Codon

Üyecik
Merhaba, iki gündür araştırıyorum. Online UPS'ler çok ses çıkarttıkları için insanlar fanlarını değiştiriyorlar. Benim de elektrik elektronik ile çok aram olmadığı için bu tür konularda bilgisizim. Öğrendiğim kadarıyla bazı online UPS'lerin fan takma yeri 12V, bazıları ise 24V destekliyor. 24V destekleyen küçük bir fan bulmak zormuş. Noctua gibi fanlar da 12V destekliyor. Ek olarak, ikinci bir sorun ise fan takılan yerin pinleri ile fanların pinlerinin farklı olması. Ek olarak, kablo renklerinin de farklı olması. Videolarda izlediğim kadarıyla fanların kablosunun ortasını kesip elle dolayıp bant çekiyorlar, renk uyumunu sağlamak için.
Bir sorun daha, bazı online UPS'lerde fan devirlerini tespit eden bir sistem var. Devir, önceki fan ile aynı olmazsa fan hatası veriyor ve kapanıyor. Bunun çözümünü göremedim.

Bu yazdığım sorunlar haricinde başıma ne gibi sürpriz sorunlar gelebilir, nelere dikkat etmeliyim ve bu yazdığım sorunların çözümleri hakkında fikriniz var mı?

Sizce hangi online UPS markasını tercih etmeliyim? Fan takma yeri 12V olan modifikasyona uygun bir marka model bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör: