9700X. Hem oyun hem render için rahat rahat işinizi görecektir.Monitörüm bu. Tüm işleri bu monitör ile yapacağım.
Detaylar
Kim cevapladı?taylank
Becerikli
@LH44 İki işlemcininde çekirdek sayısı aynı değil mi?FPS oyunları ve render işleri hariç 2 işlemci birbirine çok yakın. Önbelleğin fazla olması sebebiyle 7800X3D FPS oyunlarında gözle görülür şekilde önde, diğer oyunlarda böyle aman aman bir fark göremedim. Render performansında çekirdek sayısı ile doğal olarak 9700x önde. Oynadığınız oyunlara göre ve ilerde render yapabileceğinizide söylediniz bu sebepler göz önünde bulundurulduğunda 9700x çok daha mantıklı olacaktır. Ama sadece oyun oynayacaksanız 7800x3d.
Düzenleme: Tüm işleri 2k da yapacaksanız 9700x daha mantıklı bir seçenek sizin için.
LiteraryCrawL
Uzman
Evet.@LH44 İki işlemcininde çekirdek sayısı aynı değil mi?
Doğrudur hocam. X3D işlemciler oyun odaklı iken X işlemciler çoklu çekirdek performansı odaklı.Monitörüm bu. Tüm işleri bu monitör ile yapacağım.
Yani 7800x3d yi sadece oyun odaklı sistem toplayacaklar almalı. Ben de öyle değilim gibi duruyor şu anlık.
taylank
Becerikli
Anladım. Sadece çekirdek sayısı ile 9700x önde demişsiniz onu anlamadım.Doğrudur hocam. X3D işlemciler oyun odaklı iken X işlemciler çoklu çekirdek performansı odaklı.
Orası benim hatam hocam. Evet çekirdek sayıları aynı.Anladım. Sadece çekirdek sayısı ile 9700x önde demişsiniz onu anlamadım.
Anladım. Sadece çekirdek sayısı ile 9700x önde demişsiniz onu anlamadım.
kuruşbakabalan
Becerikli
Test değerleri böyleArkadaşlar, şu ana kadar sadece 7800X3D üzerinde durmuşum ama onu işiniz sadece oyun ise alın diyenler var. Önbellek ve watt’ı 9700X’e göre daha yüksek ama çoklu görevlerde 9700X daha performanslı diyorlar. Benim için oyun kesinlikle ikinci planda. Oynayacağım oyunlar EA FC, WWE, GTA 5, Forza, CS gibi, yani daha çok simülasyon oyunları. İleride render alacak olabilirim. Hangisini alsam daha iyi olur acaba?
Ekran kartı: RTX 5070 Tİ
Monitör: 2560x1440
Dosya Ekleri
taylank
Becerikli
Hocam şunu anladım 9700x benim için uygun ama 7800x3d yi alırsam fps oyunları için performans artacak, bunun dışındaki işlerden ciddi ödün verecek miyim onu tam olarak anlamadım.9700X. Hem oyun hem render için rahat rahat işinizi görecektir.
Render vs. için evet. Nasıl FPS oyunları için gözle görülür fark varsa render vs. içinde aynı şekilde bir fark var.Hocam şunu anladım 9700x benim için uygun ama 7800x3d yi alırsam fps oyunları için performans artacak, bunun dışındaki işlerden ciddi ödün verecek miyim onu tam olarak anlamadım.
taylank
Becerikli
Ben bu işlemciyi Asus prime b650m-r ile kullanacağım. Bu anakart 9700x i 105 tdp ye çıkarmaya uygundur değilmi.Render vs. için evet. Nasıl FPS oyunları için gözle görülür fark varsa render vs. içinde aynı şekilde bir fark var.