Bütçe
78.000 TL

TüpcüFikret

Gelişen
RAM krizi, ekran kartı krizi, ekonomik kriz vs. derken fiyatların ileride daha da artacağından korktuğum için iyi bir laptop almaya karar verdim. Aklımda 4 tane şekillendi ama karar veremiyorum.

1- HP Omen 16-AP0018NT C12CMEA Ryzen AI 7 350 32GB RAM 1 TB SSD RTX 5070
2- HP OMEN 16-AM0047NT CD8M5EA Ultra 7 255H 24GB 1 TB SSD 8 GB GeForce RTX 5070
3- ACER Nitro 16S NH.U07EY.001 Ryzen AI 9 365 16GB 1 TB SSD RTX 5070Ti - 12GB
4- LENOVO LOQ i7-13650HX 24 GB 1 TB SSD 15.6" FHD 144 Hz RTX 5070 8GB

Genelde Rust, LoL, Ark Survival Evolved, World of Warships gibi online oyunlar oynuyorum. Arada bir de AAA oyunlar atıyorum. Bütçemi zorlayıp 5070 Ti mı alsam yoksa paylaştıklarımdan 1-2'yi mi alsam emin olamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM krizi, ekran kartı krizi, ekonomik kriz vs. derken fiyatların ileride daha da artacağından korktuğum için iyi bir laptop almaya karar verdim. Aklımda 4 tane şekillendi ama karar veremiyorum.

1- HP Omen 16-AP0018NT C12CMEA Ryzen AI 7 350 32GB RAM 1 TB SSD RTX 5070
2- HP OMEN 16-AM0047NT CD8M5EA Ultra 7 255H 24GB 1 TB SSD 8 GB GeForce RTX 5070
3- ACER Nitro 16S NH.U07EY.001 Ryzen AI 9 365 16GB 1 TB SSD RTX 5070Ti - 12GB
4- LENOVO LOQ i7-13650HX 24 GB 1 TB SSD 15.6" FHD 144 Hz RTX 5070 8GB

Genelde Rust, LoL, Ark Survival Evolved, World of Warships gibi online oyunlar oynuyorum. Arada bir de AAA oyunlar atıyorum. Bütçemi zorlayıp 5070 Ti mı alsam yoksa paylaştıklarımdan 1-2'yi mi alsam emin olamıyorum.

Selam, HP Omen serisinin tasarımlarını ne kadar beğensem de markasından dolayı öneremiyorum. Servis saçmalıkları ve politikaları gibi nedenlerden dolayı bu seçeneği eleyebilirsiniz. Acer Nitro 16S serisi, düz 16 serisine göre daha az tercih ediliyor; bu yüzden bariz bir kroniği var veya yok diyemiyorum. Attığınız Lenovo LOQ cihaz bu bütçelerde alınmaz. Attığınız cihazlar arasında en mantıklı olan Acer Nitro 16S. Yine de ben, seçenekleri artırmak adına bir cihaz daha eklemek istiyorum.

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1052133149.html

Selam, HP Omen serisinin tasarımlarını ne kadar beğensem de markasından dolayı öneremiyorum. Servis saçmalıkları ve politikaları gibi nedenlerden dolayı bu seçeneği eleyebilirsiniz. Acer Nitro 16s serisi, düz 16 serisine göre daha az tercih ediliyor; bu yüzden bariz bir kroniği var veya yok diyemiyorum. Attığınız Lenovo LOQ cihaz bu bütçelerde alınmaz. Attığınız cihazlar arasında en mantıklı olan Acer Nitro 16s. Yine de ben, seçenekleri artırmak adına bir cihaz daha eklemek istiyorum.

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1052133149.html

HP Victus kullanan biri olarak Omen serisi biraz daha premium diye biliyorum. Nitro konusunda hiçbir fikrim yok ne yazık ki... Slayer serisini takip ettim kağıt üzerinde ve pratikte güzel duruyor ama bir sorun yaşadığımızda ne olur koca bir muamma...

HP Victus kullanan biri olarak Omen serisi biraz daha premium diye biliyorum. Nitro konusunda hiçbir fikrim yok ne yazık ki... Slayer serisini takip ettim kağıt üzerinde ve pratikte güzel duruyor ama bir sorun yaşadığımızda ne olur koca bir muamma...

Tekrardan selam, ben de bir Victus kullanıcısıyım. HP Omen serisi her ne kadar premium sayılsa bile şirket aynı. Ayrıca geçmişte Omen serisinde de problem yaşayan insanlar oldu. Örnek bir konu:

Slayer serisi iyi, çokça kez önerdim. Ayrıca AMD işlemci olması watt/performans konusunda büyük bir artı. Garanti servisleri BDH Bilişim'den yani (Lenovo, HP, Dell) daha iyi.

Acer Nitro tercih et VRAM avantaji var.

Her şey VRAM değil, kullanıcı cihazda bir problem yaşadığında VRAM'ler çözmeyecek sorunu.

Tekrardan selam, ben de bir Victus kullanıcısıyım. HP Omen serisi her ne kadar premium sayılsa bile şirket aynı. Ayrıca geçmişte Omen serisinde de problem yaşayan insanlar oldu. Örnek bir konu:

Slayer serisi iyi, çokça kez önerdim. Ayrıca AMD işlemci olması watt/performans konusunda büyük bir artı. Garanti servisleri BDH Bilişim'den yani (Lenovo, HP, Dell) daha iyi.

Her şey VRAM değil, kullanıcı cihazda bir problem yaşadığında VRAM'ler çözmeyecek sorunu.

Cihaz sorunlu mu ? Donanım olarak iyi diye önerdim

Cihaz sorunlu mu? Donanım olarak iyi diye önerdim.

Mesajımda belirtmiştim. Cihaz düz Acer Nitro 16 serisi gibi "fazla" tercih edilmediği için aynı oranda ortaya çıkan problem sayısı da az. Bu yüzden net bir şekilde alınır/alınmaz diyemiyorum. Onun yerine daha garanti cihazlara yönelinmeli.

Slayer serisi iyi, çokça kez önerdim. Ayrıca AMD işlemci olması watt/performans konusunda büyük bir artı. Garanti servisleri bdh bilişim'den yani (Lenovo, HP, Dell) daha iyi.

Evet meşhur o hall sorunu... Yeni serilerde yok diyorlar ama vallahi bilmiyorum. Paylaştığınız 8945hx zaten bambaşka bir evren, junior X3D diyorlar :D. Ama aklıma şu geliyor aynı paraya 5070 Ti' alabiliyorken neden 5070 alayım madem o kadar üst seviyeye çıkacaksam. Tamam diğer özellikler olarak top seviye ama 300 Hz olması benim için bir şey ifade etmiyor veya 8945hx işlemci olması... O kadar üst seviye işlemciyi kullanabileceğim bir durum, yüksek HZ'i deneyimleyebileceğim oynadığım bir oyun yok. Ekran kartını besleyip biraz serin çalışsa benim için kafi.

Evet meşhur o hall sorunu... Yeni serilerde yok diyorlar ama vallahi bilmiyorum. Paylaştığınız 8945hx zaten bambaşka bir evren, junior X3D diyorlar :D. Ama aklıma şu geliyor aynı paraya 5070 Ti' alabiliyorken neden 5070 alayım madem o kadar üst seviyeye çıkacaksam. Tamam diğer özellikler olarak top seviye ama 300 Hz olması benim için bir şey ifade etmiyor veya 8945hx işlemci olması... O kadar üst seviye işlemciyi kullanabileceğim bir durum, yüksek Hz'i deneyimleyebileceğim oynadığım bir oyun yok. Ekran kartını besleyip biraz serin çalışsa benim için kafi.

Yeni serilerde olmayabilir, kendimi tekrarlıyor gibi olacağım fakat şirket politikaları yüzünden alınmamalı. Durumu size biraz daha açayım. HP problemin kronik olduğunu kabul etti. Ancak garantisi biten ve servise "kronik" sorun yüzünden yollayan insanlardan anakart değişim ücreti talep ettiler. Yeri geldi sadece sensörü söktüler ve gönderdiler. Aynı şekilde servis süreleri de aşırı gün. Ben sadece bakım için göndereceğimde bana 21 iş günü süreceğini söylediler. Umarım anlatabilmişimdir.

Junior X3D demelerinin sebebi işlemcide 64 MB L3 cache olması. Bir konuda haklısınız, bu konuda sizi manipüle etmek istemiyorum. O yüzden 5070 Ti modeli doğrudan kötülemedim. 300 Hz olmasını deneyimleyeceksiniz çünkü LoL oynuyorsunuz. İşlemci tabanlı bir oyun.