Bütçe
750-1.250 TL
EW200 biraz eski bir model ondan olabilir. Cadenza II ile waner sg 2 arasında çok fark var, birisi 1.5 diğeri 3K.

Fr'ye gelince, "stringsnow" "string snow" olmak üzere iki ayrı şekilde girmiş reviewerlar o yüzden Crinacle'ın sayfayı kaçırmışız.
Eki Görüntüle 265588

Doğrusu burada. Dediğim gibi rekabetçi oyun için uygun değil. 20 dolarlık kulaklıkta fr her şeyi söylemez demeye pek gerek yok. Eğer grafik çok başarılı gözükse belki diye düşünürdük ama öyle değil. 2 - 2.5K'daki PEAK shouty Treble'a sebep olur. Ayak sesleri de genelde 2-4KHz arasında üretiliyor.
Eki Görüntüle 265592

Red lion, cadenza 2'ye göre oyunda bariz kötü. Cadenza 2 ise EW300 aynı oyun performansı (birer foamlu Silver nozzle) sunuyor.
Bu ikisini 2K'den itibaren benzer grafik çizdiğini görebilirsin, ki foam attığın zaman EW300 kararıyor. E şimdi birisi Single dynamic driver, diğeri 1pzt+1planar+1dd. Çok farklı sesleri var evet doğrudur. Ama rekabetçi oyun performansları benzer, grafikten de görülebileceği gibi.

String Snow'daki 3K'den itibaren başlayan roll-off yüzünden bunu alır CS2, PUBG vs oynarsın diyemem.

Grafiklerin aktarmadığı imaging, soundstage ve seperation, yani ancak dinleyerek anlayabileceğimiz şeyler. Aynı markanın 10 dolar daha pahalı olan ürünü tears (gaming IEM olarak pazarlanyor) oyunlarda ortalama seviyede iş görürken, stringsnow için ses kasılıyor insanlar öyle söylemiş demek çok makul gelmiyor bana.
Libra ile kasacağın ses zaten vasat olacak, snow vasat altı. Olay bu kadar basit aslında.

Stringsnow ile oyun oynamış ciddi kullanıcı yorumu varsa gönder ben de bakayım. Ben diğerleriyle oynadım.

Örneğin head-fi'daki 2 incelemeden biri:
Eki Görüntüle 265600

"Passable for playing Mobile Games"

Normalde ben de fr her şeyi söylemez demem zaten, fakat bunun profil değişik yorumlar değişik, aşırı bir şey çıkaramıyorum bu yüzden. Örneğin attığın yorumu ben zaten önceden okudum, ve kötü algılamadım şahsen. Adam zaten her konuya ortalama demiş, tek olayı mobile demesi o görselde. Dil farkı da var kullanıldığı anlam değişebiliyor onu geçiyorum mobilde de ses kasılan bir sürü oyun var zaten. Dediğim gibi ne anlamda dediğini %100 bilemem fakat ben bunu çıkardım oradan. Aşırı dar değil vs demesi de idare eder ortalama diyor gibi geldi bana. YouTube'da olan videoların çoğunda hibrit deniyordu bu IEM için, bundan dolayı ben çok kötü olacağını düşünmüyorum.

Aslında anlaşamadığımız konu şu, size göre kötü olan oyun performansı bana göre benim algıma göre normal bir performanstır örnek veriyorum. Çünkü dediğim gibi hem çok önemsemem hem de çok işim de yok ses kasma ile ilgili. Aslında burada beklenti önemli, benim beklentim o denli olmadığından yorumlarda da kötü bir şey görmediğimden net konuşamıyorum. Yoksa sizin dediğiniz doğrudur, benim kafamı kurcalayan ise kullanıcı yorumu. Dediğim gibi doğrusunuzdur, ben ürün gelince güzelce deneyip yazacağım yine ben de meraktayım çünkü. Ks de hiç IEM kullanmadığından seçenek sundum, yoksa eminse alsın geçsin zaten librayı kafa yormaya gerek yok. Ki aslında yazımda zaten sadece oyun için falan alınır da demedim önermedim de, daha hibrit bir IEM olduğu zaten ortada. Ben giriş olarak deneme amaçlı düşünüp seçenek sundum. Ve dediğin gibi imaging gibi birçok konu ancak dinlemeye dayalı, bakalım belki o konularda iyidir de ondan hibrit diyorlardır belki daha farklıdır göreceğiz. Başka IEM olsa net konuşacağım da bunun hakkında yorum da az olduğundan böyle mecbur.

Normalde ben de fr her şeyi söylemez demem zaten, fakat bunun profil değişik yorumlar değişik, aşırı bir şey çıkaramıyorum bu yüzden. Örneğin attığın yorumu ben zaten önceden okudum, ve kötü algılamadım şahsen. Adam zaten her konuya ortalama demiş, tek olayı mobile demesi o görselde. Dil farkı da var kullanıldığı anlam değişebiliyor onu geçiyorum mobilde de ses kasılan bir sürü oyun var zaten. Dediğim gibi ne anlamda dediğini %100 bilemem fakat ben bunu çıkardım oradan. Aşırı dar değil vs demesi de idare eder ortalama diyor gibi geldi bana. YouTube'da olan videoların çoğunda hibrit deniyordu bu IEM için, bundan dolayı ben çok kötü olacağını düşünmüyorum.

Aslında anlaşamadığımız konu şu, size göre kötü olan oyun performansı bana göre benim algıma göre normal bir performanstır örnek veriyorum. Çünkü dediğim gibi hem çok önemsemem hem de çok işim de yok ses kasma ile ilgili. Aslında burada beklenti önemli, benim beklentim o denli olmadığından yorumlarda da kötü bir şey görmediğimden net konuşamıyorum. Yoksa sizin dediğiniz doğrudur, benim kafamı kurcalayan ise kullanıcı yorumu. Dediğim gibi doğrusunuzdur, ben ürün gelince güzelce deneyip yazacağım yine ben de meraktayım çünkü. Ks de hiç IEM kullanmadığından seçenek sundum, yoksa eminse alsın geçsin zaten librayı kafa yormaya gerek yok. Ki aslında yazımda zaten sadece oyun için falan alınır da demedim önermedim de, daha hibrit bir IEM olduğu zaten ortada. Ben giriş olarak deneme amaçlı düşünüp seçenek sundum. Ve dediğin gibi imaging gibi birçok konu ancak dinlemeye dayalı, bakalım belki o konularda iyidir de ondan hibrit diyorlardır belki daha farklıdır göreceğiz. Başka IEM olsa net konuşacağım da bunun hakkında yorum da az olduğundan böyle mecbur.
Ben zaten illa oyun için alınsın demiyorum. Arkadaş yazdı gitti arada cevap verseydi, bütçeyi artırırım-artıramam. Hiç müzik dinlemem-arada dinlerim, bir şeyler deseydi her şey daha kolay olurdu :D :D. İnceleyen kişi nazikçe ses kasma için uygun olmadığını ifade etmiş diyelim.

2.5d, not holographic vs.

Yani stereo ayrım fena değil. Ama iş yatay düzlemden çıkınca, yakınlık-uzaklık ve yükseklik olunca yetersiz kalıyor.

Ben zaten illa oyun için alınsın demiyorum. Arkadaş yazdı gitti arada cevap verseydi, bütçeyi artırırım-artıramam. Hiç müzik dinlemem-arada dinlerim, bir şeyler deseydi her şey daha kolay olurdu :D :D. İnceleyen kişi nazikçe ses kasma için uygun olmadığını ifade etmiş diyelim.

2.5D, not holographic vs.

Yani stereo ayrım fena değil. Ama iş yatay düzlemden çıkınca, yakınlık-uzaklık ve yükseklik olunca yetersiz kalıyor.

Vallahi hocam arkadaş bir yazsaydı keşke, boşa konuşuyoruz biz şu an büyük ihtimalle. Ne derecede ciddi şekilde oyun oynayacak, şu an oyunda kullandığı ne. Hikayeli oyun mu daha çok oynayacak rekabetçi mi? Hiçbir şey bilmiyoruz.

Vallahi hocam arkadaş bir yazsaydı keşke, boşa konuşuyoruz biz şu an büyük ihtimalle. Ne derecede ciddi şekilde oyun oynayacak, şu an oyunda kullandığı ne. Hikayeli oyun mu daha çok oynayacak rekabetçi mi? Hiçbir şey bilmiyoruz.
Umarım o kadar fark olacaksa bütçeyi biraz artırabilirim der :D

Umarım o kadar fark olacaksa bütçeyi biraz artırabilirim der :D

Vallahi öyle, bir WAN er 2 falan alsa en azından her konuda mutlu edebilecek IEM'ler.

@Trina vallahi hocam ben gayet oynadım ses de kastım herhangi bir sorun yaşamadım duyamadığım adam falan da olmadı. Kancalıdan da net daha iyiymiş kulaktan düşme falan çok çok zor bunda da. Bir Cloud 2 kadar ayak seslerini yüksek vermiyor ama o da beklenmez zaten, yeterli seviyede gayet. Tiz de normalde grafikte iyi durmuyordu ama tiz seven birisiyim ona rağmen tatmin etti. Ks zaten gitti de sen oynanmaz falan dediğin için deneyip yazdım. Mantık olarak ses kasmak ayak sesi silah sesini düzgün duymak. Kötü duyuruyor olsaydı bile duyurduğu için yine oynanmaz kategorisine girmiyordu zaten. Tabii sen ne anlamda dedin orasını bilemiyorum.

Son düzenleme:
Vallahi öyle, bir WAN er 2 falan alsa en azından her konuda mutlu edebilecek IEM'ler.

@Trina vallahi hocam ben gayet oynadım ses de kastım herhangi bir sorun yaşamadım duyamadığım adam falan da olmadı. Kancalıdan da net daha iyiymiş kulaktan düşme falan çok çok zor bunda da. Bir Cloud 2 kadar ayak seslerini yüksek vermiyor ama o da beklenmez zaten, yeterli seviyede gayet. Tiz de normalde grafikte iyi durmuyordu ama tiz seven birisiyim ona rağmen tatmin etti. Ks zaten gitti de sen oynanmaz falan dediğin için deneyip yazdım. Mantık olarak ses kasmak ayak sesi silah sesini düzgün duymak. Kötü duyuruyor olsaydı bile duyurduğu için yine oynanmaz kategorisine girmiyordu zaten. Tabii sen ne anlamda dedin orasını bilemiyorum.
Sesin 3d olup olmadığı, yakınlığı uzaklığı derinliği yüksekliği vb. Bunlar waner 2'de kötü-ortalama mesela, daha iyi bir kulaklık takıp dikkat edersen farkı anlarsın muhtemelen.

Sesin 3D olup olmadığı, yakınlığı uzaklığı derinliği yüksekliği vb. bunlar waner 2'de kötü-ortalama mesela, daha iyi bir kulaklık takıp dikkat edersen farkı anlarsın muhtemelen.

Hocam zaten gidip 3K'lık kulaklığı takarsam tabii fark olur yani bu anormal bir şey değil. Ben sadece oynanmaz dediğin için söyledim. Yoksa bende inanılmaz öyle böyle demiyorum yani. Hani hard Core oyuncuyu ne kadar tatmin eder orasını da bilemem. Ama oynanmayacak kadar öyle kötü falan değil onu diyorum, casual oyunculara yeter fazlasıyla.

KZ Libra X alabilirsin, neutral-bright bir kulaklık. Çözünürlüğü iyi, soundstage'i fiyatının üstünde geniş.
Mikrofon yok bunda gördüğüm kadarıyla. Mikrofonlu mu alınmalı bununla alakalı bir yorumunuz var mı ?

KZ Libra'da daha çok tiz, yüksek bass daha geride; bundan dolayı tiz sevmeyen veya duyarlı olan birisiysen EQ olmadan kullanmak mümkün olmayabilir veya uzun süreli dinlemelerde seni yorabilir. Nicehck'de durum böyle değil, o daha dengeli fakat vokali daha yakın veren bir IEM. İlk defa IEM kullananlar konfor konusundan çekiniyor ve neyin ne olacağı belli olmuyor. Bu yüzden Nicehck daha safe bir IEM işte.

Ve IEM'lerde şahsen benim en önem verdiğim konu konfor; konfor kötüyse gerisi benim için önemi değil şahsen, çünkü kullanmak zor. Daha çok konfor önde olsun, safe olsun hem de bir yandan IEM denemiş olayım dersen Nicehck. En kötü EQ yaparım, bir şekilde çözerim, uydururum; en iyi sesi kasayım yeter ki dersen de KZ.
Pubg Csgo gibi oyunlarda ayak sesi gibi durumlarda sorun yaşar mıyım, yön vs ?
Mikrofonu da varmış bu benim için bir avantaj. Mikrofon iyi midir ?
Son olarak iemlerin genelinde kocaman bir cihaz takılıyor kulak içerisine. Bunda küçük gördüğüm kadarıyla. Büyük veya küçük olması bilmediğim bir şeye sebep verebilir mi ? Yani avantaj yada dezavantaj olarak soruyorum, konfor dışında ?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şöyle bir düzeltme yapayım son olarak;

IEM'i yapay zekaya sorduğumda, neredeyse tüm müzik ile ilgilenenlerin ve stüdyo kulaklığı yerine günü kurtaracak seviyede müzik keyfi yaşattığı cevabını aldım. Müzik için ideal bir ürün diye düşündüm ve bu cepte dedim. Fakat görüyorum ki müzik dediğimizde işler değişiyor. Değişiyorsa bende gereksinimimi şöyle tekrar değiştirerek yorumlayayım.

IEM'i tercih etme sebebim;
1) PUBG CS:GO gibi oyunlarda yön, yer bilgisini algılayabilmek ve ayak sesini kavramak.
2) mikrofonlu olsun diyorum çünkü hem arkadaşlarımla konuşmak için kullanmayı planlıyorum, hem de kayıt alıp offline olan arkadaşlar için yayınlayacağım.
[ Elbet yayıncıların kullandığı sadece mikrofon özelliği olan cihazları önereceksiniz belki ama bunu youtubeye yeni giriş yapan biri olarak da düşünebilirsiniz. ]
3) kalabalık alanlarda video izleyebilir yani içerik tüketebilirim o yüzden kulağı kapatması tercihimdir. (kablosuzun şarjı biterse)
4) müzik için ideal diye öğrenmiştim. Ama temel amacı oyun. İş müziğe dönünce tercih değişiyor gibi anladım aktardığınız tecrübelerden o yüzden bu maddeyi es geçtim.

Mikrofon bir yayıncı kalitesinde olmayabilir ama giriş seviyesi olsa hoşuma giderdi. Bütçeyi uygun tutma sebebim hem cihaz hakkında kişisel tecrübem olması için hem de giriş seviye bir ücret ödemekti. Bütçeyi bir miktar arttırabilirim. Tecrübem hiç yok, boşa israf etmek istemedim bu yüzden.

Dipnot: Bildirim gelmediği için yorum yapılmadı zannetmiştim. Bu yüzdendir ki yorumum geç geliyor, kusura bakmayın.
İlginiz için teşekkürleri de araya serpiştireyim.

Son düzenleme:
Mikrofon yok bunda gördüğüm kadarıyla. Mikrofonlu mu alınmalı bununla alakalı bir yorumunuz var mı ?

Pubg Csgo gibi oyunlarda ayak sesi gibi durumlarda sorun yaşar mıyım, yön vs ?
Mikrofonu da varmış bu benim için bir avantaj. Mikrofon iyi midir ?
Son olarak iemlerin genelinde kocaman bir cihaz takılıyor kulak içerisine. Bunda küçük gördüğüm kadarıyla. Büyük veya küçük olması bilmediğim bir şeye sebep verebilir mi ? Yani avantaj yada dezavantaj olarak soruyorum, konfor dışında ?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IEM'i yapay zekaya sorduğumda, neredeyse tüm müzik ile ilgilenenlerin ve stüdyo kulaklığı yerine günü kurtaracak seviyede müzik keyfi yaşattığı cevabını aldım. Müzik için ideal bir ürün diye düşündüm ve bu cepte dedim. Fakat görüyorum ki müzik dediğimizde işler değişiyor. Değişiyorsa bende gereksinimimi şöyle tekrar değiştirerek yorumlayayım.

1) PUBG CS:GO gibi oyunlarda yön, yer bilgisini algılayabilmek ve ayak sesini kavramak.
2) mikrofonlu olsun diyorum çünkü hem arkadaşlarımla konuşmak için kullanmayı planlıyorum, hem de kayıt alıp offline olan arkadaşlar için yayınlayacağım.
[ Elbet yayıncıların kullandığı sadece mikrofon özelliği olan cihazları önereceksiniz belki ama bunu youtubeye yeni giriş yapan biri olarak da düşünebilirsiniz.]
3) kalabalık alanlarda video izleyebilir yani içerik tüketebilirim o yüzden kulağı kapatması tercihimdir. (kablosuzun şarjı biterse)
4) müzik için ideal diye öğrenmiştim. Ama temel amacı oyun. İş müziğe dönünce tercih değişiyor gibi anladım aktardığınız tecrübelerden o yüzden bu maddeyi es geçtim.

Pasif gürültü engelleme çoğu iemde yeterlidir. Bütçene ve isteklerine göre öneri yapmaya çalıştık. IEMlerin temel amacı oyun değil.

PUBG CS:GO gibi oyunlarda ayak sesi gibi durumlarda sorun yaşar mıyım, yön vs?
Mikrofonu da varmış bu benim için bir avantaj. Mikrofon iyi midir?
Son olarak iemlerin genelinde kocaman bir cihaz takılıyor kulak içerisine. Bunda küçük gördüğüm kadarıyla. Büyük veya küçük olması bilmediğim bir şeye sebep verebilir mi? Yani avantaj ya da dezavantaj olarak soruyorum, konfor dışında?

Hocam hard Core bir oyuncu değilsen, daha çok casual ve eğlencesine oynuyorsan fazlasıyla tatmin eder oyunda. Ayak sesini duymama yönü algılayamama gibi sorunlar yaşamazsın. Sadece üst düzey bir şey değil yani onu bilsen yeter. Küçük ve büyük olmasının konfor anlamında aşırı farkı var, onun dışında izolasyon farkı var ama çok fark etmiyor o olay. Dediğim gibi benim. Önerme sebebim konfor anlamında kafan rahat olacak, cidden aşırı rahat bir IEM kulağından da çıkmaz. İemlerde konfor çok önemi bir olay, 3 katı daha pahalı olan IEM'im de var fakat ben nicehckden devam edeceğim, çok rahat çünkü zahmetsiz. Ben ilk defa kullanacak kişiler konfor ile ilgili problem yaşayabildiğinden önerdim. Tamamen daha iyi ses kasayım daha iyi olsun diyorsan KZ de alınır.

Mikrofon yok bunda gördüğüm kadarıyla. Mikrofonlu mu alınmalı bununla alakalı bir yorumunuz var mı?

PUBG CS:GO gibi oyunlarda ayak sesi gibi durumlarda sorun yaşar mıyım, yön vs?
Mikrofonu da varmış bu benim için bir avantaj. Mikrofon iyi midir?
Son olarak iemlerin genelinde kocaman bir cihaz takılıyor kulak içerisine. Bunda küçük gördüğüm kadarıyla. Büyük veya küçük olması bilmediğim bir şeye sebep verebilir mi? Yani avantaj ya da dezavantaj olarak soruyorum, konfor dışında?

[ Elbet yayıncıların kullandığı sadece mikrofon özelliği olan cihazları önereceksiniz belki ama bunu youtubeye yeni giriş yapan biri olarak da düşünebilirsiniz. ]

Mikrofon bir yayıncı kalitesinde olmayabilir ama giriş seviyesi olsa hoşuma giderdi. Bütçeyi uygun tutma sebebim hem cihaz hakkında kişisel tecrübem olması için hem de giriş seviye bir ücret ödemekti. Bütçeyi bir miktar arttırabilirim. Tecrübem hiç yok, boşa israf etmek istemedim bu yüzden.

Dipnot: Bildirim gelmediği için yorum yapılmadı zannetmiştim. Bu yüzdendir ki yorumum geç geliyor, kusura bakmayın.
İlginiz için teşekkürleri de araya serpiştireyim.

Temel amaç müzik normalde ama bir standarda göre yapınca hem oyunda hem müzikte iyi oluyor zaten kulaklıklar. Bir IEM olur müzikte bir tık daha iyi öbürü olur oyunda daha iyi ama fark devasa olmaz. Olsa bile bu iemlerin sayısı normale göre azdır, asıl amaç o değil normalde çünkü. İzolasyon sorun olmaz, ses seviyesi sorun olmaz, bunlar iemlerin standartı gibi bir şey. Müzik de dinleyeceksen ve bass seviyorsun herhalde KZ tatmin etmeyebilir o zaman ama oyunda da daha iyi. Yani ya tamamen oyunu seçeceksin ya da müzikte daha iyi olan ama bir yandan hibrit olanı.