DogukanTavlaci

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, AMD Ryzen 7800X3D işlemciye sahibim. İşlemcim masaüstünde boşta 50-55 derece aralığında, oyunlarda ise maksimum 72-73 dereceye kadar çıkıyor. BIOS tamamıyla default ayarlarda. Daha önceden X3D işlemci hiç kullanmadım. Bu sıcaklıklar normal mi?

Sistem Özelliklerim:
  • İşlemci: 7800X3D
  • Anakart: MSI PRO X870-P WIFI
  • Ram: Kingston 32GB 6000MHZ (Dual Channel)
  • Ekran Kartı: Galax RTX 4080 Super
  • Kasa: MSI MPG Gungnir 300R Airflow
  • İşlemci Soğutucu: Arctic Freezer 34 eSports DUO

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, AMD Ryzen 7800X3D işlemciye sahibim. İşlemcim masaüstünde boşta 50-55 derece aralığında, oyunlarda ise maksimum 72-73 dereceye kadar çıkıyor. BIOS tamamıyla default ayarlarda. Daha önceden X3D işlemci hiç kullanmadım. Bu sıcaklıklar normal mi?

Sistem Özelliklerim:
  • İşlemci: 7800X3D
  • Anakart: MSI PRO X870-P WIFI
  • Ram: Kingston 32GB 6000MHZ (Dual Channel)
  • Ekran Kartı: Galax RTX 4080 Super
  • Kasa: MSI MPG Gungnir 300R Airflow
  • İşlemci Soğutucu: Arctic Freezer 34 eSports DUO
Değerler normal, undervolt yapman gerekli ve RAM ayarları. ZenTimings indirip SS atarsan yardımcı olurum. Undervolt için:

Advanced-AMD Overclocking-Precision Boost Overdrive kısmından PBO-Advanced PBO Limits-Motherboard Curve Optimizer- All Cores -20 dene. @DogukanTavlaci

ZenTimings üstünden SoC voltaj değerleri vesaire görünür, SoC 1.2 elle vermen daha iyi olur 6000 için. Integrated Graphics de eğer kullanmazsan kapatmalısın.

Değerler normal, undervolt yapman gerekli ve RAM ayarları. ZenTimings indirip SS atarsan yardımcı olurum. Undervolt için:

Advanced-AMD Overclocking-Precision Boost Overdrive kısmından PBO-Advanced PBO Limits-Motherboard Curve Optimizer- All Cores -20 dene. @DogukanTavlaci

ZenTimings üstünden SoC voltaj değerleri vesaire görünür, SoC 1.2 elle vermen daha iyi olur 6000 için. Integrated Graphics de eğer kullanmazsan kapatmalısın.
Merhaba @Ayhan Dönmez , dediğiniz ayarları yaptım. Boşta ve oyunda sıcaklık değişimi 1-2 derece fark etti sadece. Zentiming ekran görüntüsünü paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• ZenTimings_Screenshot.webp
    ZenTimings_Screenshot.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 39
Merhaba @Ayhan Dönmez , dediğiniz ayarları yaptım. Boşta ve oyunda sıcaklık değişimi 1-2 derece fark etti sadece. Zentiming ekran görüntüsünü paylaşıyorum.
Sıcaklıktan ziyade stabiliteye etkisi var. Bu RAM kiti Samsung olabilir. Nebi'nin değerleri deneyebilirsin Hynix ve Samsung için. Performans artışı olur bir miktar.

Hynix kit ise 6000 CL30 kullanabilirsin Nebi'nin değerleri ile.