Sistem parçalarımı değiştirdim, sorun yoktu. 2-3 gündür kullanıyordum temiz format atmak istedim sistemi yenilediğim için. Windows 11'i kurdum depolama diskim olan HDD'ye giriyorum dosyalara bakarken dosyalar beyaz ikon oluyor ve Windows Gezgini bozuluyor. 3 kez Windows 11 yükledim aynı, Windows 10 yükledim onda sorun olmuyor. Ne yaptıysam çözemedim.
Sistem Ryzen 7800X3D
ASUS ROG X870-F
G.Skill 32 RAM
3070 Ti ekran kartı
-
Disk Yönetimini Kontrol Et:
1. Sağ tıklayın "Başlat" menüsüne ve "Disk Yönetimi" seçeneğini seçin.
2. HDD'nizi kontrol edin, "NTFS" veya uygun bir dosya sistemi ile formatlanmış mı?
3. Eğer dosya sistemi farklı bir formatta ise, yedekleyip yeniden "NTFS" olarak formatlayın.
-
Sürücü Güncellemelerini Kontrol Edin:
1. "Aygıt Yöneticisi"ni açın (Başlat menüsüne sağ tık, Aygıt Yöneticisi).
2. "Disk Sürücüleri" altında HDD'nizi bulup sağ tıklayın ve "Sürücü Yazılımını Güncelle" seçeneğini seçin.
3. Otomatik arama yapın ve mevcut sürücüler güncel mi kontrol edin.
-
Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
1. "Ayarlar" > "Güncellemeler ve Güvenlik" > "Windows Update" sekmesine gidin.
2. Tüm güncellemelerin yüklü olduğundan emin olun. Gerekirse güncellemeleri manuel olarak kontrol edin.
-
Disk Hatası Kontrolü Yapın:
1. CMD'yi yönetici olarak açın (Başlat’a yazın "cmd", sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır"ı seçin).
2.
chkdsk X: /f (X: yerine HDD sürücünüzün harfini koyun) komutunu girin ve Enter'a basın.
3. Disk hatalarını bulması ve düzeltmesi için gerekli talimatları takip edin.
-
HDD'nin Sıcaklık ve Sağlık Durumunu Kontrol Edin:
1. "CrystalDiskInfo" gibi bir yazılım indirip HDD'nizin sağlık durumu ve sıcaklığını kontrol edin.
2. Eğer sorun varsa, disk üzerinde sorun olduğunu gösterebilir.
-
Görsel Ayarları Kontrol Edin:
1. "Ayarlar" > "Kişiselleştirme" > "Renkler" kısmına gidin ve "Dumanlı arka plan" veya benzeri ayarları kontrol edin.
2. Görünüm sorunlarına neden olabilecek erişim kolaylığı ayarlarını da kontrol edin.
Yukarıdaki adımları izleyin ve sonuçları paylaşın. Eğer sorun hala devam ederse, daha fazla bilgi yardımcı olacaktır.