Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

taylank

Becerikli
Sistemimde 7800X3D işlemci ve RTX 5070 Ti ekran kartı bulunuyor. PSU 850W. Bu sistemi sadece 1 dakika açık tutabilecek bir UPS yeterli bana. 650VA UPS bu süre için yeterli olur mu?

Ürün linki.

Çözüm
Muhtemelen yetersiz kalacaktır. 650VA UPS ile sisteminiz ya hiç açılmaz ya da yük binince hemen kapanır. 1 dakikalık güvenli süre için daha yüksek VA değerli bir model seçmen gerekiyor. En az 1000VA (600W) veya 1200VA (720W) bir UPS tercih etmen, sistemin 1 dakikalık güvenli kapanışı için daha doğru olur.
Muhtemelen yetersiz kalacaktır. 650VA UPS ile sisteminiz ya hiç açılmaz ya da yük binince hemen kapanır. 1 dakikalık güvenli süre için daha yüksek VA değerli bir model seçmen gerekiyor. En az 1000VA (600W) veya 1200VA (720W) bir UPS tercih etmen, sistemin 1 dakikalık güvenli kapanışı için daha doğru olur.

Çözüm
Monitör de var eklemeyi unuttum. Oyun kapansa bir şey olmaz. Yazılım programlarını kaydedip sistemi kapatsam bana yeter.

Yazılım programı sistemini yormuyorsa yani sistemin yük altında değilse sisteminden maksimum monitörle birlikte 100W çekilecektir. O durumda biraz daha güvenli çözüm olarak aynı markanın 850VA modelini alabilirsin.
Monitör nedir?

Yazılım programı sistemini yormuyorsa yani sistemin yük altında değilse sisteminden maksimum monitörle birlikte 100W çekilecektir. O durumda biraz daha güvenli çözüm olarak aynı markanın 850VA modelini alabilirsin.
Monitör nedir?
Monitör: https://www.hepsiburada.com/asus-tu...g-monitor-p-HBCV00004V5WSE?magaza=İnce hesap&