7800X3D işlemcide voltaj ayarı nasıl yapılır?

FRDKRSK

Çalışkan
Arkadaşlar 7800X3D işlemcim default ayarlarda oyunlarda 70 dereceyi pek geçmiyor, hatta 66 67 arası çoğu zaman. Render vs yapmıyorum zaten anlık yükleme ekranlarında 78 vs saymazsak. Soğutucum 240mm ASUS TUF LC 2 iyi sayılır, memnunum. Daha önce 360 kötü bir marka kullandım ona göre çok iyi. Şimdi sorum şu:
1) Değerlerim iyi mi sizce.
2) Sadece voltaj düşürmesi yaparak sıcaklık düşürmek mümkün mü overlok vs işlemci hızı artırmak istemiyorum sadece performans kaybetmeden sıcaklık düşürmek istiyorum ve mümkünse bu ASUS BIOS'tan nereden yapabilirim?

Sistem.
  • AMD Ryzen 7800X3D.
  • Galax NVIDIA RTX 4080 Super.
  • ASUS TUF gaming LC II 240 sıvı soğutma.
  • ASUS TUF gaming B650M e Wi-Fi anakart.
  • Lexar 32 16+16 GB RAM airflow.
  • Corsair 3000D airflow RGB 750W 80 + bronz.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU voltage bölümünden yapabilirsin. Ama unutma buradaki husus voltaj değil termal macunla alakalıdır. Kaliteli termal macun kullanmazsan istersen soğutmadan uzay üssü kur yine de soğumaz.

Şu anda iyi galiba yeni zaten 70i geçmiyor oyunda 67 falan termalide artık ne zaman yaparız bilmiyorum kuruması ne zaman alır.

Şu anda iyi galiba yeni zaten 70i geçmiyor oyunda 67 falan termalide artık ne zaman yaparız bilmiyorum kuruması ne zaman alır.

İşe yaramaz hale gelmesini söylüyorsanız termal macunun ömrü maksimum 2 yıldır.
Ama sürdükten sonra ne zaman kullanmalıyım derseniz 2 saat beklerseniz iyi olur yayılması açısından ama tabii hemen de kullanabilirsiniz bir sıkıntı yaratmaz.

İşe yaramaz hale gelmesini söylüyorsanız termal macunun ömrü maksimum 2 yıldır.
Ama sürdükten sonra ne zaman kullanmalıyım derseniz 2 saat beklerseniz iyi olur yayılması açısından ama tabii hemen de kullanabilirsiniz bir sıkıntı yaratmaz.
Yok ömrü açısından 1 ay oldu sistemi alalım yeni

78 dereceye peak yapıp sonra hemen düşmesi vb problem değil. Normal o işlemciler için. Sıcaklık değerleriniz iyi bence.

Peki hocam termal ne kadar sürede değişim gerekir bu sıcaklıklarla ve herhangi bir ayara gerek yok galiba default kullanmam yeterli biosu işlemciyi ayarları
Kullandığın macunun yapısına göre, işlemcinizin sıcaklık ortalamasına göre vb çok değişken bir durum. Minimum 6 ay götürmesi lazım.
6 ay sonra işlemci soğutucunuzu söküp termal macununuzun durumuna bakabilirsiniz.

Geri
Yukarı Alt