan evet nicehckden daha iyi. Fakat konu konfora ve sesin kulağını yormasına gelince burada nicehck çok daha iyi ve safe bir durumda. KZ librada daha çok tiz yüksek bass daha geride, bundan dolayı tiz sevmeyen veya duyarlı olan birisiysen EQ olmadan kullanmak mümkün olmayabilir veya uzun süreli dinlemelerde seni yorabilir. Nicehck de durum böyle değil o daha dengeli fakat vokali daha yakın veren bir IEM. İlk defa IEM kullananlar konfor konusundan çekiniyor ve neyin ne olacağı belli olmuyor. Bu yüzden nicehck daha safe bir IEM işte. Ve iemlerde şahsen benim en önem verdiğim konu konfor, konfor kötüyse gerisi benim için önemi değil şahsen, çünkü kullanmak zor. Daha çok konfor önde olsun, safe olsun hem de bir yandan IEM denemiş olayım dersen nicehck. En kötü EQ yaparım bir şekilde çözerim uydururum en iyi sesi kasayım yeter ki dersen de KZ.

Ben normalde 3K'lık bir IEM kullanıyorum, kalitesinden zaten şüphe yok. Konforu da normalde bayağı iyi. Fakat hikayeli oyunlarda konforu daha da arttırmak daha da rahat etmek için nicehck stringsnow sipariş ettim, senin bütçene uygun bir ürün. Önerilen KZ libra detay anlamında falan evet nicehckden daha iyi. Fakat konu konfora ve sesin kulağını yormasına gelince burada nicehck çok daha iyi ve safe bir durumda. KZ librada daha çok tiz yüksek bass daha geride, bundan dolayı tiz sevmeyen veya duyarlı olan birisiysen EQ olmadan kullanmak mümkün olmayabilir veya uzun süreli dinlemelerde seni yorabilir. Nicehck de durum böyle değil o daha dengeli fakat vokali daha yakın veren bir IEM. İlk defa IEM kullananlar konfor konusundan çekiniyor ve neyin ne olacağı belli olmuyor. Bu yüzden nicehck daha safe bir IEM işte. Ve iemlerde şahsen benim en önem verdiğim konu konfor, konfor kötüyse gerisi benim için önemi değil şahsen, çünkü kullanmak zor. Daha çok konfor önde olsun, safe olsun hem de bir yandan IEM denemiş olayım dersen nicehck. En kötü EQ yaparım bir şekilde çözerim uydururum en iyi sesi kasayım yeter ki dersen de KZ.
Arkadaş sadece oyun için demiş o yüzden libra önerdim. Snow bullet tipi kulaklık, kancasız kulakiçi kullanmak çok keyifli değil. Libra ile yorulmadan cs falan oynanıyor. Hatta planar sürücülü bright iemlerim ile oyun oynuyorum yormuyorlar. Müzikte iş başka tabii.

Arkadaş sadece oyun için demiş o yüzden libra önerdim. Snow bullet tipi kulaklık, kancasız kulak içi kullanmak çok keyifli değil. Libra ile yorulmadan CS falan oynanıyor. Hatta planar sürücülü bright iemlerim ile oyun oynuyorum yormuyorlar. Müzikte iş başka tabii.

O zaten oyun için daha iyi orası ayrı yazmıştım da zaten öyle olduğunu. Fakat kendim konforu çok daha ön planda tutarım şahsen. Çünkü oyunda kulaklıklar arasında aşırı fark görülmüyor ben göremiyorum yani. 1.5klık IEM ile 3K'lık IEM'in arasında örneğin ses kasma anlamında aşırı da bir fark yok, bütçelerinin en iyilerinden olmalarına rağmen. Yani oyun için ne yüksek fiyat verip kulaklık alırım, ne de oyunda daha iyi diye onu seçerim. Ve ben de tiz severim normalde ben de kullansam oyunda yorulmam mesela ama konu sahibinin bu durumdaki fikri ne bilmediğimizden seçenek sundum ve sordum. Çünkü kendisi kullandığı BT kulaklık için basslar efsane demiş mesela, belli ki bass seviyor. Bu durumda libra da gitmeyebilir. Ve hikayeli oyunlarda kullanacağını da söylemiş, bu yüzden de dengeli daha iyi olur diye düşündüm. Müzikte zaten olaylar bariz ona girmiyorum kullanmayacağı için. Konfor konusunda ise kancalı kancasız o zevk işi zaten, fakat safe olması açısından kancasız daha iyi. Çünkü iyi kötü kullandığımız şeyler, ve kancalı olanlar kulağın içine daha çok giriyor. Bu da rahatsızlık verebiliyor bazı kişilere, bundan dolayı dedim.

O zaten oyun için daha iyi orası ayrı yazmıştım da zaten öyle olduğunu. Fakat kendim konforu çok daha ön planda tutarım şahsen. Çünkü oyunda kulaklıklar arasında aşırı fark görülmüyor ben göremiyorum yani. 1.5klık IEM ile 3K'lık IEM'in arasında örneğin ses kasma anlamında aşırı da bir fark yok, bütçelerinin en iyilerinden olmalarına rağmen. Yani oyun için ne yüksek fiyat verip kulaklık alırım, ne de oyunda daha iyi diye onu seçerim. Ve ben de tiz severim normalde ben de kullansam oyunda yorulmam mesela ama konu sahibinin bu durumdaki fikri ne bilmediğimizden seçenek sundum ve sordum. Çünkü kendisi kullandığı BT kulaklık için basslar efsane demiş mesela, belli ki bass seviyor. Bu durumda libra da gitmeyebilir. Ve hikayeli oyunlarda kullanacağını da söylemiş, bu yüzden de dengeli daha iyi olur diye düşündüm. Müzikte zaten olaylar bariz ona girmiyorum kullanmayacağı için. Konfor konusunda ise kancalı kancasız o zevk işi zaten, fakat safe olması açısından kancasız daha iyi. Çünkü iyi kötü kullandığımız şeyler, ve kancalı olanlar kulağın içine daha çok giriyor. Bu da rahatsızlık verebiliyor bazı kişilere, bundan dolayı dedim.
Ben tiz sevmiyorum treblehead değilim, o yüzden yormadığını söyledim zaten. 1,5 ve 3klık iemler oyunda fark ediyor bu arada, baya fark var. 100-250 dolar arasında çok fark yok. Zaten kabaca 150 dolardan itibaren diminishing returns dediğimiz fenomen ortaya çıkıyor. Librayı ve birçok kz kulaklığı kullanmış birisi olarak söylüyorum

Şu an kullandığı ve mennun olduğu kulaklık basshead kulaklıkmış. Ve satın alacağı iemi sadece oyunlarda kullanacak, müzik dinlemeyecekmiş.

Müzik dinlemek için Ugreen Hitune T3 kullanıyorum. Efsane bir ürün, özellikle bass'larda.

Hayır ben mi yanlış okudum diye kontrol ettirdin bana :D :D arkadaş bass seven birisi olarak iemle müzik dinlemeyecek, o yüzden libranın bassları çok vurgulanmıyor demek mantıksız

Düşük çözünürlüklü ve dar sahneli bass yoğun kulaklıkla hikayeli oyun oynarsın ama rekabetçide pişman ettirir. Hafif parlak ortalama sahnesi olan kulaklık rekabetçide üzmez, artı olarak da hikayeli oyun oynanabilir.

Ben tiz sevmiyorum treblehead değilim, o yüzden yormadığını söyledim zaten. 1,5 ve 3K'lık IEM'ler oyunda fark ediyor bu arada, bayağı fark var. 100-250 dolar arasında çok fark yok. Zaten kabaca 150 dolardan itibaren diminishing returns dediğimiz fenomen ortaya çıkıyor. Librayı ve birçok KZ kulaklığı kullanmış birisi olarak söylüyorum.

Şu an kullandığı ve mennun olduğu kulaklık basshead kulaklıkmış. Ve satın alacağı IEM'i sadece oyunlarda kullanacak, müzik dinlemeyecekmiş.

Müzik dinlemek için Ugreen hitune T3 kullanıyorum. Efsane bir ürün, özellikle bass'larda.

Hayır ben mi yanlış okudum diye kontrol ettirdin bana :D :D arkadaş bass seven birisi olarak IEM'le müzik dinlemeyecek, o yüzden libranın bassları çok vurgulanmıyor demek mantıksız.

Düşük çözünürlüklü ve dar sahneli bass yoğun kulaklıkla hikayeli oyun oynarsın ama rekabetçide pişman ettirir. Hafif parlak ortalama sahnesi olan kulaklık rekabetçide üzmez, artı olarak da hikayeli oyun oynanabilir.

Hocam harbi çok fark yok bu arada 1.5 ve 3K da. Bizzat bayağı denedim, müzikte bariz var ama oyunda müzikteki kadar bariz asla bir şey yok bana göre.

Müzik için kullanmayacak da arkadan hiç mi müzik açmayacak, onu geçiyorum belirtme sebebim asıl hikayeli oyunlar için. Şimdi bu arkadaş daha önceden IEM kullanmamış, alınca müzikte de deneyecek illa. Belki beğenecek kullanmak isteyecek vs. yani ben empati yapıp böyle bakıyorum konuya, belki IEM kalitesini görecek onda da müzik dinleyecek. Geniş bakıyorum, he derse ki yok sadece ama sadece oyun müzikle uzaktan bile alakam olmayacak. O zaman libra alabilir, konfor konusunda da sıkıntı yaşamam derse.

Nicehck de bass yoğunluğu olan bir IEM değil ki, mid önde onun dışında dengeli zaten. Yani her halükarda oyunu rahatça oynar, mid yoğunluğu olması da hikayeli oyunlarda zaten fark yaratıyor, rekabetçide de bir nebze. Ki incelemelerde falan da ses kasmada sorun yaşayan birisini görmedim.

Ki konu sahibi bir şey demeden tartışmanın anlamı da yok, ben direkt git onu al demedim çünkü. Eksiyle artıyla bilgi verdim sadece.

Hocam harbi çok fark yok bu arada 1.5 ve 3K da. Bizzat bayağı denedim, müzikte bariz var ama oyunda müzikteki kadar bariz asla bir şey yok bana göre.

Müzik için kullanmayacak da arkadan hiç mi müzik açmayacak, onu geçiyorum belirtme sebebim asıl hikayeli oyunlar için. Şimdi bu arkadaş daha önceden IEM kullanmamış, alınca müzikte de deneyecek illa. Belki beğenecek kullanmak isteyecek vs. yani ben empati yapıp böyle bakıyorum konuya, belki IEM kalitesini görecek onda da müzik dinleyecek. Geniş bakıyorum, he derse ki yok sadece ama sadece oyun müzikle uzaktan bile alakam olmayacak. O zaman libra alabilir, konfor konusunda da sıkıntı yaşamam derse.

Nicehck de bass yoğunluğu olan bir IEM değil ki, mid önde onun dışında dengeli zaten. Yani her halükarda oyunu rahatça oynar, mid yoğunluğu olması da hikayeli oyunlarda zaten fark yaratıyor, rekabetçide de bir nebze. Ki incelemelerde falan da ses kasmada sorun yaşayan birisini görmedim.

Ki konu sahibi bir şey demeden tartışmanın anlamı da yok, ben direkt git onu al demedim çünkü. Eksiyle artıyla bilgi verdim sadece.
Nicehck basshead diye değil, teknikalitesi düşük diye diyorum. Bu tarz budget ürünlerde bir bölge diğer bir bölgeyi bastırabiliyor. Bu yüzden çözünür olması ayrımlamada önemli oluyor. Bu arada hangi 2 modelde fark göremedin merak ettim

Bu arada bütçe biraz artarsa çok daha iyi seçenekler var zaten, esas tavsiyem bütçeyi artırmak olur.

6-10k arasına bakar mısın bununla oyun oynanmaz

Dosya Ekleri

• graph (12).webp
    graph (12).webp
    49,2 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
K bananicehck basshead diye değil, teknikalitesi düşük diye diyorum. Bu tarz budget ürünlerde bir bölge diğer bir bölgeyi bastırabiliyor. Bu yüzden çözünür olması ayrımlamada önemli oluyor. Bu arada hangi 2 modelde fark göremedin merak ettim.

Bu arada bütçe biraz artarsa çok daha iyi seçenekler var zaten, esas tavsiyem bütçeyi artırmak olur.

6-10k arasına bakar mısın bununla oyun oynanmaz.

Kulaklığın grafiği değişik, harbiden. Hani buradan bakınca o frekans aralığı düşük tabii. Ve böyle grafiğe bakınca mesela bu cihazın tizi çok kötü veya oyun oynanmaz denebilir. Fakat cidden böyle olsa kullanıcı yorumları böyle olmazdı diye düşünüyorum. Tizi yüksek diyenler bile var, az diyenler de aşırı az demiyor. Oyunda rezalet diyen de görmedim mesela. Hani grafikte böyle değişik duruyor, kullanıcı yorumu bunun aksi. O yüzden net konuşulmuyor bunun hakkında. Örneğin KZ libra ile aynı tiz yüksekliğinde duran ama daha tiz veya daha az tiz olan kulaklıklar da var illa. Bu hepsi için geçerli zaten. Yani bundan dolayı bakıp konuşmak bana aşırı doğru gelmiyor, kullanıcı yorumları öyle değil çünkü. Ben şu an bana verdiği izlenime bakıp konuşuyorum, sen de öyle. Yani net bir şey yok ortada, bundan dolayı dedim zaten sipariş ettim diye. Şu an net olarak öneremem, kullanmadığım için. Kullanıp göreceğim ne olup olmadığını. Ve hani 500 gramlık Gamepower kulaklıklar ile bile oyun oynayanlar var, bu yüzden ben oyun oynanmaz demem buna. Oyun için çok bir şey olmasına gerek yok bence, dediğim gibi. Tabii sen de bir standarda göre oynanmaz diyorsundur, orası ayrı.

Fark aşırı yok dediğim kulaklıklar da WAN er 2 ve EW200 bu arada. Dediğim gibi fark var ama dağlar kadar yok bana göre oyunda.

Bu arada senin attığın grafikte bir sıkıntı olabilir, çünkü ne kutunun arkasında ne de head fi de böyle bir grafik var. Bu grafiğe göre yorum yaparsak oyun oynanmaz demek yanlış bana göre.

Dosya Ekleri

• graph.webp
    graph.webp
    144,5 KB · Görüntüleme: 6