Bütçe
21.000
Merhaba, yeni bir monitör almak istiyorum; bir tane buldum, modeli: ROG STRIX XG259QNG. Şu anki 75Hz 05ms ile arasında ne kadar bir fark yaratır?

Merhaba, yeni bir monitör almak istiyorum; bir tane buldum, modeli: ROG STRIX XG259QNG. Şu anki 75Hz 05ms ile arasında ne kadar bir fark yaratır?

Dağlar taşlar kadar akıcılık farkı yaratır. Eğer elinizdeki monitör tasarım amaçlı değilse büyük ihtimalle yeni alacağınız monitörün renkleri de daha iyi olacaktır.

75 Hz en kötü 144 Hz çıksan bile akıcılığı fark edersin. Akıcılık dışında gecikme de azalacağından videodaki gibi CS2, Valorant gibi oyunlarda avantaj sağlarsın.

Ama almadan önce oynadığın rekabetçi oyunlarda Hz civarına ulaşıp ulaşmadığına bakabilirsin. Yani hikayeli oyunlar oynuyorsan veya sistemin o Hz beslemiyorsa gereksiz harcamaya da gerek yok. Hikayeli oyunlar için genelde yaygın olan 165-180 Hz monitörler de yeterli olacaktır. Rekabetçi oyunlarda genelde oyuna göre 240-360 Hz civarı yaygın kullanılıyor.

Mesela Valorant'da FPS oranları bu civarlara çıkabiliyor. Tabii işlemciye bağlı yani X3D ile istikrarlı bir 500 FPS'i(tahmini) Valorant'da alırsın gibi.

Son düzenleme: