Çözüldü 7600X sistem oyunda takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kaan0513

Becerikli
B650 Carbon Wi-Fi 7600X 4070 Ti superli sisteme sahibim. Expedation 33 oynarken işlemci 70 derece üstüne çıktığında hatta oyunun büyük haritasının olduğu açık dünyasında gezerken 1 saniyelik takılma ve donma yaşanıyor. FPS düşmüyor sadece dediğim durum oluşuyor. Arctik LF2 360'lık kullanıyorum. Sıvı soğutucu montajı düzgün yapıldı ve BIOS güncellemesini de yaptım. Windows 10 nihai performans modunda kullanıyorum.

Bu takılma durumu neden olabilir? Aklıma işlemcinin silikonunun pek iyi olmadığı anlık yükselme durumu yaşattığı geliyor. Curve optimize işlemlerinden de hiç anlamam stok şekilde en uygun olan önerileriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mikro kekemelik ya da Framerate spike sorunu mu yaşıyorsun? Oyun oynarken MSI afterburner Framerate graph yapıp videoya çekip paylaş anlaşılır sorun.
Evet az önce örnek video izledim tam olarak bahsettiğiniz mikro kekemelik durumu yaşıyorum. Fakat benim daha geniş alanda bu şekilde oluyor.

Ama asıl sorun şu: Ekrana düzensiz kareler işleniyor Yani ortalama diyelim ki 60 fps'in olabilir, ama karelerin yarısı 80 fps'de, yarısı 40 fps'de işlenip, kamerayı hareket ettirirken veya oyun alanını kaydırırken oyun kötü hissetmesi durumu var açıkçası.

İşyerindeyim şu an akşam eve geçtiğimde detaylı video çekerim, bu durumun sebebi nedir peki?

LF2 240mm ile kullanıyorum. Warzone gibi işlemciyi sömüren bir oyunda dahi 80 dereceyi gördüğünde bile takılma olmuyor. İşlemci kaynaklı olmayabilir. Ya da montaj da hata var.

Bunun dışında standart hikayeli oyunlarda 55-65 derece arası, genelde 58-60.
Montaj hatasını olduğunu düşünmüyorum bilgisayarcı arkadaşa montajı yaptırdım.

Arkadaşlar tesadüfü şekilde ekran kartı bağlantısını hdmi üzerinden yaptım, renk derinliği hem 12 ye çıktı hem de bu kekemelik sorunu çok azaldı. Bazı bölümlerde oluyor oyundan dolayı da olabilir ama şu an neredeyse yok denecek kadar az.
Mikro kekemelik ya da Framerate spike sorunu mu yaşıyorsun? Oyun oynarken MSI afterburner Framerate graph yapıp videoya çekip paylaş anlaşılır sorun.

LF2 240mm ile kullanıyorum. Warzone gibi işlemciyi sömüren bir oyunda dahi 80 dereceyi gördüğünde bile takılma olmuyor. İşlemci kaynaklı olmayabilir. Ya da montaj da hata var.

Evet az önce örnek video izledim tam olarak bahsettiğiniz mikro kekemelik durumu yaşıyorum. Fakat benim daha geniş alanda bu şekilde oluyor.

Ama asıl sorun şu: Ekrana düzensiz kareler işleniyor Yani ortalama diyelim ki 60 fps'in olabilir, ama karelerin yarısı 80 fps'de, yarısı 40 fps'de işlenip, kamerayı hareket ettirirken veya oyun alanını kaydırırken oyun kötü hissetmesi durumu var açıkçası.

İşyerindeyim şu an akşam eve geçtiğimde detaylı video çekerim, bu durumun sebebi nedir peki?

Montaj hatasını olduğunu düşünmüyorum bilgisayarcı arkadaşa montajı yaptırdım.

Arkadaşlar tesadüfü şekilde ekran kartı bağlantısını hdmi üzerinden yaptım, renk derinliği hem 12 ye çıktı hem de bu kekemelik sorunu çok azaldı. Bazı bölümlerde oluyor oyundan dolayı da olabilir ama şu an neredeyse yok denecek kadar az.

Son düzenleme:
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt